Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

No, bohužel se ukázalo, že ty opravdu vtipné momenty vystačily tak akorát na trailer a třeba v akční scénách působí Levine docela bezradně (a solidně mu ujíždějí zvukové efekty). Mám takový pocit, že kdyby laťku podle níž je film posuzován nenastavil zrovna debilní Twilight, mnoho bychom o Warm Bodies neslyšeli. Oceňuji ovšem, že na rozdíl od příběhů "zaláskovaných" upírů se mermomocí nesnaží zalíbit emo teenagerkám a místo toho nabízí trochu humoru a jednoduchý sociální komentář - být film natočený v Evropě, čtu ho jako příspěvek k současným debatám o sociálně vyloučených muslimských komunitách (zombie), které se mohou s citlivějším přístupem integrovat do majoritní společnosti (s níž sdílejí základní hodnoty), a poté zasadit rozhodující ránu extremistům z vlastních řad (kostlivci). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v kine dávajú romantickú komédiu, vždy je pre chlapa plusom, keď sa k tomu pridá akčný žáner, čo je v posledných rokom pomerne častý trend. Horrorovú romantickú komédiu sme v tu hádam ešte nemali a aj keď je toto len taký slabučký priemer, myslím, že je to celkom slušný odrazový mostík k ďalším pokusom. Vtipné pomenej, napätie som musel loviť a romanticky to začalo iskriť až v samotnom závere. 55%. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie, ty mám věru rád. Vždy po nich sáhnu, když mám chuť vypnout, zrelaxovat a zabít nudu zimního dne. Ale musí mít švih, spád a hlavně aspoň trošku uvěřitelný, nebo úsměvný děj. Což rozhodně není případ tohoto paskvilu. Vše výše jmenované zde úplně chybí, příběh je zcela tragický a tak druhou hvězdu dávám jen za výborný soundtrack. Jinak hodně těžká bída. Skoro na druhou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Do you feel... it?" Zajímavé zjištění, první věc, která mě ve filmu rozplakala, nebyla všehomoucí láska, ale síla bezpodmínečného přátelství mezi Romeem a Mercutiem. Ale slziček potom samozřejmě přišlo mnoho a mnoho. Film o tom, jak se lidstvo znovu učí být lidské? Je to sice odvyprávěno tak, aby to i zombík pochopil, takže do deníčku si to zakládat nebudu a srdíčko tomu taky neodevzdám, ale je hezké vidět, že se někdo snaží. Je to hezké. A teď území SPOILERŮ: Když se pustím do úvah, jak bych ten příběh napsala já, tak v mé verzi by postupně ožíval a stával se zase člověkem, ale čím víc by byl živý, tím víc by mu krvácela ta rána nožem, kterou mu Julie udělala, když se poprvé potkali, a jakmile by se znovu stal opravdovým celým člověkem, tak by jí vykrvácel v náručí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Warm Bodies přináší svěží závan do Zombie žánru v podobě, sice tuctově vystavěné (ne)tradiční romantiky, ale jinak coby příspěvku do žánru, velmi originálního a dosud nikde prezentovaného příběhu. Nicholas Hoult se po letištních prostranstvích, slovy Bohuše Stejskala, "plůží, jak nějaká lemra":), přístřeší mu skýtá přepychově upravený "byteček" v podobě letounu Concord a poslouchá desky Joni Mitchell a Guns N' Roses. Žije stereotypním životem, v němž je každý den stejně bezvýznamný a šedý, jako ten předchozí. Svou existenci a prázdný čas vyplňuje pravidelnými "konverzacemi" se svým jediným přítelem. A tak šel den za dnem. Dokud nepotkal krásné stvoření v podobě blonďaté Kristen Stewart, tato však dokáže mít ústa i zavřená:) Mezi jasné klady snímku patří obsazení, kromě Nicka Houlta a Teresy Palmer je parádní i Rob Corddry, coby věrný kámoš, či John Malkovich. Rovněž soundtrack je vytříbený a nadupaný parádními songy. Scénář je obohacen o příjemný, nevtíravý humor a vtipné hlášky. Jak tak film postupoval kupředu, přála jsem těm dvěma, aby spolu mohli zůstat na věky:) Bylo natočeno již nespočetně mnoho Zombie filmů, ale tento, snad jako jediný, přichází s lékem na vyléčení všech nakažených. A je to tak prosté, jednoduché, ale až příliš idealistické na to, aby se to mohlo stát. V jiných filmech rozhodně. Ale ne v tomto:) "To rande se nějak nedaří, chci znovu umřít." :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Postava Nory bola pôvodne napísaná pre herečku s hnedou kožou a polovičnú Etiópčanku, ale namiesto toho sa režisér rozhodol pre kaukazskú Analeigh Tipton. (Crybaby)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno