Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (66)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neviem ani vyjadriť, ako veľmi ma toto nadchlo. Možno najlepší originálny seriál Netflixu (áno, videl som Mindhunter) a bez váhania 10/10. Ale pozor. Síce to má prístupnosť 7+, ale chce to aspoň 12 rokov, aby dieťa chápalo, že všetka tá depresia, nešťastné konce a množstvo mŕtvol sú vlastne sofistikovaná a zábavná hra. Nechápem zlé hodnotenia. Je to vlastne dokonalá adaptácia (každá z trinástich kníh je spracovaná ako dvojčasť, takže je to vlastne trinásť celovečerných filmov, pričom väčšinu z nich napísal sám autor predlohy). Má to podmanivý vizuálny štýl (asi ako keby to na striedačku točili Tim Burton a Wes Anderson), tie "zlé triky" sú celkom zámerné, úžasné príbehy miešajú rôzne žánre (od gotického hororu cez dobrodružnú verneovku či špiónsky thriller až po western), úžasné prostredia a dekorácie, neustála hra s klišé a množstvo odkazov na slávne diela ("Posledné heslo trezoru je hlavná téma Anny Kareninovej. Napíš: Odvážny život impulzívnej vášne vedie k tragédii."). Pre mnohých divákov je kameňom úrazu Neil Patrick Harris v úlohe grófa Olafa. Pár častí som si vravel, že na Jima Carreyho nemá, ale postupne som mu prišiel na chuť, hrá to inak (je omnoho odpornejší zloduch) a po celom seriáli by som ho za Jima určite nevymenil, dal to parádne. Detskí predstavitelia skvelí, najmä predstaviteľka Sunny. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Asi chápu rozpolcené pocity a nespokojenost některých divaků, je mi totiž jasné, kdo nečetl knižní předlohu a čekal něco podobného ve stylu filmu z roku 2004, tak nemůže být ze seriálu tak nadšený jako ten, kdo četl Snicketovu knížní sérii. Já jsem naopak velice překvapená a nadšená tímto zpracováním.! Je vidět, že na scénáři se podílel sám autor, jelikož celý seriál se nese v jeho známém stylu vyprávění, slovních hříček, narážek a osobitém humoru. Tenhle seriál jsou vlastně téměř přesně přepsané knihy (doslovně namluvené repliky), či víc, autor zde spojil i informace z jeho dalších knížek, odkrývá nějaká tajemnství a celému příběhu dává vizuální podobu. Jistě, není to strašidelné ani děsivé, ale tak to by ani nemohlo být, když knihy byly určené pro mladší čtenáře. O dost lepší než divně poskládaný film Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod z roku 2004. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mrtvý seriál. Ztráta času. Vše dobré na něm pramení z předlohy a kopíruje film z roku 2004, jen neúnosně natažené na šestinásobnou délku. Neil Patrick Harris má charisma jedné boty Jima Carreyho a z vypravěče mě přepadají návaly únavy. Stylisticky je to naprosto fádní (plus ošklivé a s horšími triky než třináct let starý film), opakující nenápaditě jeden vzorec znova a znova. Šílená nuda. Nevidím jediný důvod, proč to upřednostnit před filmem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jo! Konečně! Jo! Děkuji Netflixu za vzkříšení mé dětské lásky, báječné knižní série, na jejíž jednotlivé díly jsem čekávala v knihovně i několik měsíců. Stejnojmenný film mě nepředstavitelně zklamal, ale seriál je na úplně jiné úrovni. Popisuje Baudelairovic příběhy ve správném pořadí (možná zvláštní připomínka, ale pokud jste viděli film, víte, kam mířím) a báječně vystihuje atmosféru knih. Úvodní znělka geniální, vypravěč geniální, Patrick Harris geniální, děti geniální. Sem s druhou sérií! Edit: Druhá řada je minimálně stejně kvalitní, ačkoli chápu, že velké množství muzikálových čísel nemusí být pro každého. Nové postavy (hlavně mezi dobrovolníky) jsem si oblíbila (chyba, já vím) a čekání na závěrečnou sérii si zřejmě zkrátím znovupřečtením všech předloh. "Snad ty děti neupadnou, potřebujeme je upálit na hranici." Edit 2: Třetí série adaptovala díly, které už jsem neměla tak zažité, takže mě příjemně překvapovaly některé zápletky. A představitelka Sunny by si zasloužila minimálně nominaci na Emmy! Škoda, že těch knížek nenapsal víc. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Vyloženě otravné postavy, od záporáka, přes jeho nohsledy, vypravěče a idiotsky naivního černocha, co má děti posílat sem a tam. Ty děti jsou tam asi to jediné, co je nějak zkousnutelné, ale žádná velká hitparáda to není. Tohle je scénaristický vrchol trapnosti a kýče v jednom. Vydržel jsem tři díly. Nedokoukal jsem asi tolik seriálů, že bych je spočítal na prstech jedné ruky, ale tohle je fakt otřes a nemůžu to přežít, že bych tím ztrácel další čas. Mimochodem knížky jsem nečetl a ani jsem neviděl film s Carreym. A teď se na to ani nechystám. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama