Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Recenze (713)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Není moc filmů, který bych si záměrně skouknul, když maj takle nízký hodnocení. O tomhle sem se potřeboval přesvědčit, že je to fakt taková volovina, jak většina lidí píše... No, a je to teda pořádnej šmejd... Nechápu, že s takle celkem důmyslným scénářem se dá natočit takovejhle brak. M.Fassbender je můj oblíbenec, na tom se nic nemění, ale tady to bohužel sehrál jen jako once face man, což mi k němu vůbec nesedělo.Uplně mi ve filmu chybělo napětí a strach, kterej bych soudě dle "škatulkování" čekal. A vůbec nic, ani jednou sem se nebál, ani jednou mě nemrazilo a vlastně mi bylo uplně jedno kdo je vrah... ()

Kratas558 odpad!

všechny recenze uživatele

Už podle hodnocení sem čekala, že to bude zlý. Ale nemůžu si odpustit ještě rýpavý komentářek :D Herecké obsazení v podstatě ok, s tím nějaký extra problém nemám. Ani s celkovým provedeným filmu, když už. Tady ale někdo ku*evsky pos*al scénář. Nejenže je úplně jiný, než kniha, ale navíc ani nedává smysl. Proč proboha někdo předělával už tak dokonalý děj? Proč? Chápu, že úplně přesně předlohy to ani zfilmovat nelze, ale tady se jakoby drželi jen nějaké hrubé kostry a to hlavní, co dělalo Sněhuláka Sněhulákem, tam vůbec nebylo. Atmosféra severských temných detektivek, které jsou napjaté a ze kterých máte husinu (strachy) se taky nedostavila. A kdybych to nečetla, pak nechápu naprosto nic. Skoro všechen děj vedl do slepých uliček a najednou tu byl konec, tak rychlý a definitivní, že ani nemrknete. Za trailer dávám pět *. Navnadil mě na něco, co v podstatě neexistuje. Škoda. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda čekal jsem to lepší. Knihu jsem nečetl a filmu chyběl atmosféra. A konec mě teda taky moc neuspokojil. Škoda 50% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu měli filmaři omezený čas na natáčení a tím pádem prý museli děj osekat a dle mého ho osekali nešikovně a řádně. Některé detaily o Sněhulákovi mi tam chyběly od začátku a to je podle mě škoda. Kamera, herci, občas i atmosféra občas hodně fajn, začátek hodně dobrý a nabuzující, postupem času atmosféra spíše pokulhává a nudí. Charlotte Gainsbourg už má svá nejlepší léta zřejmě za sebou, hodila by se spíše na roli vyžilé staré ježibaby,než na roli osudové ženy Harryho Hola. Nej nej nej na tom všem byla příroda a zimní světlo. Kdybych nečetla knihu, možná bych se na film ani neměla chuť dodívat. Smůla no, ale nejsem si jistá pro koho. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Filmový sněhulák je výstavní ukázkou toho, jak moc se dá filmová adaptace knižní předlohy naprosto a důkladně podělat. Scénárista knihu neosekal, on ji naprosto znásilnil. Prakticky všechno skvělé, co najdeme v knize, ve filmu není, a když už ve filmu vidíme něco z předlohy, je to překroucené, zavádějící a nesrozumitelní. Absolutní vyprávěčský průser, který podkopává veškerou snahu o atmosféru, emoce nebo napětí. Vše vniveč. Zajímalo by mě, jak tenhle ubohý scénář chtěl natočit sám maestro Scorsese. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I know how much you want this but you can't force the pieces to fit." Neviem preco tolko negativ. Cakal som lepsi koniec ale inak to bolo skvele. Knihu som necital, mozno je lepsia, ale aj tak. 55% ? Tento film by podla mna pod 75% ist nemal. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat, nicméně takhle špatně vystavěnou kriminálku už jsem dlouho neviděl. A rozhodně si nemyslím, že to je chyba autora předlohy, to spíš tři(!) scénáristi nedokázali tuhle látku nějak pobrat. Bylo to neskutečně zmatečný a nesourodý, skoky ze scény na scénu, jako by to pořádně na sebe ani nenavazovalo. Je tam celkově vystavených několik otázek (nebo odboček), ke kterým už se film vlastně ani nevrátí a zůstane to nezodpovězený. To není dobře. Navíc jsem si cca po 30 minutách tipnul, kdo je asi padouch, a trefil jsem se, což vlastně celej snímek sráží ještě víc dolů. Severský prostředí je správně ponurý, ale film napínavou atmosféru vyvolat neumí. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Nějaké nesourodé a nezaživné...nepřišlo mi k chuti a to přesto že jsem četl prvnich pět knih s Harry Holem. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo zná knihu, nejde hodnotit výš. To, co najdete v knize (napětí, strach, skvěle vykreslené charaktery postav a atmosféra a podrobný popis vyšetřování) ve filmu prostě chybí. Je to takový nijaký, trochu nudný, nebojíte se, nejste strachy napnutí, nevtáhne vás to do děje. Škoda charismatickeho Michaela Fassbendera a nadějné Rebecca Ferguson. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Severské krimi s konvencemi průměrného thrilleru, hlavně po stránce scénáře, kde tvůrce jen sází na jistotu a bojí se dílo posunout dál. Žádné překvapení, jen to, co jsme už viděli mnohokrát jinde. Casting je dobrý, civilní herectví zúčastněných též a norské exteriéry místy nádherné, i přesto z delšího pohledu nezajímavý a zapomenutelný film. 55 % ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Čo sa dá k tomuto napísať. Stačilo by aj veľké sklamanie, hoci aj očakávania boli malé. Od Jo Nesba som už čítala niekoľko kníh, Snehuliaka nevynímajúc, jeho štýl mám rada, no aj tak som do kina išla odosobnená od knižnej predlohy, pripravená neodsudzovať, ak všetko nebude ako v knihe, veď koniec koncov, tak to býva väčšinou vždy. Že sa ale budem 2 hodiny dívať na treťotriednu kriminálku bez atmosféry a akéhokoľvek náznaku napätia....že jediné, čo na filme ocením sú krásne zábery na zasneženú krajinu...Nuž, Harryho Hola, by mali filmári radšej nechať odpočívať v stránkach kníh, kde mu to svedčí podstatne viac. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moooc jsem se těšil na 1.Harryho v kině, málem jsem nestihl dočíst knížku dokud film hráli v kině. Vše klaplo tzv. last minute. Trochu jsem byl zklamán hlavně ze závěru ve filmu, který neměl s knižním koncem vůbec nic společného. I přes všechno tohle jsem za film moc rád. Atmoška byla přesně jakou si představuju v knize. Takže dík za to všechno:-))) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mizerná adaptace výborné knížky. Alfredson servíruje krásné záběry na zasněženou krajinu, Fassy jako Harry ok, ale ten děj působí jednoduše nezáživně. Imho pro nečtenáře tohle musela být hodně zmatená detektivka. Závěr odzívaný. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy s hodně odřenýma ušima. Nad vodou tuhle slátaninu drží fajnový soundtrack a záběry na severskou krajinu. Škoda, že se nedržel režisér knižní předlohy, která je výborná. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slušný film natočený po seversku nikdo nikam nespěchá protože je zima až praští - ale vážně.Film má svoji specifickou atmosféru kdy se tvůrci zdrželi vnesení holyvúdského chaosu.Není v něm až tak napětí abyste si kousali nehty a to protože do něj nejste uměle tlačeni.Každý se tady bojí tolik,kolik sám chce.A jak je v norských detektivkách zvykem vždy je v současnosti elementární prvek z minulosti.Jen tam trochu pokulhalo že v závěrečné finálové scéně má Oleg přepáskovaná ústa ,pak je na mžik nemá a pak zas má ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Kdyby to bylo čistě jen vyšetřování sériovýho vraha, bylo by to dobrý, ale zřejmě se tam snažili vecpat co nejvíc věcí z knížky což v tom akorát udělalo bordel. Spousta scén a dějovejch linek zůstává neukončeno (Fassbenderův byt, vše ohledně morfujícího Vala Kilmera, kterej je mimochodem luxusně předabovanej protože s tim ksichtem asi sotva dokáže mluvit atd). Závěr je dost špatná odměna po těch dvou hodinách. Má to ale dobrý obsazení, dobrou hudbu a super exteriéry, takže aspon něco. ()

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama