Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (63)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I do druhé série jsem šel bez jakýchkoli obav z možného zklamání; přestože jsem si už nepamatoval samotný příběh, stejně, jako tomu bylo v případě první řady, mi zůstal v paměti dojem, kterým na mě tato záležitost zapůsobila. Ne vždy úplně spolehlivá výplň mé lebeční dutiny mě v tomto ohledu nezklamala; i při repríze na mě druhá série udělala skvělý dojem díky výborně napsanému (ač na provedení v reálu extrémně náročnému) příběhu, fantastickou atmosférou, napětím a obsazením obou hlavních rolí. Takhle se točí kriminální seriál. / Poučení: Nedůvěřuj a prověřuj. ()

crozet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii roste můj obdiv příběhové výstavby daného případu, nad podmanivostí fragmentů scénáře pak vyloženě žasnu (viz hned zkraje: troskotající loď - hora mrtvé a neřízené oceli, která se blíží k Mostu, v podpalubí 7 spoutaných lidí na pokraji agónie, nicméně ke stopovému kontaktu s vyšetřovateli ještě stihne dojít..). Pro "námořnost" této série též vystupuje skvělá práce mistra zvuku. Jinak škoda slabého dirigentského výkonu při nahrávání hudby v této sérii, který je dobře patrný v dané interpretaci jinak jednotného (a jednoduše parádního) soundtracku. Jo a ještě jeden vrtoch aktuára Roubínka: bytost Mete s bonusem svého dabingu ...Ježiši Kriste! CO JE TOHLE ZA ČLOVĚKA? ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-5* po zkouknutí třetí a zatím poslední série můžu bez pochyb ohodnotit 5 hvězdičkami tento severský kriminální seriál. Výběr hlavních i vedlejších postav je výborný a jejich charaktery jsou důkladně vystiženy. Napětí se dá krájet a nedočkavě jsem se vždy těšil na další díl. K tomu všemu děj osvěžuje správná dávka "humoru", který vyplývá především z chování asociální Sagy. První série byla nečekané překvapení a další pokračování na ni navazuje velmi slušně. I když jsem měl párkrát námitky k logice chování postav v ději, tak si všechny série zaslouží plný počet hvězd. Doufám, že se ve 4. sérii už konečně objeví Martin ;-) ... a neobjevil, ale i tak to bylo napínavé do posledního konce. Pokud 4. sérii můžu brát podle všech indicií za konečnou, tak můžu ji označit za hezkou tečku za parádní kriminální sérií. Jediné co snad ji můžu vytknout je snad trošku přehnaná míra náhod, ale to jí rád odpustím a dávám za 5*[ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak tvůrci přišli s trochu jiným přístupem a seznámili nás s prvotními pachateli hned na začátku... Helin a Bodnia hrají v této sezóně snad ještě lépe než v té první a ačkoliv se mi zápletka první série asi líbila víc, finále je nakonec možná velkolepější... Co dodat - jestli jste ještě tuto sérii neviděli, rychle to běžte napravit... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria číslo 2 možno nie každého presvedčila o tom, že by bola lepšia ako tá prvá, ale mňa áno. Ekoterorizmus ma bavil o málinko viac ako "riešenie spoločenských problémov" a celkovo sa mi zdalo dávkovanie informácií prehľadnejšie spracované, i keď postáv tu bolo opäť neúrekom a komplikovanosť vzťahov proste taká, aká sa pri takom množstve postáv dá očakávať. No a taký cliffhanger ako po poslednej časti sme nezažili v Moste ešte nikdy, dúfam teda, že sa k prípadu nejakým spôsobom tretia séria vráti, ale nedá mi si to hneď nezistiť... ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama