Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (97)

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okamžitý miláček. Desítky lidí mi říkalo, že to budu milovat, ale pořád jsem z nějakého důvodu otálel. Až se startem druhé série, jsem si na svátky vzpomněl, že bych to mohl zkusit a ejhle. Hned jakmile McCallany projevil svůj eastwooďácký šarm, jsem hotovej. Geniální mix retro reálu v konfrontaci s nejmodernější možnou produkcí. Bromance jako svině. Hej hou. Jedem. Nedá se od toho odtrhnou. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finchera nemám moc nakoukaného, tak jsem spíš očekával trošku více neuvěřitelnou variaci na téma filozofie/psychologie. Dostal jsem však chirurgicky přesný materiál s úžasnou a velmi ráznou, osobitou režií. Veškeré ty nájezdy kamery směrem ke tváři těch vrahů, když popisují své zvěrstva, anebo když nějaká postava vede dialog, který jakmile je nějako zásadní či podstatný, kolem herce se rozmlží obraz a zaostří se na něj, tim pádem veškeré důležité dialogy naberou na intenzitě. Groff je fantastickej, jeho proměna ze zelenáče, co vyzvídá na paranoidně otupeného aroganta fakt impozantní. Tam kde pro první rozhovor šel jako uhlazený frajírek, v závěru má rozcuchaný vlasy a rudnou mu oči. Jeho parťák je zase ostřílenej veterán a ačkoliv jsou oba odlišní povahově a přístupem, doplňují se výborně. Soundtrack je lahůdkovej a retro look pohlcující. Akční to není vůbec.. důvod proč dávám "jen" čtyřku, je zřejmě pár hluchých míst a bylo to na můj vkus přeci jen takové pomalejší, ale to už je můj problém. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hodně zvláštní případ. Je asi důležité nejdříve říci, že jsem si seriál představoval jinak. Myslel jsem si, že budeme zabrušovat lehce do sci-fi. Myslel jsem si, že pojedeme osmdesátkovou atmosféru v nějaké alternativní realitě kde detektivové se budou lidem dostávat nějak do hlavy nebo tak. Něco jako Minority Report. Ale místo toho se detektivové dostávali do hlavy jinak. Upřímně řečeno, psychologie je moje téma. Je to má vášeň a je to jedna z mých největších zálib. Seriál do toho skvěle uvede a neustále se v tom nimrá. Ten rozjezd je sice pomalý, ale něco se v tom najde. Někdo to kouzlo objeví, někdo taky ne. Nejde pro mě o něco dokonalého, ale je to obrovský potenciál, který mistr Fincher objevil, vytvořil a ostatní v tom snad budou skvěle pokračovat dál. Má to nakročeno dobře. Asi opravdu nepůjde o seriál, který se bude rozvíjet k naprosté dokonalosti a každá série bude mega lepší a mega lepší, ale spíše to bude něco na co se vždy rád podívám. Už vzhledem k tomu jak jsem se přistihl, že jsem se na poslední dva díly vyloženě těšil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Filmařsky určitě kvalitní, charaktery jsou skvělé a zajímavé, ale vizuálně je Mindhunter tak strašně nezáživný až "sterilní", že kdyby si to někdo pustil do sluchátek bez videa, o nic nepřijde. Nekonečné dialogy a povídání dokola a dokola, ale úplně nulová akce, napětí nebo něco, co by mě donutilo si pustit další díl. Oceňuju práci a nápad, ale pro mě to byla těžká nuda, kterou jsem dokoukal spíš z donucení. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý seriál, který se s ničím nemaže a v některých dialozích se vám z něho udělá špatně od žaludku. Protože si seriál zakládá na rozmluvách se zločinci, jenž mezi námi páchali skutečné zlo, tudíž člověk ví, že se tyto děsivé věci fakticky děly. Fincher je perfekcionista po všech stránkách, u něj se divák nedočká akce, ale parádního scénáře, který hází na diváka jednu vypjatější repliku za druhou. Gradace se seriálu opravdu nedá vytknout, posledních pár dílů mě přikovalo k sedačce a již nepustilo. Jonathan Groff si mě zprvu svým projevem nezískal, ale jak se čas seriálu chýlil ke svému konci, tak mě jeho obsazení začalo dávat čím dál tím více smysl. Holt McCallany víc než ucházejícím side-kickem. Jak jsem již zmínil, tak povídání mezi čtyřma očima (detektiv X odsouzený) mi často svým naturalistickým vyzněním nahánělo hrůzu, jak ti zločinci přednesli různé odporné zločiny jako by se nechumelilo.....silná káva. Pár slabších chvilek by se našlo (hlavně ta přítelkyně hlavního hrdiny mě začala dohánět k šílenství), kdybych se snažil, ale suma sumárum parádní rozmlouvačka se silnými momenty. Za mě dávám 85 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Finále 1. série pojednává o případu Darrella Gena Deviera (Adam Zastrow), který Holden Ford (Jonathan Groff) a Bill Tench (Holt McCallany) řeší metodami vytvořenými na základě jejich rozhovorů se sériovými vrahy. Seriál byl inspirován knihou "Mindhunter: Lovci myšlenek" bývalého agenta FBI Johna E. Douglase. Devier ve skutečnosti žil v Georgii, ořezával stromy v sousedství, kde byla znásilněna a zabita 12letá Marie Francese Stonerová. Douglas během výslechu skutečně použil vyšetřovací taktiky jako detektivové v seriálu. Tedy falešnou složka papírů, která působí dojmem, že má hodně usvědčujících důkazů, naznačování, že oběť si o to říkala, a krvavý kus kamene položený před ní. (Macik1982)
  • Píseň, která zazní v posledních záběrech a v závěrečných titulcích, je „In to the light“ od Led Zeppelin. (l3ricktop)

Reklama

Reklama