Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Moje víra v lepší obrat se bohužel v prach obrátila. Již šesté pokračování tohoto kontroverzního kultu mezi FF horory by mělo být tím posledním, co z téhle série uvidíme. Ale pokud bude mít tahle tentokrát duchovní dimenze paranormálních aktivit komerční úspěch, s chutí se tvůrci pustí do dalších dílů za vidinou velkých zisků. ___ Už jen oficiální plakáty a trailer samotný mi naznačili, že tenhle díl půjde úplně jinou cestou a že by to mohlo mít konečně nějakou štábní hloubku, ale neočekával jsem to, že výsledek samotný bude bohužel působit spíše jako parodie na tento FF kult. Pravou hororovou atmosféru, kde se napnutě a vytrvale bojíte, kazili nejen dvě jeblé upištěné čtrnáctky sedící vedle nás v sále, ale také samotní střihači a "scénáristé". Jedno velké divadlo bylo sledovat pana ducha Tobyho osobně, kde nám ho kamery rozmístěné po domě ukázaly v celé své kráse, ve formě jakéhosi vlásečnicového inkoustu. To byl vrchol všeho. S tímhle šla bohužel atmosféra ke dnu. Závěr poté spěl opět k nehoráznému kýči moderních hororů, a to samozřejmě k exorcismu, kde jsme mohli spatřit jeden velký cirkus v režii pánů mající na starost vizuální efekty a střih. V příštím díle se možná s tímto štábem podíváme na duchy a paranormální jevy v kosmu. Kdo ví.... ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých lepších pokračovaní tejto hororovej série. Pamätám že som na tom bol ešte v kine. V rodnom meste a s kamarátom. Minule som si to dal znovu, nebolo to také zlé ako prvé filmy, ktoré boli hrozné a už vôbec nie strašidelné. Svoje pridala aj vianočná atmosféra, počas ktorej sa to celé odohráva. Lakačky tiež celkom dobré. 3* ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsou mi, ale věci... Tak jsem se chystal, že okomentuji šestý díl této parapíčusácké série a co jsem nezjistil? Ten předchozí který jsem zatím jako jediný poctil svým komentem byl jakýsi spin off nebo podobný bulšit a regulérní pětka je až tohle? Sakra kdo se v tom má vyznat... No to je buřt. Každopádně vlna recyklace pokračuje a i když bych tomu možná i 1* dal, tak řečeno slovy klasika : když tomu tu hvězdu dám, tak budu jako všichni ostatní, vyodpadováním tohoto veledíla vyjádřím určitý názor já nevím jaký přesně názor, ale Frankenstein taky zabil Doktora Frankensteina... No nic dost filozofování teď bych to měl správně zničit nějakým brutálně ftipným komentářem kterej si pak hrdě vyvěsím na Assbůk... Ha sakra zrada! Nemám Assbůk!!! No nic, takže nasrat virál nebude. Stejně by mi to určitě banda vystrašených dětí co se právě vrátili z nejděsivějšího hororu roku neolajkovala, parchanti jedni ničeho si neváží!!! Tak jako tak v nejhorším by se mělo přestat, ale ono se určitě ještě pár videokazet dochová i do dalšího dílu. Hlavně, že to pořád vydělává prachy. Neviděl v kině.5% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Oproti odpadní čtyřce a nepovedenému spin-offu je tohle poměrně příjemné překvapení. Inovativní nápad na viditelnost duchů, nesrší originalitou, ale vnáší něco jiného a docela jsem i ocenil, že tentokrát se ti lidé se zlem opravdu snažili bojovat, ne tam jen být (exorcismus atd). Bohužel to má nudnější části a toho strašení mohlo být víc a ještě si nejsem jistý, jaký z toho mám pocit, ale přestože je příjemné vidět novinku jako kameru na zobrazení duchů, tak dokud věci nebyli vidět, byli strašidelnější... Byl bych rád, kdyby tohle byl konec série, ale finále tomu nenapovídá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Výroba filmu byla potvrzena již před uvedení 4. dílu do kin. (beba789)
  • Jedná se o jediný díl série, který se dal v kinech zhlédnout ve 3D. (hansel97)
  • Severoamerické tržby byly 18,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 78,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama