Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý, zľahka nadpriemerný found footage. Pôsobivá zápletka o austrálskom podzemí - mesto pod mestom, s ktorým mali politici veľké plány, tie však boli bez vysvetlenie stopnuté. Čo sa v podzemí stalo, že to papaláši odmietajú konkretizovať? Prostredie tunelov, štôlní, miestností, spojovacích chodieb, kanálov a podzemných jazier, rozhodne má niečo do seba. Ďalším plusom je šokujúci fakt, že veľká časť hrdinov prežije (to nie je spoiler, od začiatku sa vyjadrujú k udalostiam z podzemia, takže je jasné, že nezomreli). Potešilo ma i ústredné zlo, je vcelku desivé. Bohužiaľ, tvorcovia urobili rovnakú chybu, ako množstvo filmárov pred nimi: priniesli zaujímavé otázky... na ktoré neponúkli žiadne odpovede. ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

The Tunnel je další se záplavy zaručeně autentických dokumentů…, ale nejspíš jsem už toho všeho přehlcená, protože jsem si připadala, že na mě Australané zkouší jakési novodobé právo útrpné… a to opravdu, ale opravdu nemám zapotřebí. A už vím o mnohem přitažlivější podívané… vyrážím s parťákem LIVINGDEADem za velmi nebezpečným úkolem… odhalováním děsivých záhad panelákových sklepů. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ehm, plakát mluví za všechno... je to výkřik do tmy. Byla jednou jedna malá holčička a ta měla jeden velký sen a to být slavná, úspěšná a uznávaná žurnalistka. No a kde bylo tam bylo, přímo v Sydney v tunelu bylo to její životní interwium s úpírem. Bu bu bublanina podle skutečné události, ach jo, že se tyhle cipoviny pořád ještě točí... od čarodějnic až po bezbožné bezdomovce, co si krátí čas hraním na schovku. Já už jaksi na takové intelektuální snímky nemám sílu. 2/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum vidím vo chvíľkových zábleskoch dobrej "podzemnej" atmosféry, ktorá patrí k mojim obľúbeným. Zábery kamery na dlhočizné a tmavé chodby skrývali v tomto smere slušné možnosti a dokázali navodiť aký-taký stav hororového očakávania. To by však z pozitív bolo všetko. Ďalej len stručne. Nesympatická herecká zostava, zlý strih, zlá kamera (hlavne v dôležitých momentoch), chaotické pobehovanie v tme a bubák len ako nejaké mihnutie prípadne ako rozmazaná svetlejšia machuľa na tmavom pozadí. Stále neviem čo to bolo, či nejaký prerastený potkan, mutant alebo opitý bezdomovec. Mohlo to byť všeličo. Aj vďaka tomu miesto strachu prišlo akurát len tak znechutenie. Škoda, film mal potenciál stať sa atmosferickou lahôdkou, takto to nestačí ani len na ten priemer. 45/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama