Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O "Act of Valor" se mluvilo jako o "nejrealističtějším akčním filmu všech dob", což je opravdu odvážné až naivní tvrzení a podtrhával to i fakt, že z jiných stran se mluvilo o jakémsi filmovém zpracování veleúspěšné počítačové série "Call of Duty" u které o realitě opravdu nemůže být řeč. Kde je tedy pravda? Možná někde uprostřed. "Act of Valor" by ve své podstatě mohl být další obyčejný akčňák, ve kterých se v 80. letech pohybovali umaštění svalovci, (konkrétní jedince snad ani nebudu jmenovat) ale jelikož je zde nová doba a dnešní mládež by nikomu kulturistu s kulometem nesežrala, rozhodli se jít tvůrci jinou cestou a akčňák o boji s nelítostnými teroristy, kteří odpalují zmrzlinářská auta v obležení malých dětí se snaží ukázat v trochu realističtějším světle, což se jim překvapivě daří. V reálu to funguje asi tak, že hrdinové nenaběhnou do objektu s 30-ti podezřelými, které bez problému vykosí, ale taktizují, pomalu postupují a když už dojde na střelbu a akci jako takovou, tváří se opravdu reálně a divák má pocit, že by to tak nějak mohlo vypadat i ve skutečnosti. Tvůrci pečlivě volí záběry, používají ruční digitální kameru a pro herní nadšence zde nechybí ani pár "first person" záběrů, které se opravdu dají označit za cool. Když je akce, je na co koukat a i když je ona realita občas podřízena příběhu nebo situaci, pořád to vypadá dobře. Problém tak nastává v případě, kdy "zbraně utichnou" a začne se mluvit. A zde je hlavní kámen úrazu. Možná kvůli zmíněnému pokusu o realitu, možná z nedostatku peněz, každopádně, známou tvář by divák ve filmu nenašel a vybraní herci jsou amatéři, kteří vypadají dobře, jen ve chvíli, kdy si hrají na vojáky. Dialogy jsou opravdu slabé a je vidět, že všichni zúčastnění nemají s prací herce žádné zkušenosti. Ne, že by to nějak kazilo výsledný dojem a ruku na srdce, jaký akčňák má dobré herce a uvěřitelné dialogy, (Skálu tentokrát vynecháme) ale právě tyto chvíle ukazují, že ani tvůrci ani herci, ještě nemají potřebné zkušenosti pro prvotřídní "velký" film. Je to ale věc, kterou divák bažící po kvalitní akci rád opomene, protože akce je opravdu kvalitní a je jí dost. Pokud tedy máte rádi akci pobavíte se dobře, pokud ulítáváte na "Call of Duty" a nervózně vyhlížíte další díl, budete zde jako ryba ve vodě a možná vás to i donutí "Modern Warfare 3" sjet ještě jednou. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Typicka americka fraska. Vykreslovanie americkych vojakov ako obete, ktore polozili zivot za vlast a za podobne nezmyselne dristy.Pomocou takychto filmov sa snazia americkym tupcom vstepit, ze americania su vzdy ti co zachranuju svet. Dakujem ja na taketo sracky neverim. Ale k filmu... jednou hviezdou ocenujem first person pohlad ked sa striela... a druhou hviezdou ocenujem spad filmu ktory aj napriek stopazi celkom odsypal a akcie bolo celkom dost. Moje hodnotenie dostalo tento film z cervenych cisel... co ma tesi... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po delší době válečný snímek, který mě opět zaujal. Svou kamerou a akční stránkou je naprosto dokonalý a já nemám absolutně nic proti. Příběh a děj sice není po celou dobu nejlepší, ale mě k uspokojení tyto věci stačí. Nejedná se o válečný film, který bych mohl vidět pravidelně, ale jednou za čas na odreagování, proč by ne. Musím především ocenit kameru z pohledu vojáka, poněvadž tahle věc mě dokáže přesvědčit v každém snímku pokud je kvalitně provedena... 8/10 = 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I když přihlédnu k faktu, že Amíci to mají jinak, že to jsou patrioti, že mají v úctě svoji vlajku a tak ji věší úplně všude a při jakékoliv příležitosti i tak byl na mne film byl příliš plný patosu a patriotismu. Jo jsem rád, že nějací otří hoši z Rangers či Seals střeží (podobně jak nám tvrdili komančové o pohraniční stráži ČSSR) náš klidný spánek. Jsem si jist bez legrace, že u nich to tak je a že o řadě úspěšných misí se nikdy jako smrtelníci nedozvíme. Proto je mám v úctě a přeji jim dále přesnou mušku na všech těch honech na bad gáje a tanga co jich jen po světě jen je... Je jasné, že občas to z těch kladnejch hrdinů někdo schytá. Občas úplně... Proto se nebráním takovýmto filmům, které mají potřebu vyzdvihnout jejich hrdinství, často utajované aby se mohlo pokračovat, nebo aby se neohrozil nějaký kontakt tam na druhé straně světa kde moskyti nakažení malárií dávají dobrou noc. Akční scény ve filmu a přestřelky byly slušné, bohužel u bitky se čluny se jaksi zapomnělo, že americké lesy mají jiné stromy než ty v Asii a tak ta iluze Filipín byla ta tam... Co mně nejvíce štvalo byla ta moudra vypraveče i hlášky co si kucí sdělovali před akcí. Těžko si představím, že bych někde nahoře v noci v C130 těsně před seskokem na nepřátelské území u sklopené rampy pronesl kámošovi do ucha: ,,Těším se na otcovství, tohle ale miluju'' a takových kydů tam byla spousta... Nebo před tajnou misí si celá jednotka i s rodinami dělá na pláži poslední večer bárbekjů a rodiny pak jdou vyprovodit vojáky k letadlu!!! Tohle nebyl odvod do druhé světové, tam to šlo někde ve Státech jít synka doprovodit k armádnímu busu či vojenskému vlaku směřujícícho do nějakého toho military campu. Vše vyvrcholilo pohřbem (ne nespoileruji, divák je celý film připravován na to kdo zemře) a já mám dojem, že Amíci mají nějakou perverzní zálibu v natáčení vojenských pohřbů... Všichni ti trubači, skládání vlajky, čestná salva, plačící rodina i salutující velitel s jednotkou... V kolika filmech jsme to už viděli??? A vkolika ještě uvidíme??? Takže tohle beru jako průměrný akčňák z armádního prostředí ze současnosti. Dávám tedy za 3 keramické kuličky. * * * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Relativity // Počet premietajúcich kín v USA: 3,053 // Otvárací Víkend USA: $24,476,632 // Ako tak čítam koment za komentom, nevidím nič iné, než len jak slabý a nudný tento akčný snímok je. Neviem čo pozerali ostatní, ale ja som pozeral výborne zrežírované akčné operácia amerických mariňákov bojujúcich za dobro veci. Je pravda, že tempo filmu po úžasnom začiatku jemne opadne, ale to nieje dôvod aby som svoje hodnotenie menil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)
  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Ve scéně, kdy cheif Dave rozmlouvá s poručíke Rourkem u řeky před záchranou agentky Moralesové, je jasně vidět, že Davova puška je osazena zaměřovačem EoTech 553. Ve scéně, kde se vojáci vynořují z vody uprostřed řeky, na ni ale má Aimpoint M3 a v další scéně opět EoTech 533. (clikclikCZ)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama