Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (944)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $92,168,600Tržby Celosvetovo $222,809,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,701,822Tržby za predaj DVD v USA $11,339,400║ Jaume Collet-Serra a jeho ďalšia poctivá réžia, plná napätia, decentnej akcie, zauzleného príbehu a Liam Neeson v akčnom žánri fakt valí /90%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,183 // Otvárací Víkend v USA: $28,875,635 // ()

choze 

všechny recenze uživatele

Joel Silver produkoval nejlepší letecký thriller minulého století (BOEING 747 V OHROŽENÍ) a stojí i za nejlepším leteckým thrillerem posledních let. Collet-Sera moc pěkně vizuálně a atmosféricky vytunil solidní scénář o esemeskové hře chytré teroristické kočky s jetou, ale pořád schopnou myší na hřišti omezeném na jeden noční let. Liam tu sice není za takového sympoše jako v 96 HODINÁCH (byť má opět předepsané issue s dcerou a tu záchranu holčičky si tvůrci rozhodně mohli odpustit), ale jako vyhořelý profík, jehož instinkty ale spolehlivě nakopne první teroristická sms, je perfektní. A spolu s roztomilou Julianne Moore a za podpory pár dalších zajímavých tváří s krajně podezřelým kukučem (Mount, Stoll, Dockery) tuhle paranoidní štaci v oblacích spolehlivě táhne. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V nízkonákladovkách asi žádní šerifové nesedí, že? Tak to asi budu muset spoléhat na dostatečnou předletovou kontrolu všech pasažérů! Začátek tajemný, napínavý, pak jen akce, lámání nosů, ječení "my umřeme, my umřeme". Chyběl mi tam typický závěr veskrze všech amerických akčňáků - potlesk postupně nabírající na síle a radostné tváře všech zúčastněných. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Je to pořádnej nářez. Strhující nervák co chytne diváka hned v úvodu a nepustí ho až do závěrečných titulků. Furt se něco děje a název filmu v tomto případě vážně odpovídá. Sice už tu předem čtu kecy typu jaký je to klišé a bla bla bla... Nezájem! Možná, že to nepřichází z ničím novým, ale tím spíš musím ocenit, že na malým prostoru a z nepříliš originálním námětem dokáže tenhle snímek v rámci možností vymlátit z daného tématu maximum. Přiznávám, že to určitě není bezchybnej film a furt jsem se rozhodoval v hodnocení mezi 4 nebo 5* nakonec zaokrouhlím směrem nahoru i přesto, že když si film promítnu, tak se tu najde spousta lapsů kdy logika nehapruje, ale rovnou dostává celkem solidně na prdel, ale v tomto případě hlásám : k čertu s tím. Není tu šance nudit se ani sekundu a já si tuhle propracovanou žánrovku užil opravdu maximálně. Pravda pokud bych se hlouběji zamyslel, tak musím konstatovat, že ten záporácký plán je až příliš geniální aby mohl celý takhle přesně vyjít a ke konci kdy se film z nervydrásajícího thrilleru posune do akčního finále jede střih jak o život a kamera se klepe víc než by i na film z rozkymáceného letadla bylo záhodno, ale tentokrát se přes to přenesu. Neeson hraje uvěřitelně a já jsem z jeho výkonem spokojen. Samotný finále filmu pak může možná někomu přijít trochu odfláknutý, ale zase na druhou stranu jak už jsem napsal je to jízda která nedá vydechnout ani na minutu a to je zase podle mě lepší než kdyby byl film uměle natahován. Takhle tam není žádná zbytečná scéna a i když asi v tomto případě trochu nadhodnotím, tak toho rozhodně nelituji a všem fanouškům obdobných snímků můžu tenhle nářez vřele doporučit.95% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fantastický film a fantastický Liam Neeson, ktorému sú takéto role proste určené. Tu taktiež nepochybil a režisér Jaume Collet-Serra natočil veľkú snímku roka 2014. Snímka už od začiatku zaujme perfektne scenáristicky napísaným príbehom, kde aj tá najbližšia osoba môže byť záporná. Príbeh, v ktorom do poslednej chvíle neviete, kto je ten najväčší zloduch a či je vôbec v tom lietadle, v ktorom sa odohráva celý tento film. Za ďalšiu zmienku určite stojí krásna Julianne Moore a tiež spracovanie SMS efektov, kedy si Liam po mobile píše s tým zloduchom. Rozhodne pekné efekty ako aj celý film. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečnej creepy úsměv Liama Neesona, více než úžasnej thriller s napětím o síle elektrického vedení trolejbusu. Nervák roku. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si kdysi Mezi vlky uhnal fakt kvalitní depresi. Tedy kvalitní... pro mě jen dvouhvězdičkovou. Pochopitelně mu to bylo málo, tak přibral i alkoholismus, ztrátu smyslu života, pistoli a placku leteckého marshalla. (Prý podobných vágusů pro ochranu letů zaměstnali v USA po 11. září víc jak čtyři tisíce! No potěš...) A protože tahle práce je děsnej opruz a šílená nuda, tak není divu, že se chtěl Liam v roli Billa Markse trochu povyrazit. Cvaknul si z flašky, přečetl si pár milých SMS zpráv a začal vyšilovat. Hezky se mu rozjela paranoia, takže pak šikanoval a mlátil cestující, padni komu padni. Někomu zlomil vaz, dalšímu alespoň nos a ke všemu i přesazoval pasažéry z první třídy do druhé (tohle už fakt přehnal)! Navíc šmejdil lidem v mobilech, slintal nad jejich soukromými zprávami a tím udržoval na palubě letadla permanentní paniku. Pauzu si dával jen při turbulencích - to vypadal, že hodí šavli, jak se mu zvedal kufr. Ostatně, zvedat kufry donutil taky všechny cestující (a pak ta zavazadla naházet na hromadu na zádi letadla). Zkrátka udělal v letadle bordel jako v tanku... A ještě měl tu drzost chtít po aerolinkách, aby mu zvýšili plat (konkrétně o 150 milionů dolarů). Však taky: líná huba, holé neštěstí, no ne? Film rozhodně doporučuji! Za jedno vstupné totiž dostanete 3 filmy v jednom. Psychologické drama, krimi typu: „Najdi krysu“ a katastrofický film jako řemen. A jako bonus i bombu v koksu. Bombu, která však nemá žádný modrý ani červený drát! Svinská práce! :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla vážně pecka. Hodně dobře natočený film. Liam Neeson je pořád akční bouchač. :) Film s takhle hutnou atmosférou jsem už dlouho neviděl. Pěkně to na něho ušili. Celé letadlo musí zachránit sám. Do poslední chvíle nevíte, kdo mu ty zprávy posílá. Tuhle část měli jinak docela dobře udělanou. Co chvílli někdo umře. Škoda že tam Julianne Moore neměla víc prostoru...To přistání bylo opravdu famózní. Vypadalo to hodně reálně. "S teroristy nevyjednáváme." :D ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Až na to bláznivé digitální přistání a velmi laciné triky, jsem si tenhle filmík náramně užil. Jaume Collet-Serra se zatím pravidelně trefuje do mého vkusu, protože tohle mě prostě baví. Je to minimalistické, geniálně zahrané a má to od začátku do konce šmrnc. Asi to není na maximum hvězd, spíš na 4 hvězdy, ale rád trochu přizvednu hodnocení. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jasnačka, nejde o žiadne prelomové dielo, dokonca aj tá posledná scéna je viac ako klišoidná, ale nech to čert berie. Non Stop je ozaj nonstop aero-jazdou, kde sa perfektne pracuje s napatím. Sledujeme paranoidnú hru s teroristom na palube lietadla nad Atlantikom, atmosféra hustne a Liam Neeson opať potvrdzuje, že tento žáner je pre neho ako stvorený. Ja som si to náramne užíval. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson opět nezklamal. Tento Akční triller je hodně napínavý a pohltil mě od začátku do konce. Nakonec dojde i na pořádnou bitku, alá scény z 96 hodin, kterou Neeson coby letecký maršál zvládá na jedničku. On celý jeho výkon táhne film, který není se svou zápletkou kdoví jak originální. Přesto příběh dokáže zaujmout a postupem času je napínavější a napínavější. Neesonovi skvěle sekunduje Moorová, která roli taky zvládla parádně. Kamera tu zablbne jen málo a většina filmu je pěkně přehledná. Jasný, určitě spousta lidí zas rozebere logiku, teda spíš nelogiku, ale já ji tady neřeším jako skoro nikde. Na film se parádně koukalo a maximálně jsem si ho užil. Za mě 100% :) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Něco takhle ohromně napínavého až do poslední chvilky už jsem dlouho neviděla. Neeson opět v této své obvyklé parketě nezklamal! Jediná výtka - nenazvala bych to mysteriozní, ale spíš psychologický thriller. ()

CrownThomas 

všechny recenze uživatele

Řeknu Vám, že hned na začátku filmu, jsem hodně zaváhal, zda bude Liam "good cop or bad cop" ........Naštěstí dneska nehrál "záporáka", tak o to to bylo lepší...Jinak k filmu.....něco takového jsem i očekával, když jsem film stahoval, ale jedna věc mě velice mile překvapila a to bylo napětí, alespoň první poloviny filmu.....Jenom jsem seděl a bez dechu čekal co bude dál, druhá polovina už je taková utahanější a předvídatelná ...... Každopádně jsem se celý film bavil, skončilo to tak, jak to muselo skončit no a nebýt Liama, tak popravdě bych se k filmu asi ani nedostal a určitě velká část filmu stojí na něm....... ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě by se tu dala najít spousta chyb jako vždycky a bla bla bla dalších komentářů hodnotící průměrný film. Za mně byl však Liam Nesson i scénář velmi přesvědčivý. Taktéž chválím mnoho dalších herců, aspektů i celkovou atmosféru filmu. Zkrátka jsem se bavil a po dlouhé době mohu říct, že návštěva kina nebyla zbytečná. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Na začátku mě zarazila do oka bijící hloupost, kvůli které by nic z toho nemohlo fungovat, ale film měl takové grády, že jsem úplně zapomněl co to bylo :D. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Notyvolé. Očekával jsem pouze recyklát Kurtovy ohrožené sedmsetčtyřicetsedmičky a nebýt mé oblíbené zrzavé MILFky (no dobře, spíše GMILFky, ale gé negé, stále je schopna mi rozhasit karpál), místo do kina bych patrně své kroky vážil do nějakého skutečného nonstopáče. Po konzultaci s Wacoslavem však vyhrála filmová verze a musím říct, že naštěstí, neb jde o brutálně adrenalinově vytuněnou smrtonosnou past č. 2! Nutno říct, že Qui-Gon McClane se nám sice rozjíždí trochu pomaleji, nicméně ve finále by z něj nejeden džedáj závistí hodil šavli. Světelnou. Do žita. Takže byť v základu jde o do zraku mlátící agitačně glorifikační pomníček maršálů civilního letectva hrající všemi odstíny modré, neváhám a pálím všemi pěti. ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo Serra-Neeson thrillerov ma veľmi prekvapil a potešil! Film z prostredia, ktorého sa najviac obávam mi naozaj sadol! Výborné napätie, zápletka, na koniec aj dobrá akcia, len trošku nedotiahnutý koniec, ale ináč veľmi podarený film, a dúfam že podobných thrillerov bude viac! 90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Přesně pro tyhle role neústupných tvrďáků Neesona tolik obdivuju. Míval jsem ho i v oblíbených hercích, performance mnohých jiných mě ale přesvědčily, abych jej nahradil. To vůbec ale nevadí tomu, že pokud nejsou fámy o jeho odchodu od akčních rolích pravdivé, uvítám další nářezy, jako byl pro mě velmi povedený Non-Stop. V letadlovém prostředí já můžu vidět jako milovník létání i film, který by mi jej měl spíše zprotivit, či mi nahnat strach. A právě tenhle snímek mi spíše navnadil na to, abych se do letadla začal zase těšit, než abych se měl bát i málo pravděpodobné události, jako je vykreslena v tomto filmu. Těším se, co v lednu Liam předvede v obdobně laděném filmu Cizinec ve vlaku. ()

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama