Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Superman /Batman Veřejní nepřátele které jsem viděl hned před tímto snímkem,se mi Liga spravedlivých líbila ještě o něco více.Hlavně je zde dobrý příběh,který je originální,alespoň pro neznalce komiksu jako jsem já.Příběh o dvou vesmírech,kde naši hrdinové na straně jedné jsou takový jaké je známe a na straně druhé jejich na první pohled hodně podobné postavy jsou naopak vykresleny jako záporáci se mi opravdu líbil.Navíc v tomto filmu dostaneme kromě Batmana a Supermana i další kladné charaktery a přes tolik postav co na jedné nebo druhé straně film nabízí,je příběh udělaný dobře a nepůsobí něco nadbytečně.Na to,že je to animovaný film,které mam zaškatulkované hlavně z pohádek :-) tak zde jsou ty charaktery i dobře napsané.Myslím,že každý kdo má rád superhrdinské filmy a DC obzvlášť tak bude spokojen.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Tak teda až takový nářez jsem vážně nečekal. Spojení sil Lauren Montgomery a Sama Liu se rozhodně vyplatilo. Tvůrci dobře ví, které z postav jsou nejzajímavější a taky jim dávají patřičný prostor. Konfrontace mezi Batmanem a Owlmanem (skvěle namluveným Jamesem Woodsem) je scéna, která opravdu stojí zato a v paměti mi uvízne na hodně dlouho. Velká spokojenost.... 8/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pořád váhám mezi třemi a čtyřmi, ale za tu výbušnou akci se stejně nakonec musím přiklonit k vyššímu hodnocení... DC Universe nás ve svých "showcase" snímcích zahlcuje tak nespoutaným množstvím adrenalinu, až z toho jde mráz po zádech. Každý jejich animák se snaží být výsměchem pro hrané komiksové filmy, ve kterých se o slovo hlásí spíše dialogy, než smršť akčních scének. Důvodem jsou prachy a samozřejmě možnosti animace. A tak, zatímco v druhém Downeyho Iron Manovi jsem si tento rok užil "jen" nějakých dvacet minut mlátiček, tento superhrdinský animák je už čtvrtým za tento rok, který své hrané bratry v akci lehce předčí. Na 100%, řežba od začátku do konce. Zdánlivě nesrovnatelné (hraný vs. kreslený film), ale proč ne? ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na rovinu celý film je jedna velká bitka kam se pak přidávaly dialogy což by v hraném filmu neprošlo ale tady to funguje skvěle.Vidět dvě ženský co si dávají po tlamě nebo dva nejrychlejší muže vesmíru jak předhání to jsou obrázky k nezaplacení.Jen je škoda,že některé postavy nedostaly moc prostoru jako Green Lantern nebo Aquaman.A samotný záporák Owlman mi spíš než samotného Batmana připoměl Ozymandiase v obleku Sůvy z Watchmen. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl se zabýval paralelními světy. Lex Luthor z paralelního světa přijde požádat členy JL o pomoc. V tom jeho je totiž on klaďas a JL jsou záporáci, kteří chtějí ovládnout svět. A to vše pomocí obří bomby. Každý člen se tu setká se svým zlým protějškem. No a nakonec spojí své síly a zabrání zničení všech Zemí. Škoda jenom, že to není o něco delší... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)

Reklama

Reklama