Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 *... Veliká škoda, že se film nedrží v atmosféře první poloviny, kdy jedno velké neznámo, spojené s hrůzou nahánějící budovou, chvílemi opravdu navodí husí kůži..První zjevení ducha opravdu vyleká a zbytek už je jen klasická otřepaná limonáda, která po čase přestane děsit...I přes pár lekavých scén už to nemá takovou sílu a samotný závěr nešokuje ani ze třetiny, jak byl zamýšlen. I tak se jedná o nadprůměrný found footage biják, který mi, v záplavě sračkeřin tohoto subžánru, udělal radost. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další film o paranormálních jevech a já jsem si ho nemohl nechat ujít. Nápad (blázinec) naprosto skvělý, atmosféra strašidelná, akorát s tím závěrem se mohli popasovat trochu lépe a gradace také mohla být o dost větší. Nicméně to mělo pár hodně dobrých lekaček a 90 minut jsem bez problémů se zájmem dokoukal. 75% // (7.9.2015) - Je to sice jeden z těch lepších duchařských hororů, ale na podruhé mě to už tolik neoslovilo. Příliš keců toho moderátora. 4 hvězdičky se udrží jen tak tak. 70% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters je všetko možné, len nie originálny či pokrokový... s ultrarealistickými ručnokamerovými horormi sa v poslednej dobe roztrhlo vrece a tento celovečerný debut mladej filmárskej dvojice Colin Minihan & Stuart Ortiz, ktorá si hovorí "The Vicious Brothers" je taká všehochuť, neprehliadnuteľne inšpirovaná horormi ako Blair Witch Project, Paranormal Activity, [Rec] či Session 9. Na druhej strane však musím povedať, že pokus to určite nebol márny a Grave Encounters jednoznačne má čosi do seba. Počas jeho nočnej projekcie ma príjemne mrazilo, napätie by sa dalo krájať, ľakačky vcelku fungovali, takže potrebné hororové atribúty táto snímka spĺňa a v rámci žánrovej produkcie z roku 2011 sa určite nestratí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na filmy s ruční kamerou moc nejsem, ale tady dokázali autoři vytvořit místy opravdu skvělou atmosféru. Úvodní dění jsem snad ani nevnímal, ale pak se to dobře rozjelo a napětí bylo to pravé hororové. Navíc mysteriózní nádech, to se mi líbí. Kdybych na to koukal za lepších podmínek (sám), možná bych si film užil více, ale i tak se jedná o povedený horor a příjemné překvapení letošního roku. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama