Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Act Of Valor prišiel do kín v správnom čase. Oblúbenosť vojenských hier z modernej doby je enormná a série Call Of Duty, Battlefield a Medal Of Honor zarábajú neuveriteľné prachy (len za prvý deň predaja Call of Duty: Modern Warfare 3 sa zárobok vyšplhal na astronomických 775 milionov dolárov). Inšpirácia hrami je vo filme citeľná (viacnásobný pohľad z vlastných očí so zbraňou v ruke), ale poriadny heroický príbeh a udalosti sa vymyslieť do filmu nepodarilo. Všetko sa stavilo na kartu realistickej akcie, ale akčné scény obsahuje film iba tri a aj tie veľmi nenadchnú. Všetko medzitým je len slabá príbehová, verbovacia a patriotistická vata. Do pokračovania (ktoré určite príde) by som poprosil menej kecov a viac poriadnej akcie. P.S.: Stále sa čudujem, že ešte nikto nepreniesol hernú značku Call Of Duty: Modern Warfare aj do vysokorozpočtového filmu, to je jasný megahit. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Act of Valor byl jeden z nejočekávanějších akčních filmů tohoto roku. Trailery vypadaly jak z jiného, herního a hlavně akcí nabítého světa. A vesměs se mi to splnilo. Možná jediné, co bylo trochu na obtíž, byl chaotický děj, které se prostě nedá zapamatovat a za několik dní prakticky nevíte, o čem to bylo a vybavujete si jen ty akční scény, a to ještě ne všechny. Ale jinak je to film natočený ve stylu herní série Call of Duty, kde nechybí americký patriotismus, dobré herecké výkony, vynikající akce. CoD to připomíná ještě víc sem tam pohledy jakoby z první osoby. Mně se to osobně líbilo, právě skrz tu akci a napětí, člověk tak alespoň trošku nahlídne do života speciálních jednotek, protože věřím, že tento film toto řemeslo ukazuje poměrně realisticky. 80%. ()

Reklama

tomeš odpad!

všechny recenze uživatele

Můj snad první odpad. Na tomhle je všechno špatně. Možná tak střih zvuku by měl šanci na malinu, ostatní ani to ne. Dvě hlavní postavy prý hrají obravdoví SEALs, no, budiž, jestli tomu tak opravdu je, pak jejich výkony nehodnoťme, ale v tom případě se ani netvařme, že jde o film. Spíš to zůstalo na rovině rekrutačního filmečku, kterým to taky původně bylo. Čili nečekejte vůbec nic. A ještě lépe na to ani nechoďte. Je mi skoro líto osmi dolarů, který jsem za kino dal. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Navy seals 21. století už není ta banda drilem vygumovaných, nabušených vepřových hlav, co bez seržanta není schopna vyslovit nic jiného než obligátní "Ua", aniž by se zakoktala! Je to bojůvka intelektuálních, hloubavých, zpapučovatělých fotrů, co v přestávkách mezi zachraňováním světa, ať už po tom touží nebo ne, hluboce filosofují a žijí svůj americký sen s domkem na předměstí, pěstěnou manželkou a kýčovitými blonďatými holčičkami, které v jednom kuse objímají víc, než celosvětový vítěz soutěže "Otec roku". Naštěstí tato "humanizace" zabere ve filmu tak deset minut a zbytek je nabušená, výborně natočená slaboduchá akce, až má jeden nutkání podlehnout Volání dutých, poslat do Pentagonu sívíčko a stát se řemeslným vrahem. Jsem jen docela zvědav, co se stane, až ti tenoristi přestanou být úplní kokoti, zjistí, že ty špionážní satelity nejsou jen orwellovská propaganda a skončí s tím jachtařením v mezinárodních vodách. To asi budou muset nastoupit ty staré, dobré, vymaštěné ovarové krky se všemi těmi syndromy a pěkně postaru začít střílet civilisty a týrat zajatce. Ač se jedná o sprosté náborové video, mentál mého formátu se docela bavil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama