Reklama

Reklama

VOD (1)

Snadno se přidáš, ale dokážeš vůbec někdy odejít?  Marisa, 20letá německá dívka nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, bojuje a její další kérka bude portrét Adolfa Hitlera. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří a kde nenávist, násilí a těžké kalby jsou na denním pořádku. Když se k této skupině přidá 14letá Svenja, jeví se Marisa jako její idol: splňuje tu nejčistší představu o bojovnici bojující za ideály skupiny. Ale Marisina přesvědčení naberou pomalu jiný směr, když náhodou potká mladého afgánského uprchlíka. V konfrontaci názorů dochází poznání, že černé a bílé principy jejího gangu nejsou jedinou cestou. Bude Marisa schopna se vymanit z vlivu této skupiny? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Točit film o neonacismu s mizerným scénářem je peklo. Přesvědčil se o tom i německý režisér David Wnendt se svojí Bojovnicí. Celá dějová linie kolem Svenjy je naprosto zbytečná a přebytečná. Morální twist hlavní hrdinky je vtipný, ale to je problém téměř všech neonacistických filmů. Vybavuje se mi snad jen povedený Svatý boj, který téma neonacismu nepoužil jako prostředek k tupému moralizování na účet kvalit filmu... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šukat nezletilou pokladní z Tesca hnusnou tak, že se vám kroutí prsty u nohou a myslíte při tom raději na nějaké roztomilé, chundelaté, hospodářské zvířátko, musí být takový opruz, že to nabyté trauma prostě musí někudy ven. Někdo vstoupí do církve a přijme to jako Boží trest, jiný si ze zoufalství oholí hlavu, vytapetuje si záda Hitlerem a mlátí na potkání všechny ty zlé, přičmoudlé přistěhovalce, protože připravují mimo jiné poctivé, rodilé Němce o tolik žádané pozice metařů, stavebních přidavačů, vyvážečů žump a vytíračů hajzlů. Tolik odborně ve zkratce ke kořenům militantního neonacizmu. Nechápu, proč se někdo vůbec namáhá rozebírat a poukazovat. Prostě banda vymaštěných, slaboduchých lopat, které nedopatřením unikly čistkám potratových klinik a místo na skládce genetického odpadu skončili v civilizaci. Nezkrotná touha po pocitu sounáležitosti, nejlépe zaštítěná nějakou roztomilou, patologickou ideologií, je náramná berlička, jak se vyrovnat s nehostinnou realitou a mentální retardací. A je to prašť jak uhoď, vyhledáváte li první tvář na vietnamských tržnicích či nastavujete druhou při nedělní mši. Je to kolaborace s teroristy na obou koncích extrémistického spektra. Každopádně, jakmile jednou vyhladíme všechny ty araby, asiaty, buzeranty, cigány, negry a židy a zbudou jen nacisté a kudlanky, doporučoval bych zaměřit se na ty zasrané důchodce! Smrdí, neproduktivně nám ujídají ze společného talíře, obírají ty ubohé zdravotní pojišťovny o tarifní body, že si pak poctivě pracující našinec musí cvakat i blbé amalgámové plomby a platit výpalné lapiduchům, kteří by jinak s třicítkou měsíčně pošli hlady, a v neposlední řadě šouravě zasírají uličky v Kauflandu v honbě za rohlíky za korunu. Kultura nakupování je pak naprosto v hajzlu, což mě nesmírně pobuřuje. Jo, a málem bych zapomněl! Ten film je totálně nudná, tendenční, kýčovitá sračka a raději si místo toho pusťte Zimíra, Němce jako poleno! Takže, milí křesťané, homosexuálové a fašisti, své stížnosti, prosím, zasílejte na pomo@csfd.cz, třeba už mě taky konečně zabanuje, protože jsem nevybíravě vulgární v diskuzích a mám fuj, fuj komentáře! Chodit kolem mě jako kolem horké kaše, protože mi kdejaký mentál leze na profil, což přitahuje prodejce děsně výhodných pojistek a malware telefonních operátorů, a při tom na pouhou žádost kdejaké bezvýznamné bonzácké mrdky zařezávat bez mrknutí oka a jakékoliv snahy o pátrání po příčině slušné uživatele, kterým náhodou někde výjimečně ruply nervy, není nic jiného, než zkurvené pokrytectví!!! Zbavíte se zlého verbala a budete si moct bez rozčilování plně vychutnávat bigotní čistotu šosácké databázičky! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se těšil, ale jak už to v takových případech bývá, dorazila deziluze, ačkoliv v tomto případě se nejedná o tu totální. Bojovnice je v zásadě hloupá a jednoduchá. Marisa je oddaná neonacistka, která však v jistý okamžik prohlédne zvrácenost celé ideologie a rozhodne se páchat dobro. Jasně - 80% filmů pracuje s klišoidní osou, ale tady mi to přišlo skoro až příliš, což navíc umocňoval fakt, že se jedná o klubovku. Navíc kolikrát mi přišlo, že se tvůrci ani nesnažili zjistit si to obecné minimum o neonacistické scéně, což bylo vidět zejména na vizáži nazi skins. No a že by se snažili nějak hlouběji zamýšlet nad tím, co vede mladé lidi k tak radikálním názorům, nehrozilo vůbec. Musel jsem se spokojit jen s ohranou dysfunkční rodinou a podobně. Jediné, nebo spíše jediná, kdo vybočoval z těžjého šedivého průměru, byla Alina Levshin. V tuto chvíli nedokážu posoudit, jak moc byl její výkon zvýrazněn okolní bídou, ale troufám si tvrdit, že i kdyby byli scénář s režií na špičkové úrovni, vyčnívala by tato ukrajinská rodačka stejným způsobem. 50% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To byla zas po čase brutální sračka. Němci se za svou historii oprávněně stydí a ve většině případů by se měli stydět i za domácí kinematografii, protože jejich produkce je něco vážně strašného. Bojovnice je extrémně nezáživný a nereálný příběh o tom, jak se z neonacistické vypatlané krávy stal l(ž)idumil. Děj k posrání. 15% ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Depresivní film, další, prostřednictvím kterého se němci snaží reflektovat svoji nacistickou a vlastně i tu nedávnou neonacistickou historii. Snaží se najít odpověďi na otázku, proč se problémová mládež v německu v jeho novodobé historii často přikláněla k této ohavné ideologii. Zajímavá dějová smyčka, dobré obsazení a herecké výkony patří k pozitivům tohoto filmu, celé to však kazí místy naivní a ne zcela uvěřitelný příběh a také velmi pomalé tempo vyprávění. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o absolventský film režiséra Davida Wnendta, jenž studoval na Vysoké filmové a televizní škole v Postupimi. (claudel)
  • Hudbu k filmu skladatel a producent Johannes Repka nahrál s anonymními skinheadskými hudebníky, kteří se od použitých písní distancovali a smluvně zakázali jejich šíření mimo soundtrack k filmu. (Terva)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama