Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

anli 

všechny recenze uživatele

Režisér Petr Oukropec si pro svůj režijní debut vybral knihu Terezy Horváthové a natočil podle ní klasický rodinný film,kterých je tak málo,že když už se objeví,je to skoro událost(kde jsou ty doby,kdy takových filmů vznikalo v tehdejším Československu jako hub po dešti).Film,který je opravdu rodinný v pravém smyslu slova si užijí kromě dětí a rodičů,snad i zvířata.Je to lehce dobrodružný příběh,plný fantazie a lehkého humoru.Reálie filmu,hlavně zahrada a skleník jsou zachyceny opravdu velmi dobře a zajímavě.Všechny postavy jsou lehce uvěřitelné,snad jen starosta-záporák,je ne moc dobře napsán a jeho postava mi dělala problémy s uvěřením,neb jí chyběla nějaká motivace.Vyzdvihl bych zejména animované pasáže,které jsou skutečně brilantní,zajímavé a vtipné.Trochu nemotorně byl napsán scénář a trošku mu chybí spád a gradace děje.Na začátku se příběh velmi dlouho rozjíždí a poměrně dlouho se skoro nic neděje,což mi trochu připadlo jako plýtvání časem.Dětští i dospělí herci sem skvěle zapadají a hlavně díky nim je spousta nudnějších pasáží vcelku příjemně koukatelná.U režie to chtělo trochu více nápadů a místy malinko přitlačit na pilu a nedržet se při zemi.Petr Oukropec se zřejmě bál,aby nic nepřehnal a vše bylo podle řádné šablony-rodinný film.Je to trochu škoda,protože měl film našlápnuto určitě navíc.I tak jde ale o velmi příjemný snímek ,který nikoho neurazí a hezky pohladí.Chvíli jsem s hodnocením váhal,ale myslím,že si úplně vpohodě zaslouží 65% a kdo má rád mluvící papoušky,klidně ať si ještě něco přidá. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Když se mě pak kamoš zeptal, o čem to je, stěží jsem mu dokázal odpovědět. O tygrovi, který se zničehonic zjevil a zase zmizel podle filmařů na popud snu malé holky...no, kdyby to bylo lépe filmařsky zvládnuté, neřeknu popel, ale tady je to tak krkolomně vysvětlené, navíc, má to být film pro děcka a ty asi těžko dokážou pochopit, že se něco zjeví jen proto, že si to někdo představí. Nebo to bylo celé jinak a já to nepochopil? Jestli ano, tak o to hůř. Hodina a půl pojednání vlastně o ničem, no kam ta česká "pohádková" filmařina spěje..? Kde jsou sakra S čerty nejsou žerty nebo něco takovýho, co jednoznačně baví? Tohle nemá atributy bavit žádnou věkovou skupinu.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem měl pocit, že žiju v totálně jiné dimenzi či alespoň planetě, než tvůrci tohoto rádoby rodinného snímku. Proboha, co na tom mělo být pro děti? Ten modrý tygr, který se objevil snad až v poslední půl hodině filmu? A co ta rádoby nápaditá, ale přitom naprosto psychedelická animace postrádající jakýkoliv smysl? Ano, otázek jsem měl po konci filmu snad více než po ledajakém zahraničním artu či filozofujícím snímku. Někteří lidé by to s těmi drogami vážně neměli přehánět. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Koukatelný český film pro děti, který si však myslí, že k pobavení stačí jedno pěkné zvířátko a několik povahově vyhraněných charakterů. Celou stopáž to bohužel neutáhne, občas jsem se nudil. Několikrát jsem zapochyboval, v jaké době se to mělo odehrávat. Retro atmosféra kombinovaná s plány na moderní velkoměsto působila místy směšně. Slabší tři hvězdy. *** Ve zkratce: Jé, hele, tygr. A je modrej! ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Návrat do starej českej filmovej tvorby českej fantasy rozprávky. Pre deti to môže byť naozaj príjemné pozeranie, u mňa už bolo zjavné že detské časy sú nenávratne preč a akokoľvek som chcel nostalgicky na ne zaspomínať, neveľmi sa mi to darilo. Modrý tiger ma žiaľ nezaujal (ja som pri ňom podriemkaval). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)

Reklama

Reklama