Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hokej je môj najobľúbenejší šport, ale toto (ako už s plagátu vidieť) je skôr boxersky ring, len na lade. Seann William Scott alias Stifler a Liev Schreiber tvoria duo absolútne dokonalého castingu a boxerských protiváh. Nakoniec ma Goon vo veľa veciach prekvapil a v samotnom výsledku aj bavil. Nečkal som akú rolu dostane Stifler, ale vynikajúco mu to sadlo, hlavne v tej druhej ne-boxerskej línii, ktorá ma prekvapila a bavila miestami viac, ako samotný hokej (pretože ten tu za veľa nestál). 80% - 4* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Totálna hovadina (based on true story - lol!), ktorá sa zámerne snaží tou hovadinou aj byť a nemá vysoké ambície. S.W. Scott si rolu dementného akože dobráka evidentne užil. Ideálny film na zabitie času a no-brain divácky "podmaz", napriek tomu pri pár scénach som doslova plakal od smiechu ako už dlho nie, čiže celkový rezultát je hodný tolerantných 2,5*/5:) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No očekávala jsem to podle hodnocení na čsfd mnohem lepší. Neříkám, že je to špatné, ale chvílemi mi to přišlo spíše jako nějaký vtip nebo parodie. Sean William Scott je bez pochyb skvělý herec a výborně se do této role hodí, podal opravdu vynikající výkon. Ostatně jako další herci, nikomu bych nic nevytkla, možná jen režisérovi jelikož vybral do role Dougova otce zrovna Eugena Levyho a to je už moc na způsob Prciček a ani se sem moc nehodí, jinak ale nemám žádnou výtku. Ba naopak velmi mě potěšil Jay Baruchel, byl vtipný, charismatický a kreativní. Dlouho jsem přemýšlela jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy, nakonec jsem došla k závěru, že mi tam přece jenom něco chybělo a bylo to celé takové řekla bych nedodělané a přece jenom existují o hodně lepší filmy o hokeji a celkově o sportu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEĎ TAM, POHLÍDEJ TOMU FRANTÍKOVI ZÁDA A MOŽNÁ, ŽE BYS HO MOHL Z TÝ SRAČKY VYTÁHNOUT A DOSTAT HO ZASE NA NOHY“..... /// Sportovní film pro všechny, kteří vidí krásu i tam, kde chčije krev a jde jim (v první řadě) o tým. Jako sympatickej pošuk Doug, jenž nešel v rodinných šlépějích a kterýho se dotkla Boží pěst. Když pominu teploušský pokusy o humor jeho kámoše Ryana, tak fakt, že prdel jsou hlavně rvačky moc intelektuálů nepotěší. Co taky může bejt ftipnýho na rošlehaným ksichtě o plexislo, že? Ale je tu i jednoduchej situační a slovní humor a protože mám hokej rád (a Doug jakoby z prdele vypadl jednomu kámošovi) říkám: ,,DOBRÁ BITKA KÁMO!“ A jestli se tohle fakt stalo (ale stalo...), tak život (a sport) dokážou furt psát dost dobrý zkazky. Stupidní zábava plná hokeje, krve a týmovýho ducha. Bavil jsem se. Člověk by si měl vobčas odfrknout vod těch nerváků. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Nechápu tohle spojení: 3 týpci, 4 zuby, 1 hra. 3.) Mým vzorem jsou hokejky s krvavou držkou (co jdou z ledu po svejch). 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se po celý film nedokázal rozhodnout, jestli sleduju velmi špatnej hollywood, nebo velmi rafinovanou indie, a přestože mě postava Jaye Baruchela tak akorát štvala a cítil jsem, že snaha o nového Rockyho až příliš často naráží na špatný scénář, přesto jsem si Goona užil. Je nekorektní, ideologicky podvratný a, laicky řečeno, zajímavý. Bavil mě Schreiber, bavila mě Alison Pill, bavil mě S. W. Scott... A bavil mě celý tenhle film, reflektující posedlost násilím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Doug Smith po uvedení filmu pracoval jako policista. (Luky-7)
  • Ve scéně, kdy se baví Doug Glatt (Seann William Scott) s rodiči o povolání hokejového bitkaře, ho otec, lékař, upozorní na problémy hokejistů s otřesy mozku. Proti zranění hlavy v současnosti bojují zámořské sportovní ligy v čele s NFL, ale i NHL. Chronická traumatická encefalopatia trápí i vedení nejlepší hokejové ligy na světě, když někteří hráči podali, po vzoru svých fotbalových kolegů, žalobu na ligu. (3T)
  • Halifax Highlanders je fiktivní tým, ale je možnost si koupit jejich dres s číslem 70 anebo 69. V Halifaxu nesídlí žádný reálný tým, co by hrál dospělý profesionální hokej. Avšak profesionální hokej se hlavním městě provincie Nového Skotska hraje. Tým Halifax Mooseheads působí v QMJHL, která spadá pod juniorskou CHL a každý rok má minimálně jednoho účastníka (dva jednou za 3 roky + jeden hostitel a mistři OHL a WHL ) turnaje o Memoriál Cup. Podobně to je i s ostatními týmy z filmu jako města Moncton (Wildcats) anebo třeba Saint John (Sea Dogs). (3T)

Reklama

Reklama