Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Recenze uživatele PanCitron k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Seriál si rozhodně zachovával onu podivně bizarní atmosféru knih se vším všudy, což bylo rozhodně příjemné sledovat. Problém jsem měl spíš s formátem, jelikož některé knihy opravdu moc nebyly na dvojdílnou adaptaci a bylo to dost poznat na tempu. Hlavně díly 3 až 6 byly vysloveně nekonečné a nebál bych se říct až nudné. NPH byl jako Olaf docela slušný, dětské role docela sympatické. Poslední dvojdíl už naznačil mírné zlepšení, i kvůli několika docela příjemným změnám oproti předloze. Jsem zvědav, jak se poperou s druhou sérií. Oblíbený díl: The Miserable Mill ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá série je o poznání lepší než první, ostatně adaptované příběhy patří k tomu nejlepšímu ze série. A především je tu poměrně stěžejní Vile Village, která příběh konečně posouvá trošku jiným směrem. Bizarní humor a svět Handlera stále nepřestává bavit a osobně si myslím, že se s ním opět tvůrci popasovali velice dobře. Sirotci jsou stále sympatičtí a i ten NPH baví krapet víc než posledně. Mezery tam stále jsou (stále je to trošku utahané, někdy až moc spoléhají na příšerné počítačové efekty), ale oproti minulé sérii je to určitě příjemný krok vpřed. Oblíbené díly: The Ersatz Elevator, The Hostile Hospital ()

Série 3 (2019) (S03) 

Na téhle sérii bylo vidět, že Handler měl pár let na to, aby mohl celým příběhem znovu popřemýšlet. Ač se mi konec knihy líbil a v podstatě je identitcký v mnoha ohledech i v seriálové verzi, román mi přišel vždycky maličko ukvapený a plný berliček typu (není čas vysvětlit vše). Tady se vše vcelku pěkně pospojovalo do jednolitého obrazu. Samozřejmě, nějaké otazníky stále zůstaly, ale i tak je výsledek nanejvýš uspokojivý. Povedené zakončení. Oblíbené díly: Penultimate Peril, The End ()

Reklama

Reklama