Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to krvavé, naozaj veľmi krvavé a brutálne, tvorcovia poznajú isté hranice a chápu, že oveľa účinnejší, ako otrocká popisnosť a podrobné zobrazenie násilia, je náznak a vnuknutie. Hoci postavy v príbehu nemali osobitne prepracovanú mytológiu, obsahovali určite niečo tajomné. Evidentné to bolo až vtedy, keď sa objavili na fotografiách z konca 19. storočia. Najviac rušivo však vyzerala Darah - matka podivnej rodiny. Trochu pripomínala azijského ducha - divokú čiernovlásku s vypúlenými očami, ktorá lozí po stene. Ona však stála pevne na zemi a to bolo na nej najstrašnejšie. Mala v sebe čosi neživotné, nepozemské a nadprirodzené. Zaujímavý film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet.... Ne z nechutností, které v tomhle případě už stejně nikoho nešokují, ale z té neodpustitelné drzosti tvůrců takhle násilně zesměšňovat můj selský rozum. Ještě větší průšvih než bezpáteřní You are next - nesouvislé vyprávění, zmatený střih, nesympatické a místy takřka nezranitelné postavy a hlavně neexistující příběh, jehož schéma by vycucalo z prstu i průměrné muslimské dítě a jehož jednotlivosti, od toporných dialogů až po přepálené gore, vyznívá zcela nesmyslně, nepůvodně a nechutně samoúčelně. Sorry lidi, ale mě bylo v závěru už úplně šumák, jestli se někdo zachrání, nebo podstoupí důkladný klystýr motorovou pilou a jeho ledviny skončí na jídelním stole průměrné singapurské rodinky - tuhle pohádku fakt nežeru... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela síla. Nečekal jsem moc ale dostal jsem poměrně brutální ujetost která mi připomínala Hranici smrti. Krev a gore je na maximílní urovni a některý scény byly fakt drsný, stejně jako atmosféra která se dala krájet. Scéna s motorovkou mě dostala. jen škoda že ti uchyláci, byly takový....No debilní neuměly hrát a navíc ta hlavní co kulila neustále oči mě děsně iritovala. Ale jinak spokojenost. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nebudu rozebírat otázku originality, na to jsou tu jiní experti. Já to prostě ke kvalitnímu zážitku nepotřebuju. Víc mě zajímá, jak autoři s tématem naloží. A když mám před sebou gore horror, který předchází pověst velkýho krváku, očekávám jediný: GORE!!! Pokud si autoři na nic nehrajou, a z jejich dítka čiší radost z filmařiny a nadšení pro věc, které dokážou přenést na diváka, mají mé sympatie jisté. A tvůrcům Darah se tohle všechno daří. Navíc film fantasticky graduje a ke konci už probíhající gorefest dosahuje takových absurdních rozměrů, až se z něj stává zábavná krvavá groteska. Za sebe můžu říct jediný: PARÁDA!!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Srovnání s několika filmy je bohužel víc než nutné, protože jedinou, ale fakt základní chybou filmu, je její neoriginalita a vyloženě vykrádání scén, které někdy působí i vizuálně podobně, jako v některém filmu,který vznikl před tímto ... To je základní chyba filmu a bylo to tak moc, že to ten stupínek strhává a za plný počet to není ... Vpomeňme Texas Chainsaw Massacre, The (1974), Hostel (2005), Á ´LInterieur (2007), Frontier(s) (2007) a Timber Falls (2007). A to jen například, těch vykradených scén z horrorů zde je mnohem více ... škoda, filmaři mohli předvést aspoň trochu inteligence a nastavit děj, místo a postavy trochu jinak a bylo by to pro diváka jako jsem (napříííklad ... ) já, úplně něco jiného .. No ale jiank? Barák zamčený na zámek, šílená pošahaná agresivní rodina. Několik mladých lidí, kteří se sem dostali kvůli záchraně dívky na silnici (pro dobrotu pod motorovku ....) (neberte stopařky ...) a pak mega krve, násilí, GORE,GORE, psycho, násilí a pak poslední třetina filmu, kdy se konečně zbylá partička obětí dostane trochu do formy a začne se bránit ... v tu chvíli to teprvá začne!! Masakr jako prase a to co tam třeba hlavní hrdinka provede všechno s hlavní záporačkou mi chvíli způsobilo v hlavě otázku, kdo skutečně je ten záporák a kdo obětť... Motorová pila, bodné a sečné nástroje, nějaká ta magnumka, brokárna, samurajský meč, turecká šavle, kuše, podpatek dámské boty, plyšák na tužce, nejlepší zlomení vazu otočením hlavy do strany, jaké jsem kdy viděl (překonává i bojové karate/kung-fu filmy!!), jeden nečekaný porod, porozené dítě uprostřed toho všeho chaosu a megabrutální vřavy, docela nadějní policisté, co se neserou ... Je toho spousta, co se mi fakt strašně líbilo ... DOPORUČUJI pro otrlé diváky!! Od 18 let, nikoliv pro slabé povahy!!!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)
  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)

Reklama

Reklama