Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je nejhorším představitelem Jamese Bonda. A fakt, že agenta 007 hrál víckrát než kdo jiný, to jen umocňuje, protože marnost jeho dalších a dalších pokusů zkrátka bije do očí. Moonraker se mi líbil o něco málo víc než Muž se zlatou zbraní, protože je pestřejší a více si utahuje ze své evidentní brakovitosti. I tak to ale není příliš důstojná část bondovské série a pokud budu chtít malinko vesmírnou bondovku, jednoznačně sáhnu po Conneryho Žiješ jenom dvakrát. 55 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedenáctá bondovka, 007 ve vesmíru a pro mne převeliké zklamání, především z producenta Brocolliho, který očividně viděl Star Wars, díky nimž nechal vytvořit tuhle hodně divnou záležitost. Mrzí mě to z toho důvodu, že první polovina filmu evidentně funguje výborně, akce střídá akci, boj ve sklárně je více než dobrý, honička na člunech nemá chybu, ale jakmile se ocitneme ve vesmíru a začnou všude lítat lasery, fazery nebo co to je, tak to stěží rozdýchávám. A ta nadsázka a parodie už je taky trochu moc. Ve snaze brát to jako pokus a menší úlet stavím Moonraker na 7/10. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bondův vesmírný úlet dnes překvapivě působí letitě hlavně vinou zadních projekcí během jinak nešizených akčních scén (souboj v oblacích se skutečně natáčel v oblacích, souboj na lanovce skutečně vysoko nad zemí). Závěrečné vesmírné sekvenci více než nedigitální triky škodí pomalost, zvrhávající se ve stavu beztíže až do poetičnosti (proto bych inspiraci viděl spíše ve Vesmírné odysei, na které také spolupracoval Ken Adam, než ve Hvězdných válkách). Ta je stejně nepatřičná jako komické přívěšky veškeré ve filmu obsažené akce. Bitka s maskovaným bojovníkem by klidně mohla být nějakou vystřiženou konfrontací inspektora Clouseaua s Katoem (za tohle Tě, češtino, občas proklínám). Přes tyto výhrady i přes celkový posun série poměrně zvláštním směrem (naštěstí jen dočasný) Moonraker není špatným, a už vůbec ne nudným filmem. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Terminus, masr, corpsy ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Moonraker obsahuje prvky dobrodružného, akčného aj sci-fi žánru, v ktorom sa hlavnej úlohy agenta 007 Jamesa Bonda zhostil Roger Moore. Bond opäť zachraňuje svet, ktorý chce zničiť veľmi bohatý zločinec pomocou plynu rozprášeného v atmosfére. Ten má vymiesť všetko ľudstvo na Zemi. Sám vyvíja vo svojom hviezdnom mestečku novú elitnú dokonalú rasu, ktorá po dobu pôsobenia plynu prežíva na obežnej dráhe vo vesmírnom komplexe. Moonraker je jeden z nejvýpravnejších a najúspešnejších bondovských filmov. Za technické triky a ohromujúce efekty sa Lewisovi Gilbertovi dostalo veľa chvály. Jedná sa o jeden z mojich najobľúbenejším filmov s Jamesom Bondom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v James Bond maratóne (ktorý už pokračuje od februára 2016, ale ja to všetko nakoniec dopozerám) s filmom "Moonraker." Akosi som nechcel svoj komentár odfláknuť, tak som to trošku odkladal, no už si o filme niečo povieme. V prvom rade som rád, že sa opäť v režisérskej stoličke objavil Lewis Gilbert, lebo jeho spôsob režírovania "Bondoviek" mi sedí asi absolútne najviac. Sú jemne strelené, no nápadité, kreatívne a je to poriadna zábava od začiatku až do konca. A možno sú niektoré napady trošku prehnané, pre mňa to funguje. Moore sa tu opäť preukazuje ako skvelý Bond a jeho rolu mu verím. Holly Goodhead je sympatickou Bond-girl a pre mňa tu funguje skvele. Zloduch je jeden z tých, ktorý nám hneď o sebe povie, že je zloduchom tak skvelou hláškou, že si ho človek užíva. Je super, že sa tu opäť objaví Jaws, a podľa mňa to má absolútne vynikajúci finiš na vesmírnej stanici. Funguje to skvele, má to atmosféru, vyzerá to vynikajúco a celkovo je to poriadna zábava. Plus sa mi aj dizajny Moonrakerov páčia. Plus si tu Jaws nájde aj frajerku. A je to milé a komické súčasne. "Moonraker" má všetko, čo som od Bondovky očakával. Plynulá, zábavná a akčná špionážna chuťovka, ku ktorej sa kedykoľvek vrátim. A hoci sa mi Gilbertove dva predošlé filmy páčili o niečo viac, toto je stále lahôdka. Odporúčam. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Keď Bond (Roger Moore) prehadzuje reťaz na lano lanovky, tak reťaz dáva na opačnú stranu, teda keď lano stúpa dohora odkiaľ lanovka vyrazila - z kopca. V ďalšej scéne už visia na reťazi a smerujú správne dole, odkiaľ lanovka vyráža na kopec. (Budisovie)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama