Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (97)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

V polovině série jsem přemýšlel nad 3* a byl sem i celkem zklamanej. Čekal jsem trochu něco jinýho než, že většina seriálu bude postavená na výslechu už odsouzených na úkor vyšetřování v terénu. Ale chápu, že nám tentokrát chtěli naservírovat něco trochu jinýho. Naštěstí poslední dvě epizody dodaly na dramatičnosti a když sem se teď koukl zblízka, tak zrovna ty dvě má nasvědomí Fincher ... něco na tom bude ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jasná pětihvězdičková záležitost. Pohled do psychologické práce FBI na jejím (v uvozovkách) samém počátku. Velice dobrá práce s charaktery i excelentně zvolený casting. To, čeho jsem se zprvu bál jako zapadlé kriminálky, kterou nerozeznám od řady podobných se ukázalo jako originální krimi drama, kde každá scéna, postava i podzápletka má svůj jasně daný důvod. A konec série v nemocnici se sériovým vrahem byl infarktový, ale excelentním vyeskalováním neodvratného sebepoznání. 90%  ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vrchol nudy. Fincher je tam uveden snad jen jako hlavní známé jméno nebo měl tak maximálně dozor. Vyzpovídáváním těch nejhorších zločineckých magorů se dva FBi agenti snaží zjistit podstatu psychoušského jednání. Sem tam se přichomýtne nějaký případ, ale v rámci děje seriálu je to takřka podružné. Po 4. díle jsem přeskočil na poslední v sérii a shledav, že se nic nezměnilo, jsem to vzdal. Finito. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Skvelý seriál z produkcie Davida Finchera a Charlize Theron (!). Hoci pojednáva o mimoriadne temných a nebezpečných veciach, vďaka chytľavým hláškam, svižným dialógom, sympatickým postavám, parádnym hercom a výbornému soundtracku je svojím spôsobom veľmi zábavný. Napriek vlažnej prvej epizóde, asi dvom slabším častiam uprostred a prekvapivo „nijakému“ koncu rozhodne jeden z najlepších seriálov roka. Zabudnite na akčné scény, zabudnite na Sedem, dokonca aj na Mlčanie jahniat (hoci to sa dosť inšpirovalo výskumom týchto pánov, ktorí sú ale pre účely seriálu premenovaní). Mrazivé, husté, atmosférické. Spočiatku to má intenzívne sexuálne scény, ktoré sa však s pribúdajúcimi dielmi začnú vytrácať. Veľkým plusom sú sympatické postavy (všetci sú dobrí, od vrahov cez agentov FBI, ale najlepšie je ústredné duo v čele s masívnym Holtom McCallanym, starším vekom, ale mladým duchom). Trocha ma mrzí nedoriešenie niektorých vecí (mačka, riaditeľ školy, Tenchov syn). Väčšina epizód je však skvelých, má parádne soundtracky, fajn retro atmosféru a plno parádnych momentov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dal jsem si načas, ale konečně mám další netflixovskou pecku za sebou. Produkci jsem příliš nesledoval, viděl jsem sice nějaký ten trailer a seriál mě vlastně začal pořádně zajímat až po prvních nadšených ohlasech. A David Fincher je samozřejmě pořád jeden z nejlepších režisérů současnosti, takže jako jeho velký fanoušek jsem si Mindhuntera logicky nemohl nechat ujít. A rozhodně jsem nelitoval. Atmosféra se nese přesně ve stylu mistrových starších kousků, tedy hlavně Zodiaca a je to jedna velká paráda, ovšem fanoušci něčeho vyhrocenějšího by mohli být zklamaní. Mindhunter je v podstatě jedna velká osmihodinová konverzačka, která se vyplatí dávkovat po dvou dílech (dle složení režisérů) a nepozorného diváka dokáže v klidu uspat. Ti ostatní si však budou užívat neuvěřitelnou chemii a respekt dvou hlavních postav ztvárněnými budoucí hvězdou Jonathanem Groffem a zkušeným harcovníkem Holtem McCallanym. Jejich špičkování patří vůbec mezi to nejlepší, na co lze v seriálové tvorbě koukat a v kombinaci s výborným tempem prakticky všech dílů, správně melancholickou hudbou a vynikajícím soundtrackem podkreslujícím konce jednotlivých dílů se vskutku jedná o strhující dílo, jež můžu s klidem doporučit všem, co to s kinematografií myslí alespoň trošku vážně. Možná mě jen malinko zklamal závěr, který je patrně záměrně zbytečně nevyhrocený a jasně vybaluje karty na další série, přecejen jsem ale čekal tu pomyslnou třešničku na jinak velice lahodném dortu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Dr. Wendy Carr (Anna Torv) si po poslechu nahrávky sundá sluchátka a zeptá se: „Co je v krabici?“ Jde o možnou narážku na Fincherův film Sedm (1995). (Tomas_TM)
  • Píseň, která zazní v posledních záběrech a v závěrečných titulcích, je „In to the light“ od Led Zeppelin. (l3ricktop)

Reklama

Reklama