Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

teutates 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitní práce tady toto. Já už to nechápu tady na tom CSFD, furt něco, furt se někomu něco nelíbí, samý kritik, hroznééé. Pro mě 60% kvalitního akčního snímku, který mě donutil zavzpomínat na časy ne tak minulé, kdy jsem tahal kačera po pokoji a čučel na akční premisi, které ovlivňovali můj vývoj. Nic mě kura nenudilo, bavil jsem se a ta nostalgie? 6/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém příběhu je, že je podle skutečnosti, a asi dá zabrat zachytit všechny zákuslisní machinace tak, aby měl divák jasno, a právě ony machinace mu nejvíc škodí. První půlka moc rozvláčná, druhá zas zamotaná, jako by reži nebyl moc pevný v kramflecích. Navíc akční to je, ale spíš "opatrně", celkově to je spíš "pomalejší" špionážní film. Jinak herecky asi není co vytknout - Statham vs. Owen, je na co koukat, de Niro chvíli hrál druhé housle, ale nakonec přidal pár hlášek, jen škoda, že Yvonne tu byla spíš symbolicky do počtu. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se to nelíbilo. Myslím, že mohu zcela upřímně říct, že to byl vůbec nejhorší film s Jason Stathamem, který jsem kdy viděl a možná i který kdy vůbec uvidím. Akce slabá, zato nuda ohromná. Navíc film působí velmi nevěrohodně. Píše se tam, že je šmrncnutý skutečnou událostí, ale já prostě nevěřím, že parta takových ubožáků a trosek by bylo schopná takhle snadno likvidovat bývalé členy světově proslulé S.A.S. Tu Stathamovu bitch hodnotím jako postavu ve filmu naprosto zbytečnou a překážející. Navíc byla i ošklivá. Že je režisér naprostý začátečník je z filmu cítit do všech světových stran. Čekal jsem od filmu něco úplně jiného. Tohle bylo skvostné zklamání. Akce po skromnu, zato té vaty tam bylo přehršel. Nebýt takového hereckého obsazení, tak by se zcela jistě jednalo o další filmový průser. Takhle mám tu * alespoň za co dát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// +na herce je radost pohledět, výborná akce, zvuky i hudba, reálné a uvěřitelné prostředí a podle všeho skutečný příběh -u Clive Owena mi vadil český dabing, zasazení děje mohlo být klidně i do současnosti/// Velice příjemné překvapení. Je opravdu pěkné se koukat na vaše oblíbené herce a hltat jejich postavy, které jsou zajímavé a dobře napsané. Po akční stránce je to velice uvěřitelné, což je prvek v dnešních akčních filmech občas vzácný. Z filmu si odnáším dobrý pocit a vůbec nevadilo, že byl delší./// Celkem 88%/// ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén uniká Spike (Clive Owen) v druhé generaci Volkswagen Jetta. Vozidlo však vzniklo až po roce 1983, tedy minimálně o 2 roky později, než se příběh snímku odehrává. (žvanimírek)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)
  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno