Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z hlediska gender studies by bylo velmi zajímavé film zanalyzovat, především z mužského pohledu dominance a jeho vnímání ze strany žen. Divák zde má možnost sledovat dvě odlišné poloviny, kdy v každé je moc a dominance v rukou někoho jiného. V té první se hlavní hrdinka Jennifer mění ze subjektu "zájmu" v pouhopouhý objekt. Je s ní zacházeno doslova jako s kusem hadru a musí se podřizovat úchylným a zvráceným choutkám agresorů. Jednotlivé akty mají svůj řád a jsou stupňované - od méně násilných (připodobnění orálního sexu) až po ty extrémní (opakovaná znásilnění). Mučení vyvěrá z podvědomého uspokojování libida, kterého je dosahováno výhradně voyeuristickým přístupem (jednoho uspokojuje nahrávání na kameru, další ukojí svou touhu "pouhým" sledováním znásilnění). V druhé části nastává symbolická "Jennifer's revenge". Aktivita Jennifer je směřována ke každému z násilníků zvlášť, přičemž proces mučení je daleko systematičtější a rychlejší; nejde o uspokojení, ale o samotnou pomstu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený remake stejnojmenného hororu z roku 1978. Musím řict, že taková kvalita se u hororů typu R&R jen tak nevidí. První část filmu (rape) zachycuje mladou kočičku (přijemně koukatelnou Sarah Butler), jak po cestě na kamsi pro mě nepochopitelnou lesní milionářskou chatu, potkává na benzince skupinku venkovských vidláků, které stihne setřít. To se jí nevyplatí, jelikož jí "zpříjemní" pobyt způsobem, který zřejmě nemá cenu rozebírat. Náhle se ocitneme ve druhé polovině filmu, kde karta obrátí a z oběti se stane NEMILOSRDNÝ lovec. No není to pěkný. :) Jednoznáčně plný počet a doporučení Posledního domu nalevo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚCO VÁM ŘEKNU. TAKOVÁHLE DĚVKA JSEM PŘIJEDE Z JEDINÝHO DŮVODU.…“ /// Americký vidláci po sedmi tisící dvě stě čtyřicátý osmý. Citlivý příběh o ublížení bezbranné dívce, která se posléze odmění podobným stylem. Zvrhlá část je zvrhlá dostatečně. Vyvolá v člověku přesně ty pocity, který vedou ke slastnýmu sledování utpení druhejch – když jde o následnou pomstu, samozřejmě. Taková sadistická zvrhlost, která potěší duši preferující vítězství dobra nad zlem. Za každou cenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rok 1978? nepamatuju. 2.) Jsem spíš na to hromadný sexování. 3.) Thx za titule ,,Kroenen“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a je až k neuvěření, že právě film který mi zpočátku tak nesedl, si nakonec vybojoval plný počet! V úvodu se skupinka venkovských duševních mrzáků nevybíravě vyřádí na atraktivní hlavní hrdince. To proběhlo s jedním velice důležitým zvratem a proto se také v části, kdy se do hry vloží šerif, má pozornost zvedla stonásobně. Následná pomsta však nikdy v žádném příběhu nebyla uspokojivější. Mučení i vraždy jsou velice nápadité a kupodivu i diváka zvláštně pohladí po duši. Oceňuji také brnknutí na strunu mystična a vysvětluji si tím i zdánlivé nelogičnosti, kdy například slečna sama manipuluje s dvojnásobně těžkými mužskými těly a zavěšuje do nejrůznějších pozic. Uvědomte si totiž, že až do konce není zcela zřejmé, zda incident skutečně přežila a nevrátila se jenom jako duch plný zloby a pomsty. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezúčelné násilie a brutalita sú dnes bežnou záležitosťou v céčkových filmoch, v ktorých je táto forma prezentácie podpriemerného príbehu jediná možná alternatíva, akou možno zaujať aspoň úzku časť zvrhlého publika. A keď som klikol na doterajšie Monroeove príspevky do filmovej knižnice, tak som bol presvedčený, že tento bude ďalším podobným. Do rúk sa mu však dostal kvalitný materiál, ktorý dokázal dotiahnuť takmer na úroveň psychothrillerov typu Funny Games, či dokonca Straw Dogs. Úvodných pár minút nasvedčovalo tomu, že celý film sa bude ťahať s typickými žánrovými klišé, ale s prvým náznakom napätia už atmosféra nepoľavila, naopak každou minútou sa stupňovala a príbeh ponúkal plno výnimočných momentov. Stredná časť ma takmer rozkrájala a so záverečnou časťou, keď som hlavnej hrdinke držal päste viac ako všetkým našim národným reprezentáciám, som úplne spokojný. Po dlhom čase som sa napríklad nepozastavoval nad nezmyselným konaním postáv, ako je to v podobných filmoch pravidlom. 85%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V konečnom scenári mala Jennifer (Sarah Butler) doraziť do chatky so svojím psom, ktorý by mal výrazný priestor vo filme. Psa sa nakoniec nepodarilo obsadiť do filmu, pretože najatie cvičeného by prekročilo rozpočet. Podľa režiséra Stevena R. Monroea, pes by zarobil viac peňazí ako ktokoľvek iný na filme. (Pat.Ko)
  • Název filmu tvůrci převzali od Borise Viana a jeho románu „I Spit on Your Graves“. (kondor77)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama