Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

chaometic 

všechny recenze uživatele

Začíná být trapné, když píšou podle skutečných událostí, autentická kamera... Paranormal activity, dá se říct, povedený, ale tento film byla blbost. Stejné lekačky, naprosto o ničem. Ztráta času, jak jsem jednou řekl, nemám rád moc duchařské filmy. Ve Paranormal entity, jsem viděl spíš, že ten film není reálný, ne ve své podstatě, ale v ději, který nám předložili. Slabé, vemi ducha slabé. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh Thomase Finleyho, který byl obviněn z několika vražd, mezi tím i své vlastní dcery. Thomas tvrdil, že to udělali démoni neznámého původu. Chvilku po svém zatčení, spáchal sebevraždu. Tento film se našel o rok později v podkroví rodinného domu. V poslední době se protrhnul pytel z těmito a podobnými snímky. Ve své podstatě jsou všechny na stejné brďo. Hudba žádná, kameraman nemůže pořádně ukázat, zda něco umí a herci musí vynaložit úsilí, aby nevypadali jako herci. Naštěstí jsou vybráni herci - neherci a tak se vlastně ani moc nemusí snažit. CHYBA VE FILMU - Okolo 87 minuty je tělo potřísněno velkým množstvím krve, ale při dalším záběru je vidět jen říznutí na těle a žádná krev.......... Líbí se mi, že tady si tvůrci konečně vyhnuli chybě předcházejících filmů a to, že neuvedli v závěrečných titulcích jména herců, kteří tam hrají. Dali tím filmu tu správnou dokumentární podobu. Film je lepší než Paranormal aktivity. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asylácká vykrádačka Paranormal Activity, díky které lidi z téhle filmové župmy na chvilku vypadali jako skuteční lidi.Příběh klišé, herecké výkony bídne, efekty komické, lepší krev vyrábím pro natáčení i já.Jedna lekačka, předvídatelný závěr, kdyby to nebyla čistá zlodějina na Activitách, jednu bych přihodil, ale už sem to viděl 4x jinde a líp, takže kucí...fakt jen 20%. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Bezkrevný a narychlo spíchnutý plagiát Paranormal Activity dává přesně to, co se od něj dá čekat: Nic. Hošan drží kameru i v momentě, kdy si vybírá nářadí z kufru, jinak dlouhé desítky minut zabírá dům, kde se nic neděje. Není objasněno, jak a kdy rodina ke svým problémům přišla. Není pořádně objasněno, proč se paranormální entita podepsala jako Maron. Není objasněno, proč se všichni chovají jako debilové. Když se dívka, po níž očividně temné síly jdou, ztratí v noci ze svého pokoje, její prudce inteligentní bratr radši bloumá domem i zahradou s kamerou a ani nezkusí zavolat její jméno. Jasně, noční záběry domu, kde něco není v pořádku, lehké náznaky strachu místy vypracují, nicméně vzhledem k tomu, že si vše půjčují z původního filmu, z nějž dokonce ukradly zvukový efekt, není absolutně o co stát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám zatím „ to štěstí“, že jsem se P. Activity doteď statečně vyhýbal a tudíž nemůžu říci do jaké míry jej Shane Van Dyke okopíroval. To samé platí i o dalším filmu The Entity, se kterým je tento snímek „rovněž spojován“. Tudíž můžu v klidu hodnotit pouze to, co jsem měl možnost vidět zrovna nyní. No a moc velký dojem to tedy ve mně nezanechalo. Hororové kousky natočené přes ruční kameru nepatří mezi moje nejvyhledávanější a snad kromě REC se mi nelíbil žádný. Záhadu v Blair Witch považuji za jednu z největších blbostí co mám ve své sbírce a i přes nevoli spousty lidí, nepovažuji tento film za nic víc nežli odpad kolem kterého se nadělalo ve své době spousta humbuku pro nic. Podobně jako v P.A tvůrcům bohatě postačil jeden barák s několika místnostmi, skromným vybavením, vypůjčená kamera (kamery) a trojice amatérských herců, kteří „hráli“ za suché z nosu. Jako bonus si jednu z rolí střihl i sám režisér, který tak chtěl pouze ušetřit pár kaček a mrknout na kozy své filmové sestře pěkně zblízka. Hodinu a půl jsem byl „přinucen“ sledovat trojici dosti špatných herců, kteří se marně snažili hrát co možná nejpřirozeněji. Leč snaha to byla opravdu marná, stejně jako neustále se třepotající kamera. Ta nám měla vštípit pocit autentičnosti, ale mě spíš nehorázně srala. Když k tomu připočítám absenci jakékoliv atmosféry, o nějakém napětí nemůže být ani řeč (snad první hodinu se nic pořádného nedělo). Jediné co mě občas vytrhlo z polospánku, byl ustavičný řev Samanthy a bouchání dveří. Sorry ale tohle nevyděsí ani desetileté děcko. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)

Reklama

Reklama