Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech se po filmové sci-fi stránce stále někam cestovalo. Buď do nitra počítače 'Tron' (1982), nebo třeba do vnitra živého organismu 'Vnitřní vesmír' (1987). V tomto snímku se dospívající hrdina příběhu Alex, svým způsobem dle vlastní fantazie, dostane do světa počítačové hry. Ano, dle vlastní fantazie. Alex v jedné videohře o vesmírné bitvě vytvoří nový rekord a vlivem toho je povolán do vesmírné bitvy skutečné. Sci-fi příběh pro fanoušky videoher dnes již s nostalgickým nádechem, avšak po technické stránce naprosto úžasným. Dnes vizuální stránka hodně připomene současnou videohru 'Cyberpunk 2077'. Příběh samozřejmě vyniká ohromnou naivitou, ale právě v tom je ta síla. Je to útěk od reality, jaký se nikomu ani nezdálo. V době uvedení snímku v kinech snad nebylo hráče videoher, který by nechtěl být na místě Alexe. Vizuální triky byly vytvořeny v počítači a na to, že se tak dělo počátkem osmdesátých let, ani dnes neztratily na svém kouzlu. I masky nejrůznějších mimozemských tvorů jsou povedené. Tvůrci si také krásně pohráli s osvětlením a hrou barev, takže každé filmové okénko je doslova a do písmene pastva pro oči. Takže pozor na to, jakou videohru kdo zrovna hraje. Třeba se v jiné části vesmíru videoherní událost odehrává ve skutečnosti. Pokud bude hráč dobrý, může se tam ocitnout jako nejlepší bojovník. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá triková zastaralost tu nepřekvapí nikoho, škoda je že si tehdy nedali záležet na větší stylizaci podobně jako u Trona - ten zestárl s trochu větší grácií. Revoluce v používání CGI triků je toto ale obdobná, takže z historických důvodů je film zajímavý hodně. A naštěstí i mimo to pořád rozumně hezky funguje jako teen dobrodružná komedie. 6/10 ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tohle mne jako caparta minulo, takže bez nostalgie sázím průměr. Neřeším úsměvné triky nebo povykrádaný hudební doprovod (není ovšem špatný), celé to ale mohlo být trošku nápaditější a s lepším závěrem (ten je dost trapný). Také modely vesmírných lodí a podoba futuro vozu (připomíná DeLorean z NÁVRATU DO BUDOUCNOSTI - že by se tu Zemeckis inspiroval?) postrádají originalitu a návrhářský glanc, který by přežil neúprosná desetiletí jako třeba modely z původních HVĚZDNÝCH VÁLEK... O herní podobu použitou ve filmu se postarala tehdy populární videoherní společnost ATARI. 50% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Mám rád stará sci-fi. Ale vše je o zpracování. Což se tady podle mě zkrátka nepovedlo. Jelikož mají první Hvězdné Války - z roku 1977 - mnohem kvalitnější provedení, lze vinit jedině tvůrce. Příběh sám o sobě pak nenabízí nic, co už by jiný film nezvládnul podat lépe... ... Chtěl jsem dát dvě hvězdy. Ale nedám, protože z tohoto paskvilu na mě smrdí pitomá propaganda: "Seďte doma, hrajte hry a zažijete něco úžasného..." ... Možná se pletu. A možná ne. Každopádně nakonec hodnotím tak, jak hodnotím. 1* ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

80 roky!!! Kino mého mládí ,toje poslední hvězdný bojovník!!!! Vynikající sc-fi film režiséra Nick Castleho,super triky,obsazení atd.Přesně takhle jsem to chtěl zažít i já jako náctiletý....Vlna 80tých sci-fi filmů je bezedná a má samé poklady!!! To co se natočilo v 80tých letech,tak to už se netočí a nejsou nápady!!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Překladač, který převádí mimozemskou řeč do srozumitelného jazyka, je ve skutečnosti obvodová deska z hodinek. (HellFire)
  • V některých záběrech ze základny lze na obrazovce počítače spatřit mimozemské písmo, které je ve skutečnosti variací hebrejštiny. (HellFire)

Reklama

Reklama