Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 2

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Recenze (327)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo chce vědět, proč jsou USA čím dál více společensky v maléru, tak roky 70 to zahajují a nástupem Bidena, který div neprohlásí Republikány za hitlerčíky to vrcholí. Zdánlivě to nemá s hodnocením filmu nic společného, ale přesně to se v něm odráží. (Všimněte si té kritiky policie, to nemá chybu!- platí to pro Česko jak vyšité). PHOENIX JE EXELENTNÍ. Na jeho výkonu zdánlivého blbce a feťáka ten film stojí a vše je jen kulisou kolem něj, která se už 50 let nemění od podnikatelské sprostoty po drogy a mizerný státní aparát. V Kalifornii je toho navíc hodně špatné i proti jiným státům. Brolin nezklamal a jedna hezká nahotinka film osvěží. Hudba té doby se filmem jen plíží, stejně jako hlučné káry, které mizí v zapomnění kdysi Velké země. Stopáž je nebezpečně dlouhá, ale nenudí. Dnešním mladým lidem tenhle film moc neřekne a kasovním trhákem se nestal. A nevidět ho je chybou. Za mě 75%. ()

JayDeer 

všechny recenze uživatele

Psychdelický náhled na 70. léta, který vraždí pomalým tempem a nelogičností (to asi ty drogy) v chování postav. Spousta zvučných jmen a pár opravdu dobrých nápadů. Nějak jsem se v tom ale ztrácel. Měl jsem pocit, že drogy v příběhu nefungují toliko jako rekvizita, ale jako přísada snídaně režiséra a celého štábu. ()

qwentin 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tenhle kousek má spoustu obdivovatelů. Já bohužel patřím do té druhé skupiny. Konverzačka nabitá velmi zvučnými jmény a dlouhá a táhnoucí se jako nudle ukapávající z dětského nosu, kterou ne a ne někdo utřít. ()

Davidamper 

všechny recenze uživatele

Nudný děj, nudný dialog, a pro mě i nudná doba Hippie a drog a sraček v USA. Jediné co mě přimělo se na to kouknout bylo herecké obsazení - za to dám hvězdu, ale krom toho to bylo too long to watch - tedy i stopáž neuvěřitelně natahovaná! ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak do komedie má tento snímek hodně daleko až bych skoro tvrdil,že když někdo řekne,že to je komedie,jedná se o dezinformaci. Jinak jsem byl zklamán. Po celý film byla jen nuda a jedna úchylná scéna,kde hippies žena provokovala soukromého očka s tím,že se kolem něj promenádovala nahá. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Chvíli to trvá, přijít tomu na chuť. Chytl jsem se až napodruhé a jak tak koukám, hodně lidí vůbec. Ale pak jsem si to užíval. Dlouhé, nicméně výživné. BTW, tak skvělý a přitom nenápadný humor se jen tak nevidí. A to nehulím. Taky vůbec. ()

funkyman 

všechny recenze uživatele

PTA -70 roky, wow.. Pridam si to do top 10 ako jeho Boogie nights. Ale este nie, alebo teda zatial nie, alebo najskor nikdy nie.. Asi som na inom filme, v inom rausi ...A aj Joaquin mi to uz raz urobil /Ona/. Je mi jasne ze som nedorastol na taku umelecku genitalitu.. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, dobovo vycibrené, občas psychedelické a realistické. Obstojne zahrané a natočené detektívno sondujúce čosi čo vás zabaví, vyvedie z miery, ale je aj ťažkou pochutinou. ()

adako 

všechny recenze uživatele

fakt som sa stratil. Na jednu stranu je to rozťahaná zhúlenina nedávajúca zmysel, na druhú stranu skvelo zahraná. Na začiatku sa nič nedeje a koniec, kde by sa očakávalo rozuzlenie a VYSVETLENIE je rovnako prázdny ako úvod. Zároveň stred filmu je geniálna paródia na všetky Chandlerovky (všetko čo sa mu stane súvisí s prípadom, stopy naňho padajú kde sa pohne, on ich ale ignoruje čo ústi v ešte väčšom návale stôp). Top časť bola u doktora Blatnoyda, úplná prdel. Čo ma ale tiež rozmrzelo bolo ako úplne šialene od začiatku zamotáva príbeh a potom sa na to vyserie a skoro nič nevysvetlí.Takže neviem, čo som to vlastne videl, predbežne dávam tri, možno nabudúce pochopím. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Banda zhulených smažiek sa dve a pol hodiny motá po plátne, nepomáha ani hviedzne obsadenie a dobrý hudobný podmaz. Polovica zvratov sa udeje nechtiac alebo náhodou, veľká časť dialógov je len akýmsi výlevom z rauschu, ktorý dopĺňa zaostrovanie zraku, zašpinené nohy Joaquina Phoenixa a „dvojminútové“ postavičky, ktoré niekto rýchlo posiela na scénu, aby sa dej už niekam posunul. Jedna hviezda za hercov. ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Psychedelická (pseudo)detektivka/film noir zachycující atmosféru nastupujících sedmdesátých let; další poctivý kus filmařiny pana režiséra/scénáristy. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Spousta dílků jistě mimořádné stavebnice, kterou se mi bez návodu nepovedlo složit dohromady. Snad jen linie promarněný a profetovaný lásky funguje na první dobrou (a možná je to hlavně díky Katherine Waterston). ()

90125 

všechny recenze uživatele

Messofastory. Niebohvieaky pribeh, ktory málo drží pohromade a pri svojej mozno zbytocnej komplikovanosti je dost tazko sledovatelny. Prekvapivo slabsi storytelling, mená a pointy sa stracaju jedna za druhou. Co ostava je zopar veselych zhulenych typkov, skorumpovanych policajtov, kuriev, nackov, podvodnikov, pussy-eaterov, prachatych magnatov, free-love buchiet, niekolko celkom zabavnych dialogov a velmi dobry Phoenix. Ak to chcelo byt nieco ako Chinatown on Dope, tak sa to nie celkom podarilo a to vdaka slabemu, na Oscara nominovanemu scenaru. 70-tky uz P.T.A. tiez urobil vernejsie, viď Boogie Nights. Ale ta doba okolo 1970 ma aj tak hrozne fascinuje. Prejst sa tak po Sunset Boulevard a stretnut medzi tlupami hipíkov Morrisona, Hendrixa, Planta...to by bolo nieco. 64 % ()

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama