Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (66)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech (a dvou knižních příbězích) jsem naprosto nadšen a fascinován tím, jak strašně moc je to super. Knihy mě minuly a film jsem viděl kdysi dávno, takže nemám s čím srovnávat, to ale absolutně nevadí, protože tohle je pro mě osobně fakt naprosto perfektní. Má to super znělku, super vizuál (perfektní mix barev a kulis), je to naprosto perfektně obsazené a napsané, postavy jsou fantasticky vykreslené, je to vtipné, zábavné i napínavé a nehorázně správně ulítlé, něco takového tady strašně chybělo. Děti jsou super (hlavně mimino a Violet), Neil Patrick Harris je pán a vládne celému seriálu (a já se těším na jeho setkání se Scherbatskou) a právník Poe je neuvěřitelně debilní postava, ale tak perfektně zahraná, že ho prostě musíte mít rádi. A mě osobně skvěle sedí i vypravěč – výborná postava, výborný prvek, který mě baví. Celé je to tak nádherně švihlé, natočené, zahrané a - a to hlavně – černohumorné, perfektně to míchá žánry, je to plné popkulturních odkazů, dá vám to sem tam nějakou tu jazykovou lekci... Fakt je to super. Je poněkud bizarní tvrdit, že je to jeden z nejlepších seriálů roku 2017 v lednu, ale v prosinci to bude dost možná pravda. Těším se na pokračování a doufám, že mé obrovské nadšení neopadne. Geniální. 100%. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(po 1. řadě) Čtyři hvězdy za potenciál. Není to tak zábavné jako film - zatím. Je tam dostatek meta vtípků vzhledem k médiu, jedna z mých nejoblíbenějších věcí na ASoUE. Hlavní i vedlejší role obsazené na jedničku. Pan Poe ve mně vyvolával nenávist hodnou Dolores Umbridge. Hezky udělaná znělka i zpracování Lemony Snicketa, ale chápu, že někomu asi bude vadit jeho přítomnost a celkově vědomost, jak vypadá. Graficky to taky vypadá kvalitně, délka 2 epizody na knihu se zdá akorát. Příběhově tomu těžko něco vytýkat, když co jsem slyšel se to hodně drží knihy. Ze začátku jsem měl pocit, že je to ještě šílenější než film, scéna se zapalováním šály v noci pomocí dalekohledu z letadla mě v tom utvrdila a pak už jsem si to plně užíval. Navíc se seriálu podařilo něco, co se filmu nepodařilo - navnadit mě sehnat si knihy, abych zabil čas při čekání na další řadu. (po 2. řadě) Knihy jsem si zatím nesehnal, nicméně novou řadu jsem zhltnul ještě rychleji než tu první. Zejména kousky jako Austere Academy nebo Hostile Hospital byly prvotřídním mixem meta humoru, absurdního humoru a pořádné dávky bezvýchodných situací. (taky díky poměru umírání klaďasů a záporáků). I já sám jsem tak trochu smutný jako sourozenci Baudelaireovi - že jsem v mládí nikdy příliš čtení nepřivykl (když pominu různé hororové věci), protože tohle by byl určitě čtenářský zážitek. Naštěstí je to i zážitek takto přetlumočeně. Z druhé série si tak kromě pár hluchých míst odnáším jen jedno osobní mínus, a to že navzdory vynikajícímu castingu nových postav a jejich herecké stylizaci (kde u mě na plné čáře vede Carmelita Spats) se někdo rozhodl obsadit i Nathana Filliona, kterého, ať se snažím sebevíc, prostě vidím jako Nathana Filliona a ne postavu, kterou zrovna hraje. (po 3. řadě) Těší mě, že se na již představené postavy nezapomíná, je v tom punc uvěřitelnosti, že nejen autor, ale ani postavy nemají paměť akvarijních rybiček. Stejně jako v předešlých sériích prospívá seriálu neustálá změna prostředí a díky jejich volbě i větší dobrodružnost. I konec se seriálu podařilo ustát. Netflix skutečně zvolil dobře, ať už volbou adaptovaného materiálu nebo lidí, kteří ho adaptovali. ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Vyloženě otravné postavy, od záporáka, přes jeho nohsledy, vypravěče a idiotsky naivního černocha, co má děti posílat sem a tam. Ty děti jsou tam asi to jediné, co je nějak zkousnutelné, ale žádná velká hitparáda to není. Tohle je scénaristický vrchol trapnosti a kýče v jednom. Vydržel jsem tři díly. Nedokoukal jsem asi tolik seriálů, že bych je spočítal na prstech jedné ruky, ale tohle je fakt otřes a nemůžu to přežít, že bych tím ztrácel další čas. Mimochodem knížky jsem nečetl a ani jsem neviděl film s Carreym. A teď se na to ani nechystám. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Od roku 2004 jsem dlouho čekala na pokračování stejnojmeného filmu a namísto toho jsem se (sice až po 13 letech, ale přece) dočkala úplně nového seriálu. Jako tehdejší čtenářka knih jsem se tak trochu bála, že seriál tu atmosféru z knížek zkazí. Opak je ale pravdou, zatím se podle knižní předlohy řídí téměř přesně, zachovává osobitost autorova vyprávění a mě vrací zpátky do dětských let. Dokonce se ještě přidává několik záhad navíc a tak se divák nenudí. Originální je také znělka a přítomnost vypravěče korespondujícího svými poznámkami a vysvětlivkami právě s knižní předlohou. Seriálový herci jsou zatím velmi srovnatelní s těmi filmovými. Nechám se překvapit dalšími řadami, ale prozatím spokojenost! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tak vážení, sama som musela na tento príbeh dozrieť. Pred rokmi som videla film, ktorý ma nenadchol. Ani neviem, prečo som sa rozhodla pustiť do seriálu, čo nemá šesť častí. Naplnená predsudkami, som sa pri niektorých dieloch pristihla, ako mi je celé toto veľdielo nesympatické, uletené a chvíľami ma dokonca prenasledoval pocit straty času. Ale viete, keď sa do niečoho zahryznete, nemôžete to pustiť (odkaz na malú Sunny, diamant v podaní batoľaťa). Myslím, že až v 3. sérii nastalo moje osvietenie a ak by som mala spätne prehodnotiť svoje čiastkové hodnotenia, skončila by som na plných piatich. Vlastne som musela „dospieť“ spolu s hlavnými hrdinami. Hlavný rozprávač (a jeho úvod do každého dielu s venovaním Beatrice), odporný Count Olaf, ktorého si nemôžete obľúbiť ako postavu, ale jeho predstaviteľ Neil Patrick Harris, ma donútil sňať pomyselný klobúk. A celkovo príbeh, aký sa môže poskladať len v hlave génia.  Vizuálna stránka je tiež perfektná. Soundtrack, čo sa vám votrie do snov. Prečo som nakoniec nezmenila rozhodnutie a nedala plný počet? Nedostala som odpoveď na niekoľko otázok a nemyslím, že by to bolo tým, že som nechápavá. Asi niektoré odpovede majú zostať nezodpovedané. Lenže, čo ak? ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama