Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

crozet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii roste můj obdiv příběhové výstavby daného případu, nad podmanivostí fragmentů scénáře pak vyloženě žasnu (viz hned zkraje: troskotající loď - hora mrtvé a neřízené oceli, která se blíží k Mostu, v podpalubí 7 spoutaných lidí na pokraji agónie, nicméně ke stopovému kontaktu s vyšetřovateli ještě stihne dojít..). Pro "námořnost" této série též vystupuje skvělá práce mistra zvuku. Jinak škoda slabého dirigentského výkonu při nahrávání hudby v této sérii, který je dobře patrný v dané interpretaci jinak jednotného (a jednoduše parádního) soundtracku. Jo a ještě jeden vrtoch aktuára Roubínka: bytost Mete s bonusem svého dabingu ...Ježiši Kriste! CO JE TOHLE ZA ČLOVĚKA? ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Jako ano, je to skvělý seriál. Druhá série už není tak vygradovaná, ani atmosférická, přesto stále skvělá. Výtka směřuje k neuzavření případu s jeho otevřeným koncem, ale třeba se to ještě v budoucnu dořeší... Ale s Pernille mě fakt naštvali, ta byla moc fajn! Rozhodně lepší, než ta robotická a nehezká blondýna, na kterou jsem si fakt dvě série nezvykl a tím, že potopila Martina to fakt nijak nevylepšila!! Tahle část se moc nepovedla! Že ta androidka sama přiznává, že spáchala zločin (stále nevíme jaký), ale Martina okamžitě potopí, je hnus největší!! Scénáristi to mohli udělat mnohem lépe, protože vyšachovat Martina pro další série, je opravdu moc špatný tah!! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria umne využila úspech prvej a vytvorila tak dva bezproblémovo spojiteľné celky. U jednotlivých sérií Mostu, ako aj u filmov typu Sedem mám problém, keď si predstavujem koľko času, plánovania, príprav a realizácie si také komplikované zločiny vyžadujú a či je vôbec v ľudských silách to zvládnuť. U druhej série už tento problém bol zreteľnejší,ale Sofia Helin s Kimom Bodniom väčšinu prekryli svojimi kvalitnými hereckými kreáciami. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nesourodé dánskošvédské dvojice vyšetřovatelů se okamžitě stvořilo mé nejoblíbenější policejní duo na poli kriminálních seriálů a netajil jsem se tím, že hlavně Martin Rohde s tváří perfektního Kima Bodniy zastínil veškeré policajty, se kterými jsem se ve filmovém i seriálovém světě doposud potkal. Tématika celistvého sezónního případu svým ekoteroristickým zaměřením trumfnula sérii první, zapojení dopadů předchozího vyšetřování do tohoto rovněž kvituju. Jen to šíleně šokující finále jsem musel poněkud dlouho rozdýchávat. Ovšem právě ty nekompromisní eskalace dělají Most tak bombastickým seriálem. [viděno na Voyo] ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma ekoterorismu je v severských zemích mnohem citlivější než u nás. Seveřani mají k přírodě blíž, takže ty následky globalizace, změny klimatu a drancování naší planety mají v přímém přenosu. Díky tématu z oblasti útoků pomocí virů, předběhl Most dobu a je takovým prequelem dnešní coronopaniky. První polovina druhé řady mě i proto moc nebavila. Rádobyvznešenými ideály vedené teroristické činy mi připadají stupidní a filmy o nich, jsou pro mnoho pomatenců návodné. Nicméně poslední epizoda byla natolik intenzivní, že plně ospravedlňuje tu rozvláčnost epizod předchozích. Druhá řada je i přes ten ekosmrádek především příběhem o ztrátách. O osobních obětech, o tom, že někdy dostanete do srdce tolik ran, že vám z něj zůstane jen torzo a rozčarované zjištění, že s tou bolestí vám nikdo nepomůže. Napsat, že poslední díl zůstal otevřený pro třetí řadu, je až úsměvně nedostatečné. Posledních pět minut nadělilo všem fanouškům Sagy a Martina nepodmíněný dvouletý trest v podobě čekání na to, jak to bude dál. Naštěstí jsem s Mostem začal až teď, takže se chystám na další víkendový maraton. ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama