Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nové postavy, nové prostředí, další nudný a zbytečný díl. Ne, to není upoutávka na Rodinná pouta, ale na další díl PA. Tentokrát můžu říct, že celý film se čeká jen na konec . Atmosféra se vytratila, ale nebudu tady psát (jako spousta z vás), že jsem se nelekl, lekl jsem se a nejednou. Celý film se nic neděje a směřuje to sice k dobrému, ale krátkému konci, kde se vlastně hodně vysvětlí a naladí to na případný 5. díl. Kromě dobrého konce, který trvá 2,01 sekundy je film vlastně o tom, že si nějaká holka pořídila notebook. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslušně hlásím, že se po dobu sledování čtvrtého dílu známé horor série, nic paranormálního nestalo. A přece má tohle pokračování něco do sebe. Dvojice režisérů se poučila z chyb ze zmateného třetího dílu a zvolila na počtvrté lepší přístup k látce, která sice originalitou neohromí, ale když chce, zabrnká solidně na nervy vyplašeného diváka. Mladá dívka Alex má zálibu v natáčení své rodiny. Poklidné soužití jejich členů se změní k horšímu, když do rodiny přijde na čas malý chlapec ze sousedství, kterému mámu odvezli do nemocnice. V domě se od té doby začnou dít nadpřirozené úkazy. Dívka se svým kamarádem to tak nenechá a bude chtít celé záhadě přijít na strašidelný kloub, když strašení postupně nabude na intenzitě. Připravte se na to, že první hodinu se děje přibližně toto: domem bryskně přeběhne podivná postava zachycená na všude rozmístěných kamerách, jeden lustr se rozhoupe a druhý spadne, občas se sám od sebe pohne nějaký předmět anebo se se zavrzáním otevřou dveře. Vrcholem strašení je levitace Alex ve spánku. Jak jistě sami uznáte, z toho se nikdo nesloží. Proč tedy dávám tak vysoké hodnocení? Protože bagr. Zbývá dodat, že se jedná o události z listopadu 2011. Film je však natolik profesionálně odveden, že o nějaké přehnané autenticitě nemůže být řeč. Když se navíc tvůrci v záhlaví titulek sami shodí upozorněním, že film je pouhá fikce. A já blbec tomu málem uvěřil. Nebudu prozrazovat, jaká překvapení přijdou na řadu v průběhu děje, protože bych potenciální diváky připravil o nějaké nečekané momenty, které přece jen ve filmu jsou. Celý tento díl bych označil jako nejsnaživější, co do "bububu" efektu a herci byli také nejsympatičtější z celé série. Pětka možná přinese rozuzlení tohoto strašidelného home videa. Dokud diváci nevystaví stopku svým nezájmem, bude se strašit dál. 70% ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší díl série považuji trojku potom je jednička a dvojka s tímto dílem jsou na stejně špatné úrovni. Detailně to tu rozebírat nehodlám (ale když jsem se nejvíce leknul kočky tak je asi něco špatně...) a řeknu jen dva malé plusy a to jsou poslední tři nebo spíše dvě minuty a v hlavní roli sympatická Kathryn Newton, která mi nejednou připoměla AnnuSophii Robb. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V traileru se objevily scény, které ve filmu nakonec nebyly. (maluti)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)

Reklama

Reklama