Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka filmárov nakrúca dokument o nelegálnych prisťahovalcoch z Mexika, no na hraniciach ich zadržia ozbrojení maskovaní radikáli, takže ich čakajú krušné chvíle. Namiesto filmu o prisťahovalcoch musia totiž nakrúcať dokument o patriotoch a ich brutalite. Dobrý film. Je tam mučenie, teror, vraždy, nakrútené je to v dokumentárnom štýle, a celé to pôsobí veľmi presvedčivo a autenticky (škoda len niektorých vrážd mimo záber). V druhej polovici je to však stále krvavejšie a ku koncu to celkom pekne vyvrcholí. Potešil najmä "hádankový kvíz" a jedna "hra na slepú babu" - kto videl pochopí. Neviem, či sa to dá celkom pokladať za horor, v každom prípade to na mňa zapôsobilo dostatočne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někteří Jižané milují mexické přistěhovalce stejně jako já pandžábské kočovníky. Bez váhání jim proto kdykoliv otevřou svá srdce, pak jejich břišní dutiny a s radostí se pak rozdají ze všech jejich transplantabilních orgánů. On to není zase až tak špatný nápad! Takový princip sociálku za ledvinu by ušetřil spoustě daňových poplatníku noční můry při každoročním uplatňování odpočitatelných položek. MUHEHEHE, musím chvíli odbočit, protože se mi zrovna podařil náramně povedený daňový kameňák. Jakých odpočitatelných položek, že??!! No ještě jednou chicht verbale, jsi prostě čtverák, ale zpátky k tématu! Už jen třeba testík z češtiny při žádosti o integraci do kulturní společnosti za současného utahování skřipce u každé špatné odpovědi by výdajové straně státního rozpočtu ulevil tak, že by zbylo i na sanaci Chánova a výstavbu krásného centra pro důchodce a invalidy. Samozřejmě pro opravdu invalidní invalidy! Ale dost snění! Prostě příjemný, milý a inspirativní filmík zejména pro ty, co mají pocit, že je některá etnika připravují o práci jako například sběr barevných kovů (i těch pod proudem), ekologická likvidace autorádií a navigačních jednotek, čištění zahrad od přebytečného nábytku a jiných nepotřebných předmětů a v neposlední řadě nesobecká výpomoc starým lidem při běhání s důchodem. Ale ruku na Berettu, kdo jiný by to dělal! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skupina studentů natáčí dokument o uprchlících z Mexika a jak už to bývá v žánru zvykem - dostane se do problémů. Ne, neztratí se někde v lese. Dostanou se totiž do spárů jakési radikální organizace, která řeší problém s imigranty vlastními (radikálními) způsoby. Statická dokumentární forma se prolíná s živou found footage formou, plus čas od času je to točeno i jako normální hraný film. Undocumented tak umí využít jednotlivé plusy těchto strategií s tím, že se současně vyhýbá jejich mínusům a omezením. Výsledkem je nápaditý napínavý film, který svou formou neotravuje, ale baví. Tematicky tvoří Undocumented zajímavou triádu s nedávnými (taktéž povedenými) filmy Territoires a Red State, takže doporučuju si najít čas a dát všechy najednou :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AMERIKA JE MOŽNÁ ZEMÍ PŘISTĚHOVALCŮ, ALE NENÍ TO SKLÁDKA. DEJTE NÁM SVŮJ UNAVENÝ, SVŮJ CHUDÝ, SVŮJ ZMATENÝ LID TOUŽÍCÍ VOLNĚ DÝCHAT. A MY VÁM JE VRÁTÍME PO KOUSKÁCH.....“ /// Tak tady máme další pseudodokument. Tentokrát o ilegálních přechodech (jednom přechodu ) do USA. Z Mexika (což chápe i debil). Zajímavý téma (stejně jako exorcismus). Jenže tady se mi zdá, že ze mě tahle partička nechce dělat kreténa, debila a vola. Pojala to jako investigativní novinařinu a sám su překvapenej, že se mi to líbí. Takže ilegálové.... dětská představa o návštěvě Disneylandu dostává brzy trhliny a filmaři poznávaj rozdíl, mezi mrtvým a živým rozhovorem. A může za to (sympatická????) skupinka vlastenců. Ideová reality show. TO SE MI LÍBÍ! Idea vs. realita. Roztřesená kamera vs. neroztřesená. Rasismus vs. patriotismus. (Kurva, někdy je lepší bejt Čech než Mexikánec!). ,,CHCETE DOMŮ? Jasan, jen musíte bejt poslušný (neraduj se, platí jen pro Američany). Tohle má někdo pevně v rukách! (asi nějakej vlastenec). Sadisticko – vlastenecký pošušňáníčko, s věrohodnou dávkou idiotismu. Máte rádi Nachos? (jestli ne, tak dáte asi hvězd víc....) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád přistěhovalce (vlastně tohle úplně stačí....). 2.) Mám rád filmy, kde neumře ani jedno zvíře. 3.) Thx za titule ,,Joseph“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Téměř geniální thriller, jehož snad jedinou chybou je samotný závěr, který nenabídne to, co bych si od něj představoval. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pěkné, i když trochu prázdné. Ten film mě ničím nepřekvapil ani nezaskočil. Násilí je velmi opatrné a téma přistěovalectví a odporu vůči němu je probráno tím jediným způsobem, jaký se dal očekávat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Make America Sadistic Again. Mezi formami funkčně přepínající torture porn, který je nepříjemný tím, jak je zasazen do snadno představitelného rámce. Těch lidí jako Ztormare s pytlem na hlavě běhá po světě spousta, naštěstí většina z nich drží v ruce místo zbraně jen klávesnici.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Amerika si leští ego aj takouto formou .Pokúša sa podsunúť už aj horrorovému divákovi , aké " kalamity " nám sťahujú slučku kolo krku. Prisťahovalci / emigranti , vydieranie / terrorizmus a zbytok... Konzumné spracovanie NEoriginálného námetu pod 4 nepustí. Je to ale vďaka len neuveriteľne presvedčivému castu , ktorý pôsobil , ako by to celé už niekedy prežil. Ak vynechám Mastera "Z " ( ktorý mal akurátny voice - absencia charizmu zreteľná ) , tak parádne odvedená filmárčina. Tento x spokojná , ale podobné námety rada vynechám. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co je vlastně hlavním rysem filmu, abych nehodnotil z jednoho úhlu pohledu... Zdá se, že všichni jsou tu pomýlení. Mexičani proudí za lepším, ačkoliv se tak moc zle v poměrně slušně fungujícím státu neměli. Amíci, kteří mají předsudky, se nazvou patrioty a krvavě redukují jejich přívaly pod vedením největšího magora, který si masakry víc než užívá. Skupinka sluníčkových lidí, snažících se natočit smířlivý film o těžké cestě imigrantů do ameriky, postupně přijde o iluze a neposkvrněnost. Naturalizovaní mexikáni jsou nyní čistí američtí občané, mají tedy k ilegálům vztah mnohem militantnější než nemexikáni. Předvádí se zde syrové násilí, většinou decentně, mimo záběr. Naopak někdy ale ne, aby byl divák rozhozen. Tohle je herecky a scénáristicky zdaleka nejlepší exploiťák typu "skupinka padne do rukou magorovi, který je zmasakruje", který jsem kdy viděl. Inteligentní masakr. Potměšilé obraty v ději, kdy člověk fakt neví, jak každá jednotlivá scénka dopadne. Škoda měkkého závěru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnická rasistická hovada můžou bouchat sekt!! Po tomhle se totiž budou tetelit blahem. A to to měla být mimo jiné cesta za vysněným Disneylandem.. Jedinou dočasnou záchranou před bitím, ponižováním a popravou jsou pro ně obyčejné kamery a ozvučení. Jejich prostřednictvím se má svět dozvědět o tom, jak mexičtí přistěhovalci „znesvěcují“ ty nejlepší a nejúžasnější Spojené státy. Alespoň tak to vidí radikální organizace plná dementů, kteří rádi řežou do živého, hrají vědomostní patriotistické kvízy, a divák jen vyčkává, s čím tvůrci přijdou. Výsledek je nakonec překvapivě nápaditý, nedělá z diváka idiota a z námětu tříská „maximum“. Vraždy mimo záběr vlastně spíš potěší (dokazují, že o samoúčelnost tu nikomu až tak „nejde“), metoda found footage je skvěle využitá nejen proto, že pomáhá na přesvědčivosti. Nejprve jsem to viděl na tři hvězdy, které si tenhle neveselý kousek zaslouží spíš, ale za žánrové překvapení jdu o stupínek výš. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladíkov sa rozhodne natočiť študentský film o trhu s ilegálnymi prisťahovalcami do krajiny neobmedzených možností - U.S.A. Všetko ide hladko až do momentu keď sa dostanú do "rúk" skupinke vlastencov, ktorá má na tento problém svoj vlastný názor. Dokument sú ochotní dokončiť, avšak svojou vlastnou formou myšlienok. Filmári sa rázom dostávajú do pozície, keď začínajú bojovať nie len o život Mexičanov, ale aj o ten svoj vlastný. Herci, prostredie, kamera, zápletka, vraždy, logické chovanie (až na jednu malú výnimku) splnili všetky kvóty ratingu úrovne 4 hviezd. Pre mňa osobne milé prekvapenie, ktoré si zaslúži byť medzi mojimi obľúbenými filmami. Za zamyslenie ešte stojí úplný záver filmu kedy si zoberie slovo hlavný boss skupinky vlastencov. Zaujímal by ma názor samotného režiséra čo vlastne chcel týmto filmom povedať a k akému názoru sa prikláňa on sám. Vyznelo to totiž všelijako - aspoň pre mňa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu nenadchlo. Čekal jsem maso, ale to i kterýkoliv díl SAW je drsnější. Obehraná písnička o naivních Američanech, kteří se stanou součástí masomlejnu. Protože jsem se s hlavními postavami nedokázal ztotožnit, byl mi jejich osud ukradený. Ba co víc, přál jsem si, aby zařvali co nejdříve. Nejvíce prudila Alona Talová - bože, ta byla tak nepříjemná, že jsem se těšil (marně), až to bude mít za sebou. Já tyhle pseudosociální horory nemusím (což jsem netušil, že o něj půjde). Doteď nevím, zda režisér stál na straně Mexičanů, nebo Američanů. Na jedné straně vykresluje imigranty jako příživníky, pašeráky drog a vůbec jako lidský odpad, na druhé straně se má asi divák ustrnout a současně pohoršit nad brutálním chováním rádobyvlastenců, vpodstatě rasistů. U jiného konce bych možná dal i 3*, takhle ne. Dalo by se i polemizovat o kategorii horor - film není strašidelný ani napínavý a těch pár cákanců krve snad ani nestojí za řeč... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Drsné FFko o praktikách skupinky vlastenců, která chytá mexikánce a připravuje je na porážku jako prasata. Snímek má svoji atmosféru plnou zvráceného chování, kde na slitování nikdo neslyší. Potěšilo mě účinkování Scottyho Mechlowicze. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Táááááák! Po sérii FoundFootage splašků jsem konečně narazil na FFko, které je ocenitelné hned v několika směrech. Základním stavebním kamenem je námět ze života. Žádní degeni, mutanti, střelenej poltergiest atd., nic takovýho. Záhy po začátku zjistíte, že kdo je moc zvědavej, moc se dozví. V tomto případě se pár zapálených mladých reportérů rozhodne zaútočit na Pulitzera zdokumentováním ilegálního přechodu Mexičanů na území JúEsEj. Několik smradlavých zpocených rodin se zástupci všech věkovek, tunel, náklaďák a........zatčení. Teda rádoby zatčení. On je to ve skutečnosti odchyt škodně partičkou pravých amerických patriotů, kteří, jak říkají, udržují z vlastní iniciativy USA jako "zemi neomezených možností", nikoli však "skladiště světové špíny a odpadu". Jaká to náhoda a milé překvapení v podobě malinkého televizního štábu - no vždyť takhle můžeme poslat krásný vzkaz do celé země a hlavně Mexika, jak to tady chodí a jak dopadne každý, kdo nám padne pod ruku. Doporučuju tohle zhlídnout, protože snad mě nezavřou do kriminálu, ale mně to připadlo silně důvěryhodné, co je horší, ospravedlnitelné, no a co je nejhorší, široce aplikovatelné. :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč sem se tomuto filmu tak dlouho vyhýbal.Naprosto mě překvapil a dokonale mě vtáhnul do děje.Určitě tomu pomohla found footage kamera a hudební podkres.Musím říct,že mě film ani na chvíli nenudil,protože se tam prakticky pořád něco dělo.Nervydrásající exploitation,který určitš nenechá nikoho chladným a který dokazal naplno využít třesoucí se kameru ve svůj prospěch.Pro mě jednoznačně jedno z nejlepších found footage co jsem zatím viděl.Nějaké chybyčky by se našly ale na to sere pes.Na to,že je to Peckoverova prvotina je to parádní filmový zážitek a jen doufám,že tohle jméno neslyšíme naposledy.DOPORUČUJU ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Málokedy pri hodnotení uprednostňujem vyznenie pred obsahom. Ale toto sa mi vážne hnusilo; téma aj spracovanie na slabšie štyri, ale ten tupý záver, ktorý (ak som ho správne pochopil), ospravedlňuje čo sa celý film dialo, to je len úbohá trápna nazi propaganda a každému slaboduchému zmrdovi čo sa s ňou stotožňuje, prajem rovnaký osud. Napríklad keď Vám z rasových dôvodov zabijú ženu, a dcéru nechajú unikať smerom k ostnatému plotu.. Ach My vlastenci, čo sme sa o chod ani vznik krajiny nijak nezaslúžili, poďme zničiť prisťahovalecké zlo, vyvraždiť mu celú rodinu.. Toto môže kvitovať len chorý chudák ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní, deprimující thriller (za ryzí horor bych toto tolik nepovažoval). Found footage forma natáčení skloubená s klasickými záběry se u tohoto filmu vcelku povedli. Jeden z mála "found footage" fimů, který se mi líbil již od prvních minut. Závěr byl velice svižný (kvalitní) a hodně si pohrával s psychikou člověka. Jen doufám, že se něco takového ve světě neděje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Xenofobie je svinstvo a xenofobové jsou svině a klidně to i podepíšu! Jednoduché a zábavné řeznické video špricnuté přímočarou obžalobou rasistického strýčka Sama, který ač sám přivandrovalec , dívá se skrze prsty na další ztracence, kteří prahnou po jeho epesním kloboučku s hvězdičkama. Sympatickým se mi jevil zejména fakt, že styl nalezené stopáže nebyl upřednostněn se záměrem býti "by reality" za každou cenu a díky tomu nepůsobí Undocumented křečovitým dojmem nepovedeného, ale zaručeně pravého, fantasy homevidea. Pro otrlejšího fanouška žánru sice nenabízí bůhvíjakou porci patologické anatomie a ani v psychickém teroru to není žádný zánět trojklaného nervu, ale celé je to natočené tak nějak srozumitelně až polopaticky, a to já rád. A po zpětné vazbě na komentář přidávám i vlastní politické přesvědčení a uvědomělý názor na věc: Svinstvo je svinstvo a svině jsou svině a klidně to i podepíšu! Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Reklama

Reklama