Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (275)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $46,462,469Tržby Celosvetovo $147,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,475,123 //počet predaných kusov 87,398Tržby za predaj DVD v USA $4,788,547 //počet predaných kusov 281,845║ Len jednohubka, ktorá sa vo svojej inovatívnosti Santa Clausa utápa, chápem že tvorcovia smerovali k priblíženiu na pomery dnešnej doby ale toto im až tak nevyšlo, zle vyvážené až sa z toho takmer stáva nevkusný gýč, animačne sa to dalo, občas niečo pobavilo. /videl v kine 3D verziu: 60%/ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejakčnější vánoční jízda, která dá santovské legendě pořádně zabrat. Má nadupaný rozjezd plný nápadů brilantně žonglujících s tradičními santovskými prvky, a pak finále, při kterém jsme napětím nedýchali a současně se dobře bavili. Mezi rozjezdem a finále je však poněkud hluchý střed, který se sice tváří rychle a zběsile a občas blýskne nápadem či fórkem, ale přesto pouští nohu z plynu a nechává film zapadnout do závějí průměru, kdy se čas vleče pomaleji než by vzhledem k dění na obrazovce měl. Takže by to bylo na tak na tři hvězdy nebýt skvělé skřítky, která umí z balícím papírem a mašlemi divy a nečekaně disharmonické santovské famílie, která je protiváhou té přeslazené stylizace Vánoční pohody. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MISE SPLNĚNA! DNESKA JSME ROZDALI 2 MILIARDY DÁRKŮ....“ /// Je červený a bílý, plný vánoční síly a právě má za sebou další díl svý ,,Mission: Impossible“. Jenže, co když se do doručení dárků vloudí chyba o velikosti 0,00000001514834 procenta? … Cíl je jasnej – šířit dobrou ,,Ježíškovskou“ náladu (ale počkej…dyť je to Sa… ,,hubu drž!“), páč tý není žádnej rok dost (že pane Grinchi?). Příběh, hudba i animace (no jo furt, postavičky taky…) navozujou úsměvnou vánoční atmosféru – pro všechny co věří (samozřejmě). A jak se to pozná? No nekecejte, že jste Arthurovi nefandili!? (a co ta kroupa? Zkurvení vyděrači!) Doporučuju byt zasmradit Fr(antiškem), přilepit parchanty na židli, stůl vobložit žrádlem, pod strom fláknout nějaký krabice a místo štědrovečerní televizní píčoviny mrknout na Arthura. AŤ JSOU I VAŠE VÁNOCE NA 100% BÍLÉ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem dítě, který furt nechápe, jak se kurva dostanou pod stromek fšechny ty dárečky. 2.) Pamatuju, jak jsme v roce 1816 pronásledovali Santu (a jak kvůli tomu….). 3.) Mám firmu na balení dárků.. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

čekal jsem od studia Aardman zase ty klasické plastelínové postavičky a tyhle počítačové animace nemají pro mě žádné kouzlo a k Vánocům mi to nesedělo. Rozjezd byl šíleně ztřeštěný a trvalo dlouho než se to trochu zklidnilo, ale přesto mě to téměř nebavilo. Sice tam občas vykukuje nějaký smysluplný podtext, ale je zaplácaný kupou balastu a zběsilých honiček. Jedna hvězdička je tak akorát a je mi líto, že jsem se na něj nechal nalákat. Dětem bych to nepustil! [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skoro perfektné. Takýto roznos darčekov som tu ešte nevidel. Škoda, že takto nemakajú aj naši kuriéri. Arthur Christmas ma bavil nie len preto, že sa mi lubil ten mariňácky systém roznosu a stratégie, ale aj preto, že tu neboli žiadne otravné postavy. Arthur bol celkom v pohode, jeho postava síce ničím neprekvapí, ale ani ničím nenudí a ostatný mladý, starý a budúci Santovia boli zaujímavý, pretože každý bol prispôsobený svojej dobe. Fajn Vianočné dobrodružstvo, ktoré spríjemňuje ešte aj Harry Gregson-Williams svojou hudbou. 90% - 5* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama