Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který hokeji už dávno a beznadějně propadl, respektuju vše, co k němu patří (ať už si to užívám více či méně). A Goon mě tak svým tématem dost lákal. Co se týče samotného zpracování hokejových zápasů, film působí místy naivně, ale tvůrcům evidentně nešlo o nějakou autenticitu jako spíš vystihnutí atmosféry (navíc nahlížené značně uvolněnou optikou), stejné je to v případě onoho skutečného příběhu, kterým se snímek opravdu jen inspiroval. Ale dění při zápasech mě bavilo, strhávalo (komentátorovy glosy zas rozesmávaly) a maximálně jsem fandil hlavnímu hrdinovi (i když bylo jasné, jak vše skončí). Ovšem mnou zmiňovaný sport či konkrétněji šarvátky dostávají v tomto filmu jen zhruba půlku prostoru. Odvrácenou stranou snímku je pak vše mimo led. Od Dougova vrcholně trapného kámoše přes 2 ruské (?) spoluhráče (kteří za ním byli co do nevtipnosti v těsném závěsu), pochybnou rodinu až po násilně vsunutou (a nefungující) romantiku. A všechna tato negativa sráží jinak slušně rozjetý film až k průměru. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No očekávala jsem to podle hodnocení na čsfd mnohem lepší. Neříkám, že je to špatné, ale chvílemi mi to přišlo spíše jako nějaký vtip nebo parodie. Sean William Scott je bez pochyb skvělý herec a výborně se do této role hodí, podal opravdu vynikající výkon. Ostatně jako další herci, nikomu bych nic nevytkla, možná jen režisérovi jelikož vybral do role Dougova otce zrovna Eugena Levyho a to je už moc na způsob Prciček a ani se sem moc nehodí, jinak ale nemám žádnou výtku. Ba naopak velmi mě potěšil Jay Baruchel, byl vtipný, charismatický a kreativní. Dlouho jsem přemýšlela jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy, nakonec jsem došla k závěru, že mi tam přece jenom něco chybělo a bylo to celé takové řekla bych nedodělané a přece jenom existují o hodně lepší filmy o hokeji a celkově o sportu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film. Líbil se mi tam ten přehnanej důraz na bitky, rukavice dole a boxerskej postoj, jak v nějakym NHL 2001. Sean William Scott je ve vážnější roli výbornej a hrozně nařáchlej. Navíc tam celej film strašně dostává a ke konci má už tu držku solidně zdeformovanou :) Je to ale v podstatě i romantickej film, prostě nenáročná pohodovka. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Akčná športová komédia o nie-veľmi-vrcholovom hokeji zo mňa vymlátila plné hodnotenie svojou jednoduchosťou, úprimnosťou a šťavnatosťou. Nikdy by som nebol uveril, že nejakému "športovému" filmu dám 5*. Ale GOON ma dostal... možno preto, že hokej mám odjakživa rád aj v pasívnej forme, možno preto, že pribratý a konečne dospelý Seann William Scott tu po prvýkrát hral civilne, vážne a bol dokonca "milý" (no asi to je aj veľmi dobre "postaveným" a napísaným charakterom), možno to je krásnou Alison Pill, ktorá je rozkošná, neokukaná a naozaj veľmi pekná, možno to je skvelou výpravou, fúzatým Schreiberom a vystrihaným Baruchelom, ktorého mám čím ďalej, tým radšej - a týmto filmom, ktorý aj spoluprodukoval a bol aj scenáristom, si u mňa znova šplhol, možno je to soundtrackom a pozitívnym vyznením... ale výsledok je ten, že sa nebojím dať tomuto "slušnému a milému" bitkárovi jedničku s hviezdičkou. "One of your sons is stupid, the other one is gay! Stupid! Gay!" Skrátka - veľmi milé prekvapenie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • Larry Woo, který stvárnil hokejistu Kima, skutečně hokej hrál. Dvě sezóny strávil v juniorské WHL a následně čtyři roky nastupoval za manitobskou univerzitu. Později pracoval jako trenér u mládeže. (lundgren86)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)

Reklama

Reklama