Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Celkem nápaditý film s překvapivým vývojem. Což o to, akce dobrá, občas celkem surová. Ale něco mi tam nesedělo.. plitké dialogy, Luis Tosar jako "hlavní záporák" mi rovněž neseděl - pokud by to byl opravud "kápo" vězeňský bandy, nevěřím, že by se choval jako malé děcko a nechal si kecat do "velení" nováčkem. Přiznám, že možná to trochu degradovalo shlédnutí s českým dabingem. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"ŽIVOT TI DÁ PŘES DRŽKU JEDNA DVĚ" aneb jak být na nesprávném místě v nesprávný čas, alias přílišná horlivost se občas krutě nevyplácí....Vynikající drama z vězeňského prostředí plné napínavého děje a nečekaných zvratů a hlavně výborná sonda do psychologie lidského chování v extrémních situacích. Někdy může být čára mezi dobrým a zlým proklatě tenká a je fascinující sledovat "vztah" a jeho vývoj mezi šéfem vězňů Malamadrem a nechtěným vězněm (budoucím dozorcem) "Slipym" Juanem. Skvělá zápletka co nenudí a stojí za zhlédutí. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o poměrně zajímavé a napínavé drama, neskutečně mě iritovala demence některých postav (těhotná ženská se de rvát kamsi k branám věznice, maník v přestrojení si zavolá dozorce, přestože je jasné, že když pude do tuhého tak ho napráská, chlap chová diametrálně odlišně než všichni ostatní (což je neřest, ve všech podobných filmech)). O tom že člověk co má všech pět pohromadě se bude snažit být co nejméně nápadný, místo toho aby tomu tam chtěl začít šéfovat, škoda mluvit. Luis Tosar neměl chybu. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Vězeňské prostředí diváky většinou nějak přitahuje. A jak je vidět, tohle téma umí zpracovat nejen Američané. Cela 211 je zdařilé a napínavé drama, navíc hodně dobře zahrané. Nový mladý zaměstnanec věznice se během okamžiku ocitá ve velmi těžké životní situaci. Proti své vůli poznává život kriminálníků z jejich pohledu a chtě nechtě se musí vydávat za jednoho z nich. Je to pro něj totiž jediná možnost, jak vzniklou situaci za mřížemi přežít. Do toho se ale připlétá jeho mladá těhotná manželka ... Jak tohle dopadne ? Podívejte se sami, určitě to stojí za zhlédnutí. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Zajímavé španělské drama, které diváka zavede do drsného vězeňského prostředí, přestože je tato tématika mnohokrát omílaná a existuje mnoho výborných filmů z tohoto prostředí, je tento snímek v mnohém výjimečný. Příběh se odehrává v nejmenované španělské věznici se zvláštní ostrahou, do které právě nastupuje nový bachař Juan Oliver, který se při prohlídce svého nového pracoviště shodou okolností zraní a probudí se až po proběhlé vzpouře, kdy už věznici ovládají vězni. V tuto chvíli začíná boj o přežití, kde jedinou jeho nadějí na přežití je vydávat se za nového vězně. Příběh není v ničem revoluční a podobné už jsme mnohokrát viděli, nicméně průběh tohoto snímku dostane geniální a nečekanou zápletku, která film zamotá a do konce snímku divák netuší, jak to skončí. Snímek má výborné tempo a po pár minutovém nudnějším začátku mě film vtáhl do děje a nepustil až do závěrečných titulků. Velkým plusem filmu jsou výborně vybraní herci a komparz filmu, který dodává filmu výbornou a jedinečnou atmosféru. Herecké výkony hlavních představitelů jsou výborné a za zmínku stojí výkon Luise Tosara, který si svoji roli doslova užíval. Celkově hodnotím film jako velké překvapení, které v mnohém předčí i ty nejlepší vězeňské snímky. Pro fanoušky evropského filmu je tento film povinností, jelikož patří k nejlepšímu, co starý kontinent v poslední době nabídl. Moje hodnocení 80%. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pěkný, ale v několika zásadních místech nějak divně přitažený za vlasy, a tak film postupně ztrácel na věrohodnosti. Přestože se snažil být realistický. Jinak to bylo docela zábavné, skoro vůbec nudné. Většina postav, kromě hlavního hrdiny, byla velmi příjemná. Být kýmkoliv z vězňů, především jejich vedoucím Malamadrem, tak bych tomu hezounovi rozhodně nevěřil. Což byla vlastně ta dějová linka, kterou si ten film nejvíc škodil. Nebýt toho fešáka a jeho ženy, mohlo si to opravdu zasloužit 80%... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovně bych tu mohl opsat Enšpíglův komentář. Ta ženská mě vysloveně nasrala a zbytek filmu úplně přestal mít dosavadní drajv. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Cell 211 je áčkový thriller, který se zprvu zdá být inspirovaný Skálou, ale průběh filmu vás nenechá dlouho čekat, abyste si uvědomili, že tenhle snímek jede na vlastní triko s originální zápletkou a spoustou elementů, které by si Hollywood netroufl natočit. Pro mě zcela neznámá jména vytvořili snímek, na který jsem v rámci žánru čekal hodně dlouho a vyplatilo se. Proč tedy nedávám plný počet? Chtělo by to více akční stránky a konec podle mne nemusel být tak hektický. Jinak bravo. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příběhy z vězení nebývají příliš pozitivní a o tomto to platí dvojnásob. Monzó si vybral příběh, jenž má klasické téma spirály beznaděje, staví na výborných hereckých výkonech a dokumentární stylizaci. Žel scénář není bezchybný, občas hapruje logika, občas jsou dialogy až příliš schematické. Naštěstí je tu Tosar jenž svým charismatem táhne většinu filmu a to i když Monzónovi občas vypadne tempo z rukou. Zásadní poselství je, ve Španělsku buďte hodní a obcházejte tamní věznice velkým obloukem. Až se Monzón naučí lépe vyprávět, zaměří se víc na práci s hudbou a začne si pořádně číst (v tomto případě i lépe psát) scénáře, dočkáme se od něj velkých věcí. Jste poctivý pracanti, tak si vyrazíte obhlédnout svou práci den předem a po zásluze si to užijete... 70% ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Sice tam pár much bylo (proč se všichni starali o záchranu hlavního hrdiny, ale na ostatni zajaté dozorce sral pes---proč si zlej dozorce sundal helmu po sejmutí těhotné ženy....), ale celkově se dá říct, že to mělo hlavu a patu...nenáročná jednohubka na nedělní dopoledne :) ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Vězeňské prostředí myslím nahání bázlivou úctu každému. Je to místo, kam nikdo nechce, se kterého má normální člověk respekt. Převede-li se čistě surová realita na filmové plátno, může jít o silný zážitek. A zde se to povedlo na výbornou. Je zde také vyzdvižený fakt, jak málo stačí k překročení na druhou stranu zákona. Příběh jako takový není přehnaný. Žádné neuvěřitelné manévry, výkupné či útěk půlky věznů. Skutečně uvěřitelné, drsné. Herci, scénář, dynamická kamera je hodně dobré. Hodně realistické. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela hodně fajn vězeňské drama, kde by se dala situace hlavního hrdiny shrnout do vět: "Být totálně v prdeli.", a "Když se něco sere, tak se to sere až do konce." Cela 211 se prakticky rozjede od prvních minut a zastaví se až u nečekaného konce, ovšem s ohledem na to, že jde o evropský snímek, tak ten nekompromisní konec zas až tak šokujícím být nemusí. Toto zajímavé a zápletkou poměrně originální drama má jinak samozřejmě spoustu plusů i mínusů. Mezi klady musím určitě zařadit výrazné a charismatické herce v zajímavých a neokoukaných postavách, velmi svižný děj, dynamický spád, minimum hluchých míst, několik opravdu strhujících momentů a jak jsem již zmiňoval, příjemně neobvyklá zápletka a nezvykle drsný závěr. Mezi zápory pak musím vyjmenovat velmi slabou atmosféru, což pro mě byl největší kámen úrazu, pak trošku až moc přehraně vynucené emoce, chování pár postav mi také přišlo dost hloupé a naivní a chyběla mi trochu větší drsnost a neučesanost celého děje a nejen závěru, spousta situací, dialogů a vyzobrazení charakterů mi totiž přišlo až příliš uhlazených a zbytečně moc lidských :). Každopádně Cela 211 určitě stojí za pozornost, jako drama funguje svou zápletkou více než dobře, filmy z vězeňského prostředí vždy táhnou a ani tento rozhodně nezklamal, a to i přes těch pár chybyček. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, ne tak schematický a předvídatelný jako jsme zvyklí od amíků. Skvělý Luis Tosar ve vedlejší hlavní roli. ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Tak to mě rozsekalo! Neočekávatelné události se jen drolí. Zíral jsem na to peklo s posvátnou hrůzou. Skutečný vězeňský masakr natočen bezchybně autenticky. Naprostý adrenalin na noc, skutečně strhující. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nechci říct, že děj a vlastně i ten zvrat by docela jasný, nebyl ale všechno to mohlo skončit jenom na dva způsoby, takže zase tak moc velké překvapení diváka nečeká. Atmosféricky je to ale zvládnuto na jedničku. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Mám teď takový období vězeňskejch filmů, asi těma Vánocema :o).Tenhle koment píšu na podruhý, páč mi zmizel, tak ho holt budu muset ojebat. Vadila mi tam manželka od hlavního borce, která v 6.měsíci šla demontrovat před vězení mezi menťáky a navíc do první lajny. Jinak to docela šlo a záporák byl férovej. Toť vše :o)) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Častěji a častěji si říkám, kdy už konečně ve Španělsku udělají místo filmu sračku? Tamní kinematografie totiž zásobuje filmového diváka stále dobrými až výbornými filmy, až je to k nevíře. Totéž by se dalo říci o jejich kolezích ze severských zemí. Točeno s rozvahou a ve většině případů s jasně kladeným důrazem na maximální autentičnost herců a hodícího se prostředí - tady tomu zase a opět není jinak...dramatická drsná vzpoura vězňů s jedním utajeným dozorcem a na pozadí s rýsující se tragédií, servírováno bez šlehačky a pozlátka..........................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Reklama