Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako člověku, pro kterého dřív Hra o trůny byla a stále je seriálové maximum, má přečtené všechny knížky, a doteď se seriálu relativně zastával, se mi tenhle komentář píše dost těžce. Ale co to sakra je? Příběh v epizodě neexistující. Dialogy, který vůbec nikam nevedou, nejsou ničím zajímavý, protože člověk už předem dokáže říct, co postava řekne a udělá. Charaktery postav šly úplně do kytek, jedině Jaime a Theon jakž takž dokážou být zajímavý. Snad ze všech postav byli vytvořeni jednoduší hláškující klaďasové. Nejhorší je v tomhle Arya, v knihách tak super postava a přes televizi jí mám chuť dát přes držku. Vážně by mě zajímalo jak vznikal scénář, protože ani tisíc epických bitek nezabrání faktu, že tohle je prostě scénáristická katastrofa. Ještě bych měl dodatek, teď jsem někde četl rozhovor s Kitem Haringtonem, kde prohlásil, že si dali tak záležet na osmé sérii, že kdo k tomu napíše kritiku, tak ať si na*ere. Takhle to ale bohužel nefunguje, ani milovaná show není imunní kritice a ten rozhovor jen naznačuje, že i Harington ví že osmá série je průser. Nejslabší díl seriálu, 2/5. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než předchozí díl. Tormund si za mě ukradl celý díl pro sebe. Scény s ním byly super, nešlo se nesmát. Arya Stark mě překvapila, a myslím že nejsem jediný. Závěr kdy seděli u krbu, bylo perfektní. Tomuhle dílu bych samozřejmě vytkl to, že se děj nikam nepohl. Ale třetí epizoda má přinést podle vyjádření tvůrců, největší bitvu na obrazovkách. Tak uvidíme. Očekávání jsou velká! ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další údajně majestátní, vznešená, efektní, monumentální, prostě velkolepá a nevídaná epizoda, jaká nám byla slibována, je zcela neúspěšně za námi. - 8.série měla být lepší než všechny předchozí. Zjevně tím mysleli jednu bitvu v chystané 03 pro ty, kteří mají rádi akční filmy a dlouhé záběry na válečné běsnění. Ze slabé 7.série z roku 2017 si pamatuji tak dva tři zajímavé momenty, které jsou dále již samozřejmě nevyužité.- Z toho, co jsem zatím viděla z osmičky si už zítra nebudu pamatovat vůbec nic, protože to nestojí za řeč už vůbec, natož aby mě něco z viděného emočně zasáhlo (na to je ten příběh-nepříběh, děj-neděj, příliš povrchní, naivní a klišovitý). - Zato předchozí série znám skoro zpaměti. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda sa opäť nesie v rovnako uťahanom tempe, aké nastolila úvodná časť. Budem sa opakovať, ale bez knižnej predlohy sú dialógy postáv neuveriteľné utrpenie a fiasko. Na konfrontáciu Jaimeho s Branom a ostatnými postavami som sa vskutku tešil, no nakoniec to bola len ďalšia z radu nevýrazných scén bez akéhokoľvek napätia či emócie. To akože vážne nemá za potrebu Daenerys povedať na svoju obranu pravdu o tom, prečo naozaj zabil jej otca v situáci, keď mu ide o život (napriek tomu, že sme asi všetci tušili, že ho nepopraví)? Naozaj sme 8 rokov seriál sledovali preto, aby sme 4 epizódy pred koncom museli trpieť pri tom, ako sa všetky dobré postavy utápajú v nemohúcnosti scenára a dej sa už 2 hodiny nevedel poriadne posunúť z miesta? Tretia hviezdička ide len a len za záverečnú scénu Jona s Daenerys v krypte, inak by to znova bol ďalší podpriemer... 5/10 ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně stejně prázdné jako předchozí vyčpělý díl. Loučit se měli herci na place a ne 2 hodiny na obrazovce. Jak píše darkrobyk, přátelé i nepřátelé u jednoho stolu a to je podle mě dost hloupé. Všichni se najednou bratříčkují jako by neexistovala žádná minulost. Vždyť Jamie je pořád bratr Cercei a spolu vybili půku rodiny Starků. Nebyly by děti Starků alespoň trochu naštvaní? Hounda a Aryu jsme sledovali hromadu dílů než se jejich vztah posunul do další roviny. Arya ho nenáviděla za jeho minulost. Teď se řeknou dvě, tři věty a všechno je ok. A ten vztah Hounda s Aryou taky stagnuje. Zase hromada nadávek a to je vše. Seriál má takovejch děr a scénaristy nenapadne udělat nic jiného než přemítat o minulosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama