Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Morning glory som videl večer, takže som myslel, že mi pripraví pekné sny. Skôr som bol z neho rozladený a tá noc bola bezsenná. Ak by som ho videl ráno, neviem, či by som mal pocit, že mám "krásne vstávanie". Film sa snaží byť bláznivou komédiou ako niečo zo 40 rokov s Katherine Hepburn, lenže to by muselo byť sa čomu smiať a nepozerať sa celý čas na trochu priblblý úsmev inokedy sympatickej Rachel McAdams. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychová komédie s troškou drámy a romantiky, ktorá funguje celkom dobre a oproti ostatným filmom v tomto žánri to nie je klasická šablóna. Herecké obsadenie perfektné (McAdams, Ford, Goldblum, Wilson, Keaton), postavy napísané akurát pre hercov, ktorý ich hrajú (hlavne perfektnému Harrisonovi rola padla ako uliata a po dlhej dobe sa aj on trochu vytiahol. Jeff Goldblum sa po dlhej dobe tiež celkom dobre pripomenul a Rachel McAdams opäť skvelá). Jednoduchý film so sympatickým príbehom, humorom a hereckým obsadením, ktoré dokáže zaujať. 70% - 3* ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Kde sú moje vajcia?!" Presne tu, Indy. V na telo napísanej a do špiku kostí vychutnanej úlohe starého alkoholického mrzúta, ktorý robí dokonalú omeletu, kedysi spával s nemenovanými talianskymi filmovými hviezdami a sádza jednu hlášku za druhou (niekoľkokrát som sa smial nahlas). Úprimne, už som neveril, že ešte uvidím Forda v takom solídnom filme - a určite som nedúfal, že niečo zahrá takto čisto, bez jediného zaváhania. Absolútne vedľa neho zanikajú aj preexponovaná Rachel a nevyužitá Diane, ale to nevadí, lebo aj tak ide o takmer dokonalú žánrovku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roger Mitchell, který zaznamenal největší úspěch s komedií "Nothing Hill" nám přináší pohodou komedii ze zpravodajského prostředí, kde ambiciózní kráska rozpoutává souboj s cynickým veteránem. Ze začátku film působí neskutečně svěžím dojmem, protože Rachel McAdams je nejen krásná, ale i neskutečně sympatická a její jednoduché herectví mi prostě sedí a Harrison Ford si svou zarputilou roli vychutnává, tak, že je prostě k sežrání (ačkoliv přijde nezbytná závěrečná proměna). Bohužel však tato svěžest nevydrží až do konce, ačkoliv se film pořád snaží jít dopředu a některé pro žánr nezbytné odbočky naštěstí vynechává, (romantická linie je díky bohu opravdu vedlejší) ale film v sobě nemá žádné vyloženě příjemné překvapení, kterým by se vymanil ze škatulky jiných podobných filmů. Takhle prostě pobaví, ale zbytečně rychle se na něj zapomene, protože nemá nic čím by se vryl do paměti. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak takhle příjemnou a milou komedii jsem už dlouho neviděla. Film, u kterého si opravdu skvěle odpočinete. Navíc se děj odehrává (pro mě) ve velice zajímavém prostředí. Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější a vlastně nevyskytuje se zde nic nového, od začátku filmu víte, jak děj bude pokračovat a jak skončí, jenže tady vám to nějak vůbec nevadí, protože vše vám vynahradí opravdu skvělý výběr herců, na Harisonu Fordovi a především Rachel McAdams také vše doslova stojí. Když si vzpomenu na komedie, které se na nás denně valí, je Morning Glory s porovnáním s nimi rozhodně nadprůměr a tak dávám s naprosto čistým svědomím silné 4* a nakonec jedno mé přání. Prosím, více takových komedii. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Mnoho zpráv ve filmu jsou skutečné příběhy vysílané během povodní ve státu Iowa v roce 2008. Cedar Rapids je město zmíněné v jednom pořadu v pozadí, kde bylo 400 městských bloků pod vodou. (ČSFD)
  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)
  • Don Roy King, který hraje ředitele DayBreak, je skutečným ředitelem Saturday Night Live (NBC) a Robert Caminiti, který hraje asistenta ředitele DayBreak, je skutečný asistent ředitele Saturday Night Live. (ČSFD)

Reklama

Reklama