Reklama

Reklama

Barbie a Škola pro princezny

  • USA Barbie Princess Charm School

Obsahy(1)

Barbie se představuje v roli Blair Willowsové, dobrosrdečné dívky, která dostala možnost chodit do školy pro princezny. V téhle neobyčejné škole se princezny učí společenské tance, pravidla správného stolování i královského chování. Blair si všechny předměty hned oblíbí a zamiluje si kouzelné skřítky – pomocníky i své nové kamarádky, princezny Hadley a Delanca. Když ale Blair začne jejich královské učitelce připomínat princeznu, jež se z království ztratila, učitelka udělá všechno proto, aby si Blair nemohla činit si nárok na trůn. Blair, Hadley a Delanca budou muset objevit zakletou korunu a odhalit skutečnou identitu Blair v tomto kouzly nabitém princeznovském příběhu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

pida123 

všechny recenze uživatele

" Až tam budu stát a z výšky se zpříma budu dívat, z vršku světa dotknu se hvězd. Až tam budu stát, křídly mávnu, můžu lítat. Sny se splní, já to vím. Až tam budu stát." Tenhle počin (i když s nedokonalou animací) jsem si oblíbila snad nejvíc. Příběh trochu slabý, ale co by se taky dalo čekat od komerčních pohádek propagujících tu dokonalou hračku, se kterou jsem si nemohla hrát jako malá, jelikož stála šílený prachy (což se moc nezměnilo). Co ale stojí za to, se na tohle kouknout, jsou ty písničky. A jak jinak, než že moje díťata to maximálně žerou - a to mají na hraní jen panenky od ťamanů. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(2x) Deja vu all over again. Skutečně, celá anabáze se opakuje znovu a znovu, dvakrát až třikrát ročně se těším na nový film, jsem ostražitá, vyděšená, je mi jasné, že tentokrát už to bude prohra, ale ouha, ono je to zase výborné. Nerozumím příliš tomu rozpačitému marketingu, který se pravidelně míjí účinkem, ačkoli by mělo být tak snadné promovat tak dobré filmy. A tentokrát mám navíc pocit, že určitá krize, která provázela sérii po ukončení Fairytopie, byla definitivně zažehnána. Letos se opět můžeme těšit i na třetí film a zároveň se potěšit i ve Škole pro princezny obdobnými devízami, na kterých bylo stavěno už nesčetněkrát a vždy s úspěchem. Je tu dokonce malý odkaz na Louskáčka i apel na životní prostředí jako v Thumbelině. Škola pro princezny je kombinací hlavním motivů z takových filmů jako Krásná pokojská, Dannyho parťáci a Deník princezny a přesto funguje mnohem lépe, než zmíněné filmy každý zvlášť. Hlavní motiv našeho filmu spojuje reálný svět, zdravý feminismus (jako například v Princezně a švadlence) a pohádkový svět, ve kterém vše stojí a padá s dokonalou etiketou. Po roce 2008, kdy byl premiérován Diamantový zámek a Motýlí víla, jakoby se u Mattelů zalekli fikčních světů. Pokud by bylo možné zůstat při zemi minimálně v takové podobě, s jakou se předvedla Škola pro princezny, mohla bych být spokojená. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

V rámci společně tráveného času s mou desetiletou příbuznou jsem absolvoval svůj druhý příběh zfilmované panenky Barbie, se závěrem zcela shodným jako při našem prvním setkání. Ačkoliv Barbie a škola pro princezny zpohádkovaně kopíruje ověřenou šablonu tennagerských komedii o třídním nováčkovi bojujícím s protivnou školní královnou podporovanou jejími stejně postiženými nochsledkami, musím jí označit za zcela vhodnou pro mladé slečny od nula do 12 let (a možná i pro chlapce, tam bych však horní hranici posunul o kapánek směrem dolů :D). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že každá dívka je tak trochu princezna. Matel to ví. Stejně kreslené, nic nového, pěkná dívčí hudba, normální příběh, klasika. CITÁT - Jé, dneska připravili jahodové dortíky !!........... Já to nemusím, ale děti to žerou. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama