Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 1

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Záhada Dyatlovovy expedice mě fascinovala od dob, kdy jsem o ní poprvé četl v Epoše, ale filmu jsem se dost dlouho vyhýbal v domnění, že to bude další céčkovej hnůj. Nemůžu si pomoct, ale já se fakt dobře bavil. Dobrodružná atmosféra doprovází film hned od začátku a moje slabost pro horské prostředí a tajemno se projevila naplno. Na poměry found footage kousků to má hodně přívětivý vizuál, poměrně klidnou ruční kameru, relativně sympatické (resp. neotravné) postavy a hlavně atraktivní příběh, který se sice v druhé polovině promění v děsnou fantasmagorii, ale nakonec: proč ne? Kulisy jsou perfektní, prostředí zaujme na první pohled a rozjezdové dialogy o ničem nenudí. Akorát to CGI odpovídá nižšímu rozpočtu, ale to klidně překousnu. Z té hromady levných hororů patří The Dyatlov Pass Incident rozhodně mezi ty lepší. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si spomenúť na názov, každopádne som nedávno videl vyháňačský horor z poľskej dediny, kde všetky deti rozprávali plynulo anglicky, a už je to tu zas. Ten najväčší ruský zapadákov a nenájdete tam jediného dôchodcu čo by vám nerozumel. Alebo Útek zo Sibíri. Chcem povedať, aká je to pravdepodobnosť?! Ďalej mi vadila herečka v hlavnej úlohe. V poslednej dobe sa nám nejak vyrojili všetci tí dvojníci známych hercov. Najprv ten kretén čo pokazil Deadgirl aj nový Evil Dead, (ne)nápadne sa ponášajúci na Brandona Leeho; potom Deppova napodobenina v The Place Beyond the Pines a teraz dvojníčka Claire Danes?! Rád by som sa domnieval, že sa na ňu iba podobá, ale všetky tieto atrapy rady kopírujú herectvo svojho známejšieho alter ega a ja mám Claire vážne rád, takže ma dosť sralo. Logika škoda reči a ani triky sa moc nepodarili. Ale je to zábava!! Od začiatku ma zaujímalo, ako to celé dopadne, bolo to napínavé a chvíľu som sa takmer bál.Potom prišli tie chodby a niekoľko brutal zábavných scénok so zombíkmi a tunel... Vážne, keby to dokázali nejak neodhadnuteľne zakončiť, dal by som aj štvrtú hviezdu. Guilty pleasure ()

Reklama

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Táto príšernosť bola v kinách?! Katastrofa od začiatku do konca. Lepšie dialógy by napísal aj pacient po čerstvej lobotómii, postavy (okrem hystericky hyperaktívnej blondíny za kamerou) sa mi zlievali do jednej masy nesympatických idiotov a found footage mockumentary bolo klasicky otravné. Niežeby hy-hy bloncka bola menej nesympatická, iba som ju lepšie dokázala odlíšiť, lebo mala navyše aj najhnusnejší dabing. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dyatlov Pass Incident je sama o sobě událost na základě který by mohl vzniknout celovečerní mystery trhák a spekulativně všem zasvěcencům objasnit, co se tehdy mohlo stát. Jenomže Renny Harlin to pojal jako "found-footage", děj zasadil do současnosti, před kameru vrazil bandu nevýrazných postav a poslal je do hor vypátrat něco, co ve výsledku vlastně vůbec nevypátrali. Místo toho se všechno obrátilo v Outpost, kde zjistíte ledacos o úplně jiných událostech, než právě o Dyatlov Pass Incident. Protože to ale konec konců není vůbec tak špatná záležitost a protože témata teleportace a cestování časem mi nejsou cizí, nemám problém se třema hvězdama. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJDEME PRAVDU...“ /// Dobře, točím… - ne, nemíním tu zvracet nad ,,handycam“. Věděl jsem, že výprava po stopách záhady kolem skupiny Igora Daytlova bude ,,dokumentována“. A tak v klidu ,,držím“ při všech těch kecech, který jsou snad v každým takovýmhle kousku (to je Denise…; máš zbaleno?; … ta má kozy(fakt je má!)), ale nějak to začít musí. (Jen pro pořádek – v každým ne.) Záhada samotná je vcelku zajímavej materiál pro fantasii… (a pak zase ty kecy! Hádka o Yetiho, čurák ze dřeva - jako fór vole, vyřazenej…, vo čem taky chcete furt mluvit, že), takže čekám a čekám a konečně by se to mohlo hejbnout, když najdou ten volant vod žigulíka namontovanej na skále… Hejblo, bohužel výsledkem jsou čuráci v extrémních podmínkách, kteří by nepřežili ani návštěvu Disneylandu a příběhová fantasmagorie! A když si představím, jak tam prej furt někdo čeká na vysvobození… Harlin se dočista zbláznil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč nejen že jsem četl knihu ,,Of the Highest Rank of Complexity“, kterou v roce 1967 napsal Jurij Yarovoi, ale znám dokonce ,,The Price of State Secrets is Nine Lives“, kterou napsal Anatoly Guschin. 2.) Neustále přemejšlím, jak filmem pomoct zvýšit cestovní ruch. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Stany byly rozříznuty zevnitř, přičemž většina zimní výbavy byla pořád vevnitř. (ARI50)
  • Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech. (Tristaver)
  • Holly (Holly Goss) ve snímku říká, že tělu Zinaidy Kolmogorovové chyběl jazyk v ústní dutině. Ve skutečnosti byla bez jazyka nalezena mrtvola Ljudmily Dubininové. (Tristaver)

Reklama

Reklama