Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Figu 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na válečný film, je to teda velká citovka plná slz a dojmů. Nic pro mě. Z debila po procitnutí je kněz a otec dětí, z kurev děvčátka, ze synka kopretinka a z japonců krvelačný hovada a milovníci hudby. Pěknej guláš nám servíruje pan Zhang. Nicméně přisypáním Bala do omáčky je tu něco chutného a v klidu stravitelného. Samozřejmě, že nebýt právě Christiana, člověka ani nenapadne nějaké květy války ochutnávat, ovšem i díky nekončícímu konci a tak trochu jinak válečnému filmu, to nakonec na ty čtyři hvězdy je. 70% ()

baribal odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych nejradši samými vulgarismy. Tuhle roli vzal Bale snad jenom kvuli penězům, protože nechápu jak by člověkm mohl chtít hrát v příšerné čínské propagandě. Zhang Yimou mě dost zklamal, žádná poetika nebo drama s nějakým přesahem. Pouze samé kecy kecy kecy, film by se dal ohodnotit tagy "štětky, klášter, školačky, uřvaný pubescent a zbloudilý běloch hledající dobro v sobě samém". Dobrý film pro vymyté mozky miliardy číňanů, pro mě neskutečné utrpení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tož takové čínské Lidice, akorát asi milionkrát dražší a mnohem lépe natočené. Teď teda trochu kecám, protože kdybych sem začal vypisovat podobnosti mezi těmito dvěma snímky, byly by spíš nahodilé než příznakové, nicméně faktem je, že mě oba prudily úplně stejně. Vizuálně pěkná ždímačka umělých emocí s vynikajícím Balem, toť vše. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz zapletka v ktorej sa obetuje skupinka kuriev pre zachranu zivotov skupinky studentiek mi sama o sebe nepripada nejak extra zaujimava a jej spracovanie bohuzial na tom nic nemeni. Nepoznam filmy, ktore natocil Zhang pred Hrdinom, ale vsetky filmy, ktore natocil po nom maju pre mna jeden zasadny problem. A to ze stavia vizual nad obsah. Doteraz sa u neho tieto dve zlozky aspon nebili a pribehu proste len nevenoval tolko pozornosti ako vizualu. Lenze v tomto filme vizualne exhibicie narusaju a az nicia aj tych par scen, ktore mohli fungovat a tym padom vo mne vyvolat pozadovane emocie. Takze napriklad sceny bojovej vravy, ktore by mali ukazat to, aka je vojna kruta, vyvolaju vdaka divnym umeleckym spomalovackam a kompoziciam, otazky na akych drogach reziser vlastne fičí. Alebo sceny, ktore by mali dojat, vdaka pouzitej hudbe vo mne vyvolali salvy smiechu. Mozno je to proste len umelecky styl, ktory nechapem. A mozno to proste tentoraz Zhang nezvladol. No a samotny Christian Bale tam je len na okrasu. Sice hra bezchybne ako vzdy, ale jeho postave chýba poriadna hlbka a tym padom film nijak nevylepsi. Nabuduce si dam na Zhanga pozor a asi sa jeho dalsim filmom uz vyhnem. 4/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto historické válečné drama plné emocí mě naprosto pohltilo. Příběh se odehrává v čínském městě Nanking za dob, kdy Čínu okupovalo Japonsko. Je to o hrobníkovi (Ch. Bale), který má pochovat kněze místního kostela. Zezačátku mu jde jenom o peníze, ale ve vzniklé situaci je nucen v kostele zůstat a přestrojit se za kněze. V kostele jsou ukryté mladé studentky a později se tam ukryjí i ženy z místního nevěstince. Zezačátku se obě skupiny žen nesnesou ale to se v průběhu filmu mění. Christian Bale je pro hlavní postavu jako stvořený a jeho proměna ve filmu je opravdu skvělá. Pro mě je to jeden z jeho nejlepších filmů. Skvělý příběh zvýrazňuje i nádherná hudba. Za mě 95% :) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)
  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • S rozpočtem 94 000 000 amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší čínský snímek v historii. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama