Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

giblma 

všechny recenze uživatele

Lennonovu matku byste půlku filmu nejraději majzli olověnou tyčí po hlavě, ale tak psychická choroba je holt taky choroba. Ono by to asi byl celkem fajn životopisný film, nebýt nediegetického hudebního podkresu, který silné scény sráží hluboko do patosu, herci se můžou snažit jak chtějí. Ale na toho borce co hraje Lennona se zase hezky dívá, né že ne. (Seminář britského filmu Uherské Hradiště 2010) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takový nevděčný fracek byl ten lennonovic kluk! Teta se mohla přetrhnout, aby ho dobře vychovala. A jenom proto, že byla trochu přísnější, tak on držkoval a neposlouchal. Diblíkovská mamka ho brala za zábavou, učila ho hrát a užívat si. A jenom proto, že ho v dětství odložila, tak ji pak nadával a odsuzoval. Spratek jeden! _____ Nezáviděníhodná puberta Johna Lennona, kterou osudově poznamenaly výrazné ženy - odtažitá teta a přelétavá matka, a začátky jeho hudební dráhy. Na filmu mi vadila nesourodost - dlouho se řeší hudba a nic jiného, pak se zas dlouho řeší rodina a na hudbu se ani nevzdechne - chtělo to trochu víc promíchat. /26. 12. 14./ ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na jednu z největších hudebních celebrit 20. století. Koncipováno příjemně jako hudební drama, dokáže Nowhere Boy v několika scénách překvapit. Ať už bezvadnými hereckými výkony dvou vedlejších představitelek, stylovou režií anebo dojemnými momenty. Jen ten Kick-Ass mi v několika scénách připomínal prkennost nesmělých začínajících herců... ovšem nic, co by nespravil čas. Lehce stravitelný snímek a nádherných 98 minut. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pomalá a nezaujímavá prvá hodina, smerujúca odnikiaľ nikam (nowhere), ktorej akoby chýbala duša, sa v piatich minútach, v herecky krásnej scéne, obráti presne tak ako sa nám často mení život. Jednou vetou, spomienkou, dlho zbieranou bolesťou, po ktorej sa ale automaticky nedostaví katarzia (podobne ako v živote). A podobne ako v živote, nastúpi vytriezvenie a tupý pocit, kedy jeden nevie, čo ďalej. Všetko je relatívne - i Jack Nicholson (už) vie, že matka nie je nikdy istá. K.S.Thomas, A.Johnson, A.M.Duff (Mrs. McAvoy), very well done. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná feel-good pecka, která si zaslouží mnohem větší pozornost. Není to jenom příběh o dospívání Johna Lennona, je to film o mladickém rebelství a hledání sebe sama a vlastní rodiny. Nechce se mi ani moc věřit, že Nowhere Boy je debutovým filmem. Režie Sam Taylor-Johnson je neuvěřitelně sebejistá a sama režisérka fantasticky pracuje s hudební a střihovou formou. Její manžel (a můj oblíbený mladý herec) Aaron Taylor-Johnson zde podává vynikající herecký výkon a je tu skvěle civilní bez jakýchkoli póz. Příjemný divácký zážitek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)

Reklama

Reklama