Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I když jsem prase, tak toto bylo i na mě moc silné kafe. Plno nechutných scén, u kterých opravdu lezl mráz po zádech. Tento film je takřka o ničem. Nemá žádný děj, příběh a ani pořádné napětí. Jde jen o samou brutalitu a mučení. Kdyby nebyly scény s mučením docela slušně zpracované, tak je to jasný odpad. Přemýšlel jsem o 4* do té doby než přišla trapná část u konce. Hlavní hrdinka psychopatovi nadává, že smrdí apod. to mi přišlo ujeté a vůbec nehodící. Po sléze useknutá hlava, která letí a kousne psychopata do krku. Nebýt těchto hovadin na konci, mohl to být víc než průměrný horor.. 5/10 = 55% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Omšelý tv look, tři aktéři a jedna velká perverzní řezničina. Gurotesku rozhodně patří k těm zábavnějším bizarnostem, které nedají nevzpomenout na klasické japan shocky, a ač se v rámci žánru jedná o to nejkvalitnější, co v posledních letech dálný východ vypustil do světa, k intenzitě a surovosti osmdesátkové tvorbě má pořád daleko. Doba přeci jen pokročila a Shiraishi ve svém novém opusu neporušuje žádné další společenské tabu, kterým by mohl dnešího diváka šokovat. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už někdo natáčí horor o třech postavách v komorním prostředí, měl by v rozpočtu přitlačit alespoň na honoráře herců, nebo to dopadne jako tady a tam, kde by slušnější herec dokázal dodat požadované emoce, tady jsou jenom herci z ranku ochotnického představitele křoví č. 4 v Divotvorném kostelníku od Chrchlala Hudlaláka. A že to má nějaké ty gore scény? Ok, ty jsou docela slušně natočené a nesnaží o zbytečné, krvavé fullfrontaly, které by jen odhalili nejisté triky, ale naopak je střihač dávkuje se správnou délkou, ale to je tak asi všechno. Emoce postav, nic, jejich herectví, nulové, takže jakékoliv zaujetí pro děj je minimální a přítomné mučení je dost nudné a neinovativní, přičemž závěr je natolik debilní a bizarní, že se změnil z hororu na bohapustou komedii. Fin. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa hovorí - SILA! Film, ktorý bol natočený z jedného jediného dôvodu - ŠOKOVAŤ! Jednoducho zlepenec brutálnych scén, medzi ktorými sa vlastne nenachádza žiadny dej, ktorý by niečo posúval ďalej alebo naspäť, žiadne režisérske nápady - vlastne vôbec žiadna réžia ako taká, len zapnutá kamera nakrúcajúca explicitné násilie. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Krvavá gore paráda pre unavených japonských podnikateľov. "Torture porn", ktorý hrá - ako inak - s odkrytými kartami. Je príliš popisný, vyžíva sa v brutálnych detailoch a ponúka celú priehršť samoúčelného násilia. Surovejšieho než si vieme predstaviť. Jeho zrejme jediným cieľom je šokovať diváka. Pritom obsahuje minimalistický príbeh, ktorý sa dá naznačiť najviac 3 - 4 vetami. Perverzný maniak a násilník ľstivo odchytí potenciálne obete, spúta ich a kruto mučí. Keď už to ide s jeho obeťami dolu vodou poskytne im základnú zdravotnú pomoc tak láskavo až sa u nich vytvorí štokholmský syndróm. Potom nastane zlom a druhé kolo tortúry. Nebyť tej nadsádzky v závere, či priam poetického vzletu, keď zaznejú harmonické tóny hudby a odseknutá hlava sa zahryzne do väzniteľa, hodnotil by som Grotesque určite nižšie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)

Reklama

Reklama