Reklama

Reklama

VOD (1)

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

dom156 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá dějová linka a to i pro mě jako pro dospělého, opravdu jsem se nenudil. Animace docela ujdou, ale nečekal jsem nějakou extra kvalitu. Viděl jsem to v dabingu a přišel mi docela ucházející, jelikož český dabing posledních pár let úpí hrůzou u některých filmů. Není zde již moc co psát, na odreagování či pro děti je to velmi vhodné, proto doporučuji. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, která mě překvapila naprosto ve všech jeho ohledech. Originální, vtipná (já se fakt bavila od začátku do konce), milá a dokonale dokáže navodit atmosféru Vánoc. Je určená opravdu mladšímu publiku, ale i starší a rodiče se u filmu budou skvěle bavit, především kvůli bláznivému tempu, které film má, on se totiž snad ani na minutu nezastaví, není zde chvíle, kde by se nic nedělo. A to, že jsem si mohla užít hlas svého oblíbence Jamese McAvoye, už byl takový bonus. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Naozaj občas dosť uletené. Ale bez tej pomiestnej šialenosti by nefungoval príbeh. Páčilo sa mi, že tvorcovia nevytvorili žiadneho megazlého záporáka, a dobre využili uveriteľné spory v rodine Santovcov. Akčné a zábavné. Minimálne 70% si film určite zaslúži. Podobný ale lepší film ako ÚTEK Z PLANÉTY ZEM... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Arthur zachaňuje Vianoce alebo ďalšie bláznivé vianočné dobrodružstvo (samozrejme ďalšie ''mission impossible''), ktoré sa snaží vysvetliť ako to chodí na Severnom póle svojským spôsobom. Animácia je sympatická, ale ničím veľmi nenadchne, prosto bežný štandart. Príbeh zasa nedáva uzdu fantázii a tá sa rozpína na všetky svetové strany. Humor je však iba prvoplánový a plný slabých gagov a taktiež je ho pomenej, teda nič pre dospelejšie publikum. Aj preto radím snímok medzi to slabšie, čo Sony Pictures Animation vyprodukovalo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Aardmanům sice více sedí plastelína, ale i tahle čistě digitální jízda je vydařená. Vánoce vedené jako vojenská operace s armádou elfů jsou svižné, vtipné a nakonec i rodinně dojemné, ale navíc nabité spoustou vizuálních detailů, kterých si divák často ani nemusí všimnout. Když přijdete do kina o pár minut později, třeba se vám povede prošvihnout videoklip Justina Biebera, což je rozhodně jedna z věcí, kterou jsem ve 3D nikdy vidět nechtěl. S přimhouřením oka za čtyři. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • Keď Steve vstúpi do domu Gwen, aby doručil darček, stúpi na pískaciu hračku. Tou hračkou je Ovečka Shaun (2007), ktorá taktiež pochádza z dielne Aardman Animations. (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama