Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Landis se vrátil a v dobré formě. Dvojice Simon Pegg a Andy Serkis v hlavních rolích snímek dokáží utáhnout a zvlášť Serkis je ve své úloze opravdu výborný, slizký a glumovsky vypočítavý. Minutka Christophera Lee a pár uřezaných končetin dodávají filmu punc starých britských hororů studia Hammer. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento snímek mé slabší hodnocení schytal asi za všechny ostatní komedie s typickým anglickým humorem a přístupem. Ne, že bych je neměl rád, ale tahle komedie byla poměrně nudná, jen s pár vtipnými scénami. Neoplývala ani svižným tempem nebo jiným prvkem, který by mě nějak zaujal.. Po zamyšlení si říkám: jak by film vypadal, kdyby byl vážný? Určitě dobrý námět na drama. Takhle dávám hodně dobré dvě hvězdičky. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Burk a Hare patří k těm komediím, u kterých se sice nepopadáte za břicho při každé druhé scéně, ale úsměv na tváři máte prakticky celý film. Pak si k tomu ještě připočtěte nevybíravý britský humor a na dalších 90 minut máte o zábavu postaráno. Je pravda, že by film potřeboval místy nakopnout, aby zvýšil tempo a celý děj by neměl být tak předvídatelný, jenže té dobové atmésféře plné absurdností se jen těžko odolává. 7/10 ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Určitě každý z nás někdy v minulosti použil výraz "černý humor". To ovšem stejně jako já doteď nevěděl o čem mluví, dokud neuvidí/neviděl tento snímek, a až poté pochopí spojení oněch dvou slov. Není to film k popukání, ale prakticky za každým snímkem či nenápadným náznakem se skrývá britský humor ve všech možných podobách. A tím je toto dílo jediné svého druhu, takže závěrečný verdikt: Můžete vstoupit, ale pouze pro zvané... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní komedie, u který jsem dost přemýšlel že dám 5*. Duo Pegg a Serkis dokonale sedly a jejich postavy jsem vyloženě žral. ostatní herci byly též dobře a hlavně Curry který tu hraje sice dohromady tak 8 minut ale má strašný hlášky. Příběh je dobrý a tvůrci si utahují opravdu ze všeho co jde. Jen škoda toho že čím dál jde film ke konci tím víc postrádá vtipu. Ale i tak hodně silné 4* si zaslouží. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)
  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)

Reklama

Reklama