Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic, ale jak během, tak po skončení filmu, mě docela mrazilo. Píšu to asi poprvé, ale Španělsko je pro mě nejlepší zemí na točení filmů vůbec (průměrné hodnocení všech filmů z dané země by bylo nepochybně zdaleka největší ze všech). To je tak, když se vezmou (ne)hvězdy, parádní scénář, režisér s pořádnými koulemi a dá se to dohromady. Celou dobu jsem emočně dost trpěl a i po letech si tenhle film vybavuji ve velkých detailech. 100% ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film z vězeňského prostředí. Tenhle typ filmu mám rád a Cela 211 mě překvapila svým přístupem. Nový bachař má nastoupit do práce a ke své smůle se ocitne uprostřed vzpoury vězňů. Jediné co se mi nelíbilo byla těhotná manželka. V tu chvíli jsem si říkal, co tam doprčic dělá? Proč nemohla jet domů? no prostě jsem nechápal. Pro pozdější příbeh však měla velký význam. Možná se to dalo udělat trochu jinak a lépe, ale i tak je výsledek uspokojivý. Dal bych 4*, ale za manželku dávám o jednu míň. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Španělové poslední dobou vážně umí. Nejen, že válcujou v rovině hororů, ale tady se jim podařilo skvěle se chopit i vězeňského dramatu. Sympatický hlavní hrdinové. Skvěle zpracované, a hlavně vynikající a velice dobře uvěřitelný příběh. Rozhodně to pro mě nebylo předvídatelné, i když jsem čekal nějaký podobný konec. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Téééda.. to byl nečekaný závěr. Perfektní herecké obsazení, prostředí a atmosféra byli velmi strhující, celkově to působí dost reálně. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

dobrý film s väzenskou problematikou vidieť to je ako dať si varenú šunku s chrenom po 40 dňovom pôste na Veľkú noc A tento film takou "šunkou" bol. Tosar síce na dozorcu veľmi nevyzeral, ale zato ostatným hercom som to žral pekne z ruky. Film bez hudby s dobrým spádovým dejom. Čakal som kedy sa to celé vyvŕbí, a príde na to, že Juan nie je väzňom ale dozorcom. Nakoniec som bol milo prekvapený scenarovou "vývrtkou" keď na chvíľu sa stal dokonca vyjednávačom (hovorcom) všetkých väzňov. Dal by som filmu aj 5t hviezdičiek, ale potom by som možno nedocenil iné "väzenské filmy s redfordom , či freemanom. tak to berte ze tento film je päthviezdičkový ale len neoficiálne. Oplatí sa ho pozrieť. :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od zacatku do konce se ve filmu stale neco deje. Namet taky neni uplne nejhorsi a divak chce vedet, jak to s hlavnim hrdinou dopadne... Jak jinak ve vezeni, neni nouze o zajimave postavy... Ale celkove jsem si z filmu toho zase tolik neodnesl. Fajn jednohubka k zehleni.-). ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Konecne dalsi kvalitny film z vazenskeho prostredia so zaujimavym napadom, ktoremu nechyba napatie, nasilie a predovsetkym s koncom, na aky nie sme bezne zvyknuti. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená pohádka s povedeným příběhem. V podstatě béčková kategorie s kvalitou starých dobrých časů, jako bývaly akčňáky se Stallonem (Kriminál) a tak. Rozhodně dobrý tip na dlouhý večer :-) A radost, že to může vzniknout mimo Hollywood a zpestřit plátno jiným, než anglickým jazykem. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Výborný španielsky film. Skvelý pokus a silná dráma s dobrým dejom. Réžia nezaostáva a herci tiež zvládali v pohode. Žiadny šťastný koniec ani nič podobné. Dobrá atmosféra, zvraty v deji, chvíľami napätie. Navyše celkom realistické. Ja som spokojný a som rád, že aj v európskej tvorbe vzniklo niečo takéto. 82% ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně šestihvězdičková záležitost v žánru vězeňských dramat! S polskou Asymetrií u mě vedou. Cela 211 je o trošku akčnější a má rychlejší spád, Asymetrie jde zase v mnohém do hloubky a je plná zajímavého černého humoru... A opět, pokolikáté už, se zeptám, co je to s českým filmem? V Evropě se točí nadčasově a v mnohém invenčně; a u nás stále tak poplatně "vkusu většinového diváka"... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězenského prostředí a to od útěku z vězení až po vězenské komedie, ale tento film nebyl ani drsný a ani dobře zpracovaný, přišlo mi to trochu amatérské. A šlo vidět že se autoři drželi na uzdě. ( 29.10.14/MAC ) ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Dosť realisticky zachytená väzenská vzbura s dosť neznámym hereckým obsadením, ale ktoré podalo celkom solídny herecký výkon. Pre mňa 70% ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Áčkový vězeňský thriller s originálním nápadem a trošičku nešťastně zvládnutým koncem. 90 minut uteče jako voda, vězeňské charaktery jsou v čele s parádním Malmadrem výborně napsány i zahrány a Juan má co dělat, aby to tam s nimi vydržel. Po RECu další palec nahoru pro Španěly. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pracuje s už overenými vecami, ale zasadzuje ich do deja velice chytře ( podobnosti s filmom : Vzpoura v Seattlu) ....Väzenské prostredie je a asi vždy bude lákavé pre diváka....Tuná však nielenže láka, ale z filmu sa stáva príjemné prekvapenie.....***/**** ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Cela 211 jde na věc od první minuty. Žádná prázdná místa. Žadné zbytečně před-přípravní kecy na předehřátí diváka. Jednoduchá dějová linka a naprosto přirozeně drsná kamera. Když pak sami pocítíte to přirozeně navozené vnitřní napětí, i bez muklovsky přiloženého nože na krku, zasadíte pět hvězd!! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi do podrobna rozebírat poslání tohoto snímku, protože se zabývá více tématy a ve všech směrech v podstatě naplňuje divákovo očekávání. Děj na mě asi ve dvou chvílích působil malinko vyumělkovaně, ale příběh ani chvíli nenudí a hlavní kruťas s podobou Kevina Gage z Chaose působí hodně věrohodně. Španělština potom dodává už jen ten správný šmrnc. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Další film, kde se spolu setkali Luis Tosar a Marta Etura. V Zatímco spíš se tak trochu škádlí, ale tady nemají nic společného. Luis hraje největšího bosse ve vězení a Marta na první pohled nepodstatnou postavičku, která se nakonec stane klíčovou ve vývoji Juana. Tenhle film nemá chybu. Z počátku jsem si myslel, že to bude typický film, ve kterém nebudou žádné emoce a bude to jen nějaká rubačka. Spletl jsem se a do filmu jsem se od začátku zahleděl a čuměl jsem až do konce. Strašně mě bavil vývoj právě Juana, který svojí inteligencí dává co proto vězňům, jenže pak se něco stane a on zjistí, že dozorci jsou větší svině než vězni a začne jednat na vlastní pěst. Film plný zvratů, emocí a skvělého konce, který jsem opravdu nečekal. Je to velmi silný film, i když to zpočátku nevypadá. Rozhodně stojí za vidění. 90% ()

Reklama

Reklama