Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jim Belushi v jeho najlepšej role. Preto ho mám rád vo vážnych snímkach a nie ako komika. Tento dej príjemne odsýpal, akcia je tak akurát a nenájdete tu žiadne megalomanstvo, alebo priblblý americký pátos, ktorý v iných filmoch nezachránia ani známe tváre. V rámci žánru skutočný nadpriemer a to nemyslím len TV tvorbu. 2. svetová vojna, rozľahlá púšť, jeden americký tank, málo vody, jedna studňa, veľa Nemcov. V skutku slušná vojnová snímka. Hlavnou osou príbehu je boj o vodu. Tá tam má svoju strategickú úlohu. Človek by si mal vôbec uvedomiť, ako je táto tekutina vzácna, aj keď jej má nepreberné množstvo. Film Sahara je prevažne dobrodružným vojnovým príbehom a tvorcovia v ňom nerobia z hlavným predstaviteľov falošných akčných hrdinov. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný vojenský film z dob 2. sv. války, konkrétně ze žhnoucích písků Saharské pouště v Africe. Typický scénář amerických vojenských filmů se snoubí s poměrně dobře zpracovanými akčními scénami a vytváří docela dobře působící válečné drama.. Škoda jen ohrané scénářové kostry a celkového průměrného televizního zpracování. Slabší 3*. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Tahle partička bránící v poušti vyschlou studnu prostě nestárne. Nejvíc ji asi prospívá to, že se tvůrci nebojí mezi palčivější témata vložit drsné i vtipné hlášky a sem tam přihodit nějaký to zdravý klišé, čímž dokazují, že se neberou až tak úplně vážně a dá se tak filmu leccos odpustit. I přes malý rozpočet a téměř nulovou změnu lokací je snímek velice zdařilý nejen na televizní poměry. Těžko věřit, ale po Ryanovi je tohle můj druhý nejoblíbenější válečný film. ()

MartinHejkal 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film tenhle film jsem viděl jako malý a už tehdy se mi to strašně líbilo, pro nás s tátou je tohle opravdu nejsrdnatější film, James je skvělej všichni jsou skvělý, pro mě jsou to praví chlapi a když se na to koukám jak tady žijeme v Čr tak musím říct, že někteří by měli jít na vojnu jako sůl, ale jinak 5 hvězd musí bejt kdo dokáže zastavit 500 žíznivých Němců? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)

Reklama

Reklama