Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (396)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Producent reality show ma v úvode presviedčal: Toto nie je film, ale skutočnosť! Pritom mi hneď bolo jasné, že je to found footage a nie skutočnosť. A keď som uvidel tie čiernobiele kváziarchívne materiály, na ktorých defilujú pacienti psychiatrickej liečebne so začiernenými očami, ako pokusné králiky šialeného vedca, tak sa mi otváral nôž v kapse a mal som pocit, že pozerám Dom hrôzy (1999), už len Femke Janssen mi tam chýbala. Páčil sa mi však sebaparodujúci charakter filmu, ktorý sa spočiatku nebral vážne. Odkrýval pozadie natáčania filmov ručnou kamerou, obsahoval aj zábery, ktoré by za "normálnych" okolností boli vystrihnuté (napr. platba zriadencovi za to, aby na kameru, povedal, že videl duchov...). Grave Encounters sa rozbiehal od nuly, ale zhuba od polovice už letel maximálnou rýchlosťou a ponúkol množstvo naozaj strašidelných okamihov. Veľká škoda, že v závere prišlo klišé: v poslednom zábere posledný preživší povedal svoje posledné slová a svetlo zhaslo. Preto dám len +++. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 *... Veliká škoda, že se film nedrží v atmosféře první poloviny, kdy jedno velké neznámo, spojené s hrůzou nahánějící budovou, chvílemi opravdu navodí husí kůži..První zjevení ducha opravdu vyleká a zbytek už je jen klasická otřepaná limonáda, která po čase přestane děsit...I přes pár lekavých scén už to nemá takovou sílu a samotný závěr nešokuje ani ze třetiny, jak byl zamýšlen. I tak se jedná o nadprůměrný found footage biják, který mi, v záplavě sračkeřin tohoto subžánru, udělal radost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters of the Third Kind.. Chtěli důkaz, mají ho mít aneb od skepse k mentální sepsi. Na pseudodokumenty, či found footage o paranormálních Hopkircích už, přiznávám se, nemám nervy - pořád stejná písnička podle obehraných notiček. Člověk se dvakrát poctivě lekne, ale jakmile se začnou duchové s tlamou Ace Ventury a velmi jasných kontur prohánět po chodbách, kvantita krutě přebíjí kvalitu a z Grave Encounters se stane jen řadový odvar, co si nastavovaným koncem šlápne na vrtuli a neodletí. Připomíná tím absint z dieffenbachie nebo denaturovaný líh.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama