Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Totálně černouhelná komedia, kde černota z mrtvol zahnívá s ponurou atmosférou 19. století. Kradení těl pro univerzity byl naprosto dokonalej podnikatelskej plán, kterej tvůrci okořenili o pár dalších zápletek. Ta spojená s divadlem nebyla uplně podle myho gusta, ale nevadilo to. Simon Pegg a Andy Serkis si to užili hezky, do toho kat Bill Bailey známej z Black Books, pak pan "nehraju nic než záporáky" Tom Wilkinson nebo vtipněj v ksichtu Tim Curry a plno dalších vychytanejch herců. Taky zaujala myšlenka s využitím fotografií nebo zmínka o Darwinovi. Prostě je to svym zpusobem nezapomenutelny. Zajimalo by mě, jestli ta kostra na konci fakt patří Williamu Burkemu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu. Už v úvodu je jasné, jak film skončí, takže na moment překvapení Landis skutečně nehraje. Černohumorné je to tak akorát, ale celkově se z dané látky dalo vyždímat mnohem víc. Manifest britského černého humoru? Nikoliv, ale jednohubka, která se bez sebemenších problémů postupně vytratí z mysli aniž by napáchala nějaké škody. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jsem drobně zklamán. Gagy byly nedotažený, prakticky jediný, kdo tu hází frky je Bill Bailey, a příběh je víceméně pitomej jak štoudef. Nezachrání to ani The Proclaimers a jejich I´am gonna be 500 miles v závěrečných titulcích. Navíc Simon Pegg je bez Nicka Frosta poloviční, protože Andy Serkis je nicka, která nemá šmrnc a táhne film ke dnu. A co si budeme povídat, John Landis už není co býval. Suma sumárum 60% čistých. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Obě postavy mužů a jejich snahy mě osobně fascinovaly k tomu, abych napsal krátkou povídku. Řekl jsem si, proč nezhlédnout filmové zpracování jejich osudů, kde jsem měl záruku, že půjde o podívanou odlehčenější. To se skutečně potvrdilo. Tohle je přesně ten typ snímků, který nenadchne a neurazí. Sem tam dobrý vtip trochu rozčeří jinak celkem stojatou hladinu průměrnosti. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany sklamanie, ten námet bol totiž tak sľubný! Od čiernej komédie so Simonom som veru čakala viac...vtipu? Počas tých 90-tich minút ním dosť šetria a potom mi prídu najvtipnejšie úvodný a záverečný preslov Billa Bayileho. PS. John Cleese tam alebo nie je alebo mal tak nenápadné cameo, že som si ho nevšimla. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama