Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Recenze (355)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Tleskám, předchozí filmy od Goldthwaita nebyli moc dobré, měli své myšlenky, ale žádný trhák se nekonal. Tohle je film s úžasným pohledem na naši dobu, a až mne děsí jak moc je můj názor schodný s názorem hlavní postavy. Ale nebojte, lidé s vysokou inteligencí si rádi představují jak by bylo krásné svět těch blbečků zbavit, ale neudělají to. Škoda, že to nedávaly u nás v kině, jsem si jistý, že v době kdy by na plátně běžela scéna z kina už by mne někdo za mnou pěkných pár minut rozčiloval. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Vlastne len ďalšia kritika na postupný pokles morálky a hodnôt nielen v US. ´´Chceš obdiv, buď debil.´´ je heslo zrejme mnohých bývalých i budúcich hviezdičiek reality show, no Frank chce toto stále rastúce stádo preriediť. V podstate myšlienkovo nič nové a nadpriemerné sú vlastne len Frankove monológy. No v čase, keď z nás a po nás vyrastá generácia sociopatov a psychopatov, ktorá chce za každú cenu ublížiť, oklamať a prešťať toho druhého pre svoj vlastný osoh, vyznie toto dielko ako taká svietivá bodka, že ešte nie úplne všetkým je to jedno. ()

Eksi 

všechny recenze uživatele

Trailer nám ukazuje tú akčnejšiu a zábavnejšiu stránku. Vo filme sú tieto scény vyplnené dramatickými, do duše hovoriacimi monológmi hlavnej postavy, ktorým dá za pravdu asi každý. Keď sa na to pozriem ako celok, javí sa to ako priemer, no jednotlivé scény sú absolútna nádhera. Samozrejme to má svoje chyby, ale v dnešnej dobe je to pre mňa niečo ako nositeľ pravdivého posolstva, na ktorý sa neodváži každý. ()

pepicek444 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je naprosto luxusní. Navštívit s brokovnicí hlučné sousedy. A pak to tam hezky zodpovědně vybílit. Komu se o tom nikdy nezdálo, tak prostě nemůže být normální. Párkrát jsem se s hrdinou ztotožnil v názorech na dekadenci přemnoženého lidstva. Ještě proběhlo několik celkem povedených čistek a byl konec. Z 50-60% vata, zbytek ujde. Volný pád i God Bless America stále ještě nejsou filmem, který musí jednou vzniknout. Ale lepší se to. ()

Sniper_RAT 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomu uvěřit, ale o něco víc se mi líbil Bollův Rampage...Film to není špatný, ale některé scény mi strašně lezly na nervy a logičnosti tam také moc nenajdete. 50% ()

Dyk 

všechny recenze uživatele

Bravo. Příběh o demenci světa naservírován v klasickém balení "road movie, akční, komedie" tak, až to lidem poleze ušima. Harman i Breivik byli prostě jenom unavení kluci. Takže místo aby nás jejich činy nutili se zamyslet, pomohou nám zvednout náklad deníků, sledovanost televizí, vydání knih, napsání scénářů a točení prázdných příběhů. ()

BioRaj 

všechny recenze uživatele

To je snad první film poukazující na rozklad společnosti na duchu i po těle a to díky silnému přispění sedmé velmoci a to médií ( hlavně TV a její doslovné kanály ) . Cítění a bezmoc hlavního hrdiny z toho co se kolem něj děje mi je velmi blízká a musel jsem se s nim ztotožnit až na to řešení , ale zase na druhou stranu ….. Nic méně film byl dosti žánrově kostrbatý a opravdu až Pulp Fictionsky ulítlý . Musím dodat , že film mě bavil a s chutí vykládám lidem útržky a tak to má být . ()

JIP.XF.cz odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavni hrdina je chudak, co porad sleduje ty nejkycovitejsi programy v TV a podle nich hodnoti celou spolecnost. Nema zadne jine zajmy a pro svoje chytracke reci ani kamarady. Pro me to neni hrdina. Srovnavat to s kultovnim Falling down mi prijde dost scestne. ()

jaco 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vyčíta Juno, že propaguje teenage tehotenstvo ale nevadí mu zabíjanie zlých ľudí s veľmi zvláštnou definíciou slova zlý. Guilty pleasure pre všetkých, ktorí majú plné zuby toho, čo Frank. A je ich dosť, to reflektuje aj hodnotenie. ()

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Najlepší film za posledných pár mesiacov. Debilná komédia pre hamburgeržráčov, pravdivá balada pre zvyšok sveta. Každý, kto sa nad týmto filmom trochu zamyslí, uvidí, že hlavní protagonisti nevraždia ľudí. Vraždia dementné morálne hodnoty, zvrátenosti, nenažranosť a hlúposť v krajine, ktorá nemá žiadne zábrany. Skutočne úžasný film, ktorý tu už bol určite mnoho krát, avšak nikdy v takomto spracovaní. Kompletných päť hviezd. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Ohromně zajímavej film. Většina lidí odkryje jenom slupku, což je obžaloba mediální reality a dekadentní společnosti, ze které se ztratily všechny morální hodnoty. Ale to je jenom špička ledovce. Samotný film je také zajímavá reflexe několika kinematografických počinů a diváckého vnímání násilí a zároveň stejnou měrou jako obžaloba nemocný společnosti je to výsměch těm, kteří se s hlavním hrdinou ztotožní. Pochopte to, REJŽA SI Z VÁS DĚLÁ PRDEL, SMĚJE SE VÁM...7/10 ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Film se značně odlehčenou realističností zaměřený pouze na jedinou věc. Ukázat vše co je na dnešní společnosti špatné a současně nabídl způsob jak se s tím vypořádat. ()

beerlover 

všechny recenze uživatele

Pane bože, tenhle film byl můj mokrý sen. V době, kdy na nás filmové společnosti plivou samé posrané Avengery, Spidermany, Batmany a jiné sračky, v televizi vidíme jen samé posrané reality show nebo top stáry a v hospodě se nedá bavit o ničem jiném, než o těhle sračkách, nebo novým patchi k té a té hře, mi God bless America umožnila vytřískat kousek vzteku spolu s Frankem. Naprosto nadupaný začátek a hlavně Frankův proslov v kanceláři mě totálně dostal. Film má spostu chyb a hluchých míst, ale je tak kurevsky trefný, že mu to s obrovskou radostí odpustím. ()

REMUS_3 

všechny recenze uživatele

Áno čakal som od toho niečo iné a možno aj niečo viac. No aj tak som s tym spokojný pretože aspon niekto trefne vystihol situáciu v ktorej sa nenachádza len amerika. Hlúpost ludí, showbiznis, prachy. PS: Pár úmrtí bolo zbytočných. A dobrý soundtrack. ()

AdamDM 

všechny recenze uživatele

Chce byť niečim viac, no nestalo sa tak. Ľudia, ktorí podobný film nevideli, ho budú považovať za originálny, niektorí síce ostanú znechutení, iných možno inšpiruje :). V poslednej dobe je čoraz viac takýchto filmov, ktoré sa nevšednými scénami, brutalitou, prípadne otvorenosťou stávajú COOL. No GBA až taký nie je. Nie je ani COOL hereckým výkonom Roxy. *** ()

Aselhaz 

všechny recenze uživatele

Film který vám ukáže že jsme vlastně rozmařilé svině, všechno to přežvejká a pak nám to flusne do ksichtu, dobře nám tak. ()

Eclipsis___ 

všechny recenze uživatele

Goog night Juno. Fuck You Frank! Výborná komédia a zároveň smutný pohľad na generáciu, ktorá vyrastá na sociálnych sieťach a hamburgeroch. A možno jediný funkčný návod, ako s tým niečo urobiť. ()

Peregral 

všechny recenze uživatele

No, tak nad hodnocením jsem uvažoval celkem dlouho...Ale perfektní poslední minuty filmu, které jsem si pustil hned dvakrát, mě přesvědčily, abych tomu těch pět hvězd dal. Bez dlouhého okecávání - film o Frankovi, který má ve věcech ohledně stavu společnosti pravdu a snaží se s pistolí v ruce (popřípadě AK 47) očistit Ameriku od povrchnosti a hlouposti. První půlhodinka byla naprostý nářez. Až se skoro bojím říct, že názorově mi Frank hovořil přímo z duše (týká se to i toho uřvaného dítěte). Roxy byla těžká rebelka a líbilo se mi její nadšení pro "věc". Bravurní zpomalené scény podložené hudbou (trochu mi to připomínalo film Repo men) a jak jsem se zmiňoval, závěr byl podle mého gusta. Prostě to takhle skončit muselo. Opravdu bych nevěřil, že tento snímek natočil můj oblíbený Zed z Policejní akademie. "Díky, že jste během filmu nemluvila. Díky, že jste vypnula svůj telefon." ()

Reklama

Reklama