Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

castor 

všechny recenze uživatele

Australský dokumentární horor Tunnel si háže klacky pod nohy hned po několika minutách. Kdo přežije, totiž víme hned od začátku. Navíc desítky minut před výpravou do podzemí je to docela slušná nuda, komentáře přeživších ale záhy zvolní a tvůrci výhradně nabízejí to, co se děje dole (ve tmě). Tam je samozřejmě všechno rozmazané a roztřepané, snímané na noční kameru nebo účelově nekvalitní, vše podpořené hysterií, zmateným pobíháním a vracením se k už změněným rozhodnutím. Využití klaustrofobního prostředí poměrně funguje, postavy (ač je hrají poměrně nesympatičtí herci) nějaká šílená rozhodnutí nedělají a divák tak nemusí řešit poměrně jalový děj. I když investigativní žurnalistiku si pochopitelně představuji kapánek jinak. Téma nedostatku vody a vládního řešení v podobě zatopení nevyužívaných tunelů pod Sydney je jen záminkou, abychom se dostali k tomu, že v podzemním bludišti nepřežívají jenom bezdomovci. A teď si to chce pochutnat i na něčem jiném, než na zatuchlých lidech bez střechy nad hlavou. Ale to jsme asi očekávali!! Průměr průměrů, na který se poměrně snadno zapomene.. ale na tři hvězdy se vysápe!! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celý film krachuje na základní věci, snaží se vypadat jako reálný dokument. To, o čem se tu rozepsal J*A*S*M je pravda, pokud divák ztratí strach z toho, které postavy to přežijí, o čem vlastně ten film je? Tvůrcům se toho skutečně moc nepovedlo, totální nelogičnost v rozhodování hlavních postav vítězí úplně v každé scéně. Chválit atmosféru je bohužel zbytečné, protože atmosféru vytvořilo prostředí a dokázalo by jí navodit i dítě. Chyběl i nějáký promyšlený děj, první třetina filmu se zaobírá totálně zbytečnou předehrou a když se vejde do tunelu, jen se bloudí, bloudí, bloudí a bloudí. Lekačka ani jedna (?), ale jděte! Evidentní inspirace původní Blair Witch, možná si tvůrci Tunnelu mohli vzít příklad spíše z její napodobenin. Přesto chválím pár světlých pasáží, při kterých se člověk přištihl, že je napnutý jak špagát. 56% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle found footage trpí na nezajímavé postavy, takže úvodní seznamovací půlhodinka je pěkně nezáživná. Jakmile se ale vleze do tunelů, je to překvapivě velmi dobře budované a strach se nevytrácí ani při face 2 face střetnutí. Jinak je to klasický found footage s tím dobrým a i tím špatným, co tenhle žánr přináší. V rámci žánru to není nic nového, ale řemeslo je to, nejen s ohledem na nízký crowdfundingem financovaný budget, velmi dobré. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Lekačkám a honičkám v odporných klaustrofobických katakombách se určitě efekt upřít nedá. Forma je ale až křečovitě dokumentární. Problémem přitom není rozklepaná kamera, ani rozmazané záběry z bezpečnostních kamer, ale prokládaní jejich toulek malebným podzemím rozhovory na kameru (!). Každá pracně vydřená gradace napětí je tak vyjma konce pokaždé zchlazena nudným tlacháním. O australské Blairwitch si tahle parta protinožců může nechat dál zdát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama