Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 988)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Koukat se na Deadpoola je trochu jako jít po Václaváku s ožralým kámošem, který si stoupne uprostřed chodníku a začne chcát. Každých deset vteřin zařve: BACHA MÁM V RUCE PTÁKA!, což je nejdřív docela funny, ale pak se to stane krapet předvídatelné a únavné. Deadpool je odlišný ne tím, že by se tolik od ostatních superheroes lišil, ale tím, že odlišnost neustále tematizuje a sype divákům do ksichtu. Jinak je úplně stejně průhledný jako CapAm, jen tam, kde se kapitán chová jako Dušín, se Deadpool nutně zachová vždy jako kokot. Je to prostě modelový návrat potlačeného. Marvel tak dlouho odsouval násilí, vulgaritu a sex ze svých filmů, až vzniklo dost materiálu na Deadpoola, který ukázkově zaplňuje všechny díry (pěstí). Funguje to jako objednávkový fan service a lubrikant pro další X-Meny, kde se určitě nebude klít a masturbovat. A stejně tak pro celé marvelovské univerzum, ať už za ním stojí kdokoli. Neberte to špatně - hlášky jsou bezva, akce fajn. Ale pod pozlátkem frků vo korektnosti a honění péra je v jádru úplně stejně jalová romantická story se špatným padouchem (Ed Skrein = lame), jako v případě mnoha dalších komiksáků. Deadpool vydělává na tom, že na svoje slabiny poukáže, ale výsledkem není tak zábavná a soudržná podívaná jako Strážci galaxie, ale spíš zmateně kličkující přešívka, která svoje slabiny maskuje pubertálními výstřelky. Jen to z mého pohledu nefunguje jako film, ale spíš jako fanboyovská směsice gagů s proměnlivou úrovní. S rostoucí stopáží roste i pocit, že film jede na automat a na jeden dobrý gag vychrlí tří průměrné. Takže OK, beru, ale okouzlení Kick-Assem se neopakuje, Vaughn trotiž dovede chcát proti větru i bez toho, aby vám stokrát zdůraznil, že při tom drží v ruce ptáka a to se nedělá. Škoda, že mi není o 20 let míň. Jak správně poznamenal kolega Samohan Řepák: byl by to nejlepší film, co jsem kdy viděl. Tohle musím v tradici českého filmu překřtít na SUPERHRDINSKI FILM. [60%] ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svět nepotřebuje superhrdiny, svět potřebuje hlášky! Spoustu nekorektních krvavých hlášek. Takové, které šikovně balancují na hraně dětinské trapnosti a dospěláckého, přisprostlého urážení všech padouchů, ze kterých zrovna adrenalinem nadopovaný Deadpool dělá sekanou. Filmový marvelácký vesmír už dlouho volal po podobně vulgární komické postavě. Po sympaticky brutálním antihrdinovi, který by se se svojí proříznutou pusou nezastavil před ničím a před nikým, a jež by byl přesným opakem dušínovského Captaina Ameriky. Deadpool vždycky tak nějak tajně platil za ekvivalent naspeedovaného Jokera z konkurenční stáje DC, a jeho první plnohodnotný hollywoodský zářez tuto fandovskou teorii směle potvrzuje. A objeví se i X-Men! Takže všichni povinně natrénovat bránice a rozhodně vyražte do kina. A nezapomeňte si pláštěnky - červený. Stříká to po hektolitrech. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Váš přátelský soused? Ne. Tak tichý ochránce a bdělý strážce? To sotva. Princ Asgardu? Ani omylem. Deadpool není žádný superhrdina, ale antihrdina, který jedná z čistě sobeckých pohnutek. Přístupnost R umožnila otevřený sexuální humor a situace, kdy si ani Deadpool nemůže být jistý, že jeho pozadí zůstane, ehm, netknuto. Čeká vás téměř nonstop vypouštění vtípků oplzlého, ale i popkulturního charakteru, kdy se dočkáme zmínek o sérii Blade, Vetřelec nebo Celine Dion. Pokud však budete pozorně poslouchat, všimnete si, že řada osob byla lokalizována do češtiny, takže se u nás například méně známý zpěvák mění na Justina Biebera. Na jeden dobrý vtip však Deadpool vypustí pět slabších, navíc jejich timing není vždy nejlepší. Zároveň to ale koresponduje s charakterem tohoto červeného degeneráta, který neustále mele, protože nás chce pobavit, případně znechutit, ale hlavně pro to, že mentálně není v pořádku./// Nejnápaditější (kromě zdařilého marketingu filmu) je úvodní sekvence, kdy kamera projíždí „zmrazenou“ scénou v havarovaném autě. Do ní hraje romantická píseň Angel of the Morning o loučení se s milencem, jehož význam pochopíme později. Deadpool je totiž vyprávěn nelineárně a přepíná mezi dvěma časovými liniemi, což postava komentuje stejně jako produkci filmu nebo hollywoodské blockbustery obecně./// Nekončící smršť legrácek se po čase stane otupující. Finále končí zcela očekávatelně a nezakryje to ani Deadpoolův komentář nad jízdou kamery či erotická narážka. Tím, že na klišé explicitně upozorníte, ještě neznamená, že zmizí. Každopádně Reynolds je ve své roli zábavný a Miller se v rámci žánru uvedl tak dobře, že má na koks až do konce století. 70–75 %. [Kino, IMAX] ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, když mě jakožto mega sarkastikovi na filmu nejvíc vadí hláškování. Není vždycky špatný, ale je ho prostě moc a zavánělo mi to trochu přeháněním. Ono někdy je lepší míň hlášek - ale fakt dobrejch - než hláška každou minutu, ale za každou cenu. No ale to jen tak na okraj ke kritice. Jinak si není moc na co stěžovat, Reynolds si napravil (osobní) reputaci za Green Lanterna konečně v roli superhrdiny, co má koule. A Ed Skrein byl jako záporák stejně dobrej, možná se mi líbil i o trochu víc. Flashbackovské vyprávění byl asi nejlepší nápad filmu, příběh Wadea ještě před zdeadpoolováním mě dokonce zajímal ještě víc, než když už měl superschopnosti. Palec hore. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Najsviežejší komiksový závan dekády. Drzo ale sebavedomo kráčajúci proti zabehnutým bezpečným cestičkám Marvelu, chytro a so znalosťou univerza svojho pôvodu, neberúc sa vážne a pritom s prehľadom schovávajúc do vačku všetko, čo sa vážne berie. Úprimne, s premyslene zostrihanou (!) a precítenou dramatickou linkou, prvotriednymi hláškami, skvelou a prehľadnou akciou. A bez otravných digitálnych hovadín. Komiksovka za menej pežazí, ale s o to väčším srdcom od jej stvoriteľov. Možno časom zvýšim na 5*, s druhým zhliadnutím nadšenie rastie. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • V komiksu z roku 2004 se Deadpool popisuje jako Ryan Reynolds zkřížený se psím plemenem šarpej. (Scorp)
  • Film byl uveden do kin v únoru 2016, tedy přesně 25 let po vydání 98. čísla komiksu "New Mutants", kde se Deadpool objevil poprvé. (Pria)
  • Rob Liefeld, tvůrce komiksového "Deadpoola", má ve filmu minimalistické cameo - konkrétně v osmnácté minutě. Sedí v baru s Buckem (Randal Reeder), kterého přicházející Wade (Ryan Reynolds) poplácá po ramenou. A původně mělo jít o trochu větší roličku: Buck mu měl nožem probodnout ruku (tu, která ve skutečnosti nakreslila ony předlohy). Jenže připravená rekvizita vypovídala spolupráci, takže relativně nedůležitý záběr nakonec nebyl natočen. (Maulincio)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama