Reklama

Reklama

Země přežila devastující mimozemský útok, je zničená a je jasné, že příští invaze bude totální a její výsledek definitivní. Lidstvo se proto rozhodne vycvičit novou generaci geniálních dětí na válečníky a vojevůdce, kteří mají misky vah v příští nevyhnutelné bitvě naklonit na naši stranu. Ti nejlepší a nejnadanější jsou vybráni a posláni do Válečné školy na orbitální stanici v kosmu, kde musí podstoupit mnohaletý výcvik a nekonečnou soutěž o to, kdo se nakonec stane hlavním velitelem mezinárodních sil. V atmosféře násilí a neustálého srovnávání cvičí na vojenských simulátorech stejně jako ve vzájemných válečných hrách. Nejefektnějším je takzvaný "Battle room", kde se ve stavu beztíže tříbí strategické i fyzické vlastnosti a kde díky kombinaci inteligence a empatie vyniká právě Ender. Jako hlavní favorit se pak Ender přesouvá do velitelské školy a vede ostatní do boje v simulované válce. Ta opravdová válka se ale blíží rychleji, než se zdálo, a teprve  –náctiletý Ender se stává jediným velitelem mezinárodní flotily v boji o záchranu lidstva. A jeho inteligence ho nutí pochybovat... je tohle ta pravá cesta? (Bontonfilm)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 158)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gavin Hood / Predloha: Orson Scott Card - Ender's Game | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Roberto Orci, Alex Kurtzmanm Gigi Pritzker, Linda McDonough, Robert Chartoff, Lynn Hendee, Orson Scott Card, Ed Ulbirch | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: Chartoff Productions, K/O Paper Productions, Digital Domain | Rozpočet: 110 miliónov $ | Tržby: 112,231,473 $ || Podobné, ako Elysium, ale prevažne s detskými postavami. Scenár občas skĺzava do samoúčelnej báchorky pre základoškolákov, no vizuálne kvality sa tomu nedajú zaprieť. Dve tretiny filmu sú príliž statické k tomu, aby ich tá posledná, geniálne zahraná a zrežírovaná vyzdvihla do elity. Takto "len" veľmi silné tri - ku koncu sa vo mne predsa len niečo pohlo. 74% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není jiný učitel nežli nepřítel. Jen ten ti řekne, že jsi slabý tam, kde on je silný." Základní vojenskou službu jsem absolvoval, i když jsem po tom nikdy netoužil a k mý další službě vlasti, EU nebo zeměkouli již naštěstí nedojde, protože jsem již o několik desetiletí překročil věk pro získání admirálský hodnosti. Dneska už prostě svět zachraňujou děti a já jsem rád, že si našly jinou zábavu než poflakování s drogovým nádechem. Ať si tedy klidně dělají pořádek ve vesmíru, protože mne to taky přiměřeně bavilo, ale nejdřív si musí udělat úkoly a v osm večer budou doma v posteli. Jinak se neznám a admirál dostane na holou. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Klerik to vystihol výborne a mám rovnaký názor - ako zastúpenie myšlienkovo extra nabitej predlohy je to obstojné, ba možno až chvályhodné. Samozrejme, že výpadkom, skratkovitosti, zjednodušeniam a sem-tam prehnanému klišovitému symbolizmu sme sa nevyhli. Ale stálo to za to :-) A dúfam, že film inšpiruje niektorých ľudí, aby si prečítali knihu, v ktorej objavia oveľa, oveľa viac. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailer som nevidel a predlohu nepoznám už vôbec, no aj tak to v mojich očiach nieje tak veľkolepý film ako vyplýva s príbehu. Samotný príbeh nie je zlý, dokáže zaujať, no jeho prevedenie po akčnej stránke ma moc neoslovilo a považujem to za najväčšie mínus. Inak film je fajn, herecké obsadenie perfektné (Ford, Kingsley) a zároveň aj prekvapivo dobré (Butterfiled). Taktiež aj kostýmy, efekty a výprava nieje zlá. Podobne je na tom aj Jablonského hudba, ktorá nie je epická, ale je presne taká, akú film potrebuje a predovšetkým ma dobrý timing. Škoda len tej akčnej stránky. Obľúbený soundtrack: Salamander Battle, Batlle Room, Commander. 75% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,737,191Tržby Celosvetovo $125,537,191Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,008,501 //počet predaných kusov 540,403Tržby za predaj DVD v USA $12,597,778 //počet predaných kusov 616,755║ no keď chce tak vie celkom slušne Gavin Hood točiť, poctivé sci-fi ktoré mi troška pripomenulo seriál Babylon 5, neznámy Asa Butterfield slušne zahral Harrison Ford mu poctivo nahráva, Ben Kingsley sa nestratí ani na malej ploche, kameraman Donald McAlpine ma vždy vie potešiť jeho vizuálnym poňatím, fajn hudba a dosť dobré triky, spokojnosť /videl v kine 80%/ __moja recenzia ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • Některé rekvizity k filmu byly vytvořeny 3D tiskárnami. (Cheeker)
  • Filmování částečně probíhalo i ve vesmírném středisku NASA. Prostory, kde se za normálních okolností sestrojují raketoplány a jiná vesmírná zařízení, posloužily několik dní jako ateliéry pro filmový štáb. (Reapper)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Reklama

Reklama