Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna jsem nikdy nevidel lepsi serial s horsi hlavni postavou. Postak Jarousek byl neskutecny idiot, sice je postava spatna, ale herecky projev Ondreje Psenicky taky nicemu nepomohl. Z postav je naopak nejlepsi Oldrich Navratil, dost mozna jeho nejlepsi role (spolecne s Nadenickem, tam ovsem nema tolik prostoru). Potesi i Javorsky, Goldflam, Safrankova, Stepankova (nejak zastavila starnuti) a kocka Petrova. Skutecne zabavna podivana s peknou rezii Karla Smyczka a fenomenalnim rapem Marka Ebena. Jarouskuv zeleznicni byt take bez chyby. Pro me vyborny serial pro celou rodinu, misty jsem si myslel, ze ma v serialu prsty Vorlicek... Nechapu tak spatne hodnoceni. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JAK MÁM V TÝHLETÝ DOBĚ DĚLAT ZÁZRAKY, KDYŽ NIKDO NIČEMU NEVĚŘÍ? Těžko, Karle a Marku :o) První díl vytvořil atmosféru a svět (železničářský byt), který mě rozesmával i dojímal, ale další pokračování nepředvedla nic navíc, seriál se ve svém hnízdě pěkně zabydlel, tvůrci se měli víc odvázat. A záverečný díl, ten uspěchaný kolotoč, aby všichni svému cíli došli, byl opravdu zbytečně hektický. Jen bych se chtěl přimluvit za více hereckých příležitostí pro Libuši Šafránkovou, noblesnější hereckou osobnost u nás asi nemáme. ()

Reklama

gachik 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem si od tohohle seriálu sliboval, prostředí pošty je trochu moje srdcovka, ale bohužel zůstalo nevyužito. Pořád jsem doufal, že mě seriál ještě něčím více zaujme a budu moci udělit lepší hodnocení, ale kvalita mi přišla díl od dílu spíše sestupná. Rozhodně to není na "odpad", ale opravdu je to asi věc na jedno shlédnutí (a dost za to může i nesympatický pošťák Jaroušek a jeho projev). Seriál naopak zachraňuje Oldřich Navrátil, který se do role perfektně hodí a občas se blýskne i dobrou hláškou. Je to prostě taková oddychovka, nad kterou se nesmí moc přemýšlet, pouze shlédnout a pomalu zapomenout. PS: Působí hodně směšně a nepřirozeně, že vedoucí malé pobočky pošty všichni oslovují "paní ředitelko". To myslí autoři vážně? ()

petan416 

všechny recenze uživatele

Lehká oddechová rodinná zábava se skvělým obsazením, úchvatná Libuše Šafránková v roli neuvěřitelné "osiny v zadku", mladý pošťák, nadržený Nárožný a typické vesnické babky-drbny pošťačky v čele se Simonou Babčákovou a stále skvěle vypadající Medveckou zaručují pěkný zážitek pro páteční večery. Konečně něco, na co se de koukat v klidu a pozapomenout na všechno okolo. Určitě jeden z těch podařenějších projektů ČT a samozřejmě nesmím zapomenout na Marka Ebena, o kterém jsem se přesvědčil, že doopravdy nikdy nezklame! Už se těším na další díl! :-) ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím po prvních dvou dílech, jen průběžně komentuji - mezi tou sbírkou českých seriálů, co nám televize nabízejí, se mi tento líbí. Neříkám, že je to bůhví co, ale oproti ostatním, se na to nechá alespoň koukat. Zatím čekám, co se z toho vyvrbí. Pravdou je, že první díl se mi líbil zatím nejvíc...Tak uvidíme. Po dalších dvou dílech musím konstatovat, že první díl byl opravdu ten nejlepší...už mě vlastně ani moc neláká dívat se na další...škoda, vypadalo to nadějněji... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. (ČSFD)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Červený sporťák, kterým se prohání Jarouškův (Ondřej Pšenička) sok v lásce Leo, je vzácné BMW Z1 z přelomu 80. a 90. let. Zajímavostí tohoto typu vozidla jsou padací dveře, které i se sklem zajíždějí do zvýšených bočních prahů. Karoserie malého roadsteru je tvořena barevnými plastovými panely namontovanými na ocelovém šasi, které se daly díky systému jednoduchého upevnění libovolně a snadno měnit za díly jiné barvy, bez lakování. (Rudy_742)

Reklama

Reklama