Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další démonský zářez do dojné krávy Orena Peliho, který se ale tentokrát odehrává pouze ve stejném univerzu a na hlavní linku navazuje pouze jmény démonů. Dlouho jsem neviděl zapomenutý žánr Found Footage který patřil mezi mé nejoblíbenější hororové podžánry. Nový vzhled, vylepšená kamera a lepší digitální zpracovaní tomu moc sluší. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci což je u hororu dneška poměrně vzácný jev i když se opět samozřejmě chovají brutálně nelogicky, protože mi přijde, že dneska už filmový tvůrce neumí bez hloupého jednaní postav postavit na nečem příběh. Upřímně, já vidět babku jak se škrabkou na brambory snaží ořezat ruku, nebo viděl narození dvouhlavého berana, okamžitě bych utekl do prdele i kdybych tím lesem v zimě měl běžet třeba bosej. V každým případě děj mezi Amiši je fajn, efekty jsou boží, pár lekaček klasicky natrhne pumpu a finálový brutální masakr má pořádné koule. Po dlouhý době moc příjemný démonský kousek.70%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným 2 dielom v sérii viditeľné zlepšenie. Pomohla zmena prostredia(odľahlá uzavretá komunita s náznakmi sekty), témy a aj zmena štýlu ( kamery v domácnosti skoro zmizli a prešlo sa viacmenej na klasický found footage). Vo výsledku to síce nie je nič svetoborné, nie je to určite najlepší diel série, ľakačkami to vylaká len málo koho, ale zas v závere najnovší prírastok PA série dáva zmysel, príbehovo drží pokope a posledných 20-25 minút je celkom intenzívnych, pričom ponúkne aj pár obstojných hororových výjavov(slow motion zábery, scény v podzemí kostola, pohyb po horiacej osade či úplný záver s policajtami). Správne nekompromisné ukončenie mi sadlo a všeobecne mám pocit že Eubank a Landon sa snažili. Vo výsledku teda pozerateľný priemer, ktorý sa vlastne ani nemusel volať Paranormal Activity a pri ktorom očakávam že sa tie 3* budú množiť ako huby po daždi. 55% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je už len firemnou značkou. S pôvodným filmom už to nemá príbehovo nič spoločné. Dostanete dobre zvolené prostredie a vlastne prekvapivo vydarený vizuál. Hlavne záverečná tretina filmu sprevádzaná snežením za svitu kamery je dosť vydarená. Neblbé, neoriginálne, nenudné, kvalitné v rámci svojej kategórie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: Found Footage Revival! Nejsem fanoušek PA ani FF, ale s tímhle jsem teda velmi mile spokojen. Je jasné, že film bude rozdělovat na 3 tábory, kde dva budou nespokojené-TI, kteří očekávají další PA a ti kteří milují Found Footage, já však nový směr uvítal a 90 minutovou hororovou jízdu jsem zvládl na jeden nádech. Found Footage žánr měl Boom pár let zpět a poslední roky byl na ústupu, což je možná dobře, protože teď se ukazuje modernizovaný a v plné síle a funguje to výborně. Na hororové poměry má film atraktivní zápletku, kde máme možnost nahlédnout do komunity Amišů, tímhle je film neskutečně atraktivní, poutavý, znepokojivý a zajímavý už od samého začátku, kde někde na přelomu 45 minuty se začínají dít velmi nepříjemné věci, příjde silná kanonáda intenzivních jump scarů, temné hudby, překvapivě slušná porce hm 3 zvratů?? a skvělé půl hodinové finále s démonem, ze kterého se svírá zadek a zatajuje dech i hodinu po zhlédnutí. Líbila se mi strávitelná kamera a fakt, že byť se tvůrci inspirovali spíše Blair Witch, tak narozdíl od ní tvůrci mají koule i něco ukázat. Překvapily mě i cool Slow-mo efektivní záběry a pěkně chaotický masakr ve finále. V určitých scénách jsem uvažoval i o plné palbě. Eubank je rozhodně režisér, který do žánru ještě může přinést spousta nového a já už teď jsem zvědav s čím příjde příště. Chci okamžitě dvojku, Next Kin je společně s Deep House letošní největší strašící atrakcí. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paranormal nesúci sa na štipke sektárskeho nádychu - “po svojom”. Musím sa tohto filmu zastať. Mnohí to budú hodnotiť zaseknutý v minulosti: a prečo sa to volá “P.A.”, a keby sa to volalo inak, tak by to bolo lepšie, a prečo to točili formou “F.F.”, a mali to točiť inak, a podobné sračky a omáčky. Skrátka, jasne a zreteľne povedané: nelúbite tento formát spracovania? Taaaaak si hoňte cikule a jebte sa na instagrame, miesto prezentovania nezmyselných názorov. Hodnotím to, čo vidím, a nie to, čo by som chcel vidieť. Objektívne by boli tri jagavé do ruda, no Ja mile rád prihodím, lebo kým prvé časti zápletkovo nijak neohúrili, táto je námetovo predsa len sofistikovanejšia. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama